fbpx

Matt konyhabútorinspirációk

Ha még az ötletelés fázisában vagy, és kacsintgatsz a matt frontok irányába, akkor ezeket a meseszép konyhabútorokat mindenképpen látnod kell!

Kétségkívül igaz, hogy a sötét színű, matt konyhabútorok a legelegánsabbak! Ennél a konyhánál nem féltek attól, hogy munkalap, a hátfal és a többi kiegészítő is sötét legyen. Ez annak köszönhető, hogy ez az amerikai konyhás nappali rendkívül tágas, így elbírja ezt az árnyalatot.

Ahogy láthatjuk, a sötét bútorokat fehér fal és világos padló keretezi, a természetes fény pedig szabadon áramlik a térben. Ennek ellenére is gondosan tervezték meg a világítást, amit LED-es lámpákkal oldottak meg.

Bár nem szoktunk kis térbe a sötét színt ajánlani, azért tudunk olyan példát mutatni, ahol szépen mutat. Ez az apró, L-alakú konyha elegáns, mégis barátságos, ami a világos falaknak és a fa padlónak köszönhető.

Maga a helyiség kicsi, de nagyon szerencsés, hogy két szomszédos falon találhatóak ablakok, ahonnan bőséges mennyiségű fény jut a szobába. A felső szekrénysornál ráadásul eltekintettek a matt frontoktól, ami így visszaveri a ráeső fényt és légiesebbé teszi az összhatást.

A csupa fekete ellentéte ez a teljesen fehér konyha, ami alapvetően kis területen helyezkedik el, de ennek ellenére bőséges tárolókapacitása van. Ez a dupla szekrénysornak köszönhető, mely teljesen felér a plafonig.

A hátfal és a padló hasonló mintázatú, ami jól elkülöníti a konyhafunkciót ebben a nyitott térben. További térelválasztóként az étkezőként szolgáló félszigetet is felhasználták. A push-open megoldással nyíló és záródó szekrények még letisztultabbá teszik az összhatást.

Ha kéttónusú konyhát szeretnénk, akkor a fehéret bátran kombináljuk a szürke különböző árnyalataival. Az első ilyen konyha, amit bemutatunk, maradt a zárt szekrényeknél, a hátfal helyét pedig egy különleges ablak foglalja el. Ez természetesen nem utólag került kialakításra, hanem alapból így tervezték, mindenesetre nagyon különleges megoldás.

A második kéttónusú konyha nyitott polcokat is magában foglal, ami szellősebbé teszi a kompozíciót. A hátfal és a munkalap egyforma mintázatú márvány hatású anyagból készült, ami csak úgy vonzza a tekintetet. A LED-es világítás nemcsak a mennyezetben, de a szekrényekben is megtalálható, így megvilágítja a teljes munkalapot.

Ha kicsit természetesebb hatásra vágyunk, akkor az elegáns, matt frontokat kombinálhatjuk fahatású kiegészítőkkel. Ennél a konyhánál nem csupán a munkalap és hátfal készült egységes, fahatású anyagból, de még a dupla felső szekrénysor alsó elemei is ebben a színben pompáznak. A fa padló tovább növeli az otthonosság érzését.

Az alábbi konyhát az arany színű vasalatok és fogantyúk teszik különlegessé. Ahogyan láthatjuk, a legfelső szekrénysort csak létrával tudjuk felérni, de ez nem jelent problémát, hiszen a mindennapi dolgoknak bőven jut hely elérhető magasságban. A létával elérhető részen pedig tárolhatunk olyan dolgokat, melyekre csak nagyon ritkán, vagy esetleg csak szezonálisan van szükségünk.

Ha beleszerettél a matt frontokba, és megvan az alap elképzelésed, várjuk jelentkezésed! Munkatársaink megtervezik és megvalósítják álmaid konyhabútorát, amihez a legjobb minőségű alapanyagokat használjuk fel, ráadásul műszaki tervvel is ellátunk. Fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

A konyhabútorok kiválasztása és tervezése fontos döntés, amely hosszú távon befolyásolja otthonunk funkcionalitását és esztétikáját. Számos tévhit kering azonban a konyhabútorokkal kapcsolatban, amelyek félrevezethetik a vásárlókat. Ebben a cikkben öt gyakori tévhitet...

bővebben
A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A konyhaszekrények tervezésekor számos döntést kell meghoznunk, amelyek befolyásolják a konyha funkcionalitását és esztétikáját. Az egyik ilyen döntés a fogantyúk kérdése. A fogantyúval ellátott konyhaszekrények számos előnnyel rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a...

bővebben