Milyenek legyenek a polcok a konyhában? I.

Nem feltétlenül van szükség nyitott polcokra a konyhában, szóval nem kötelező elem. Minden attól függ, hogy milyen stílusban gondolkodunk, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a polcok beépítése egyes helyeken a zárt konyhaszekrények helyett költségcsökkentő megoldás is lehet. Figyelem! Csak azoknak ajánljuk, akik napi szinten rendet tudnak tartani rajtuk! Összegyűjtöttünk néhány inspirációt, hátha neked is megjön a kedved hozzá.

Mi kerüljön a polcokra?

Nemcsak a polcokat kell megtervezni, azt is fontos elképzelni, hogy milyen tárgyakat tárolunk majd rajtuk. Maga a polcnak is illeszkedni kell a konyhabútorunk többi eleméhez, és az ott elhelyezett tárgyaknak is passzolni kell az enteriőrhöz. Vannak, akik egy semleges színű vagy akár egy különleges, szép étkészletet tesznek közszemlére, mások a szakácskönyveiket rendezik el rajta. Az is előfordulhat, hogy a polcokat leszámítva is van elegendő tárolókapacitásunk, így megengedhetjük magunknak, hogy díszítő elemekkel rakjuk tele. Bárhogy is döntünk, az egységes képet tartsuk szem előtt, és mindig tartsuk tisztán rajta a dolgokat, amelyek gyakran fognak porosodni, piszkolódni.

A természetes színek mindig bejönnek

A természetes színek nemhogy nem mentek ki a divatból, de egyre népszerűbbé válnak. A fa és a fehér szín kombinációja, a pasztell és a természetes földszínek használata nyugalmat és kiegyensúlyozottságot áraszt, harmóniát hozva a térbe. Ügyeljünk rá, hogy a polcok se ne legyenek túlzsúfoltak, se ne hagyjuk őket túlzottan csupaszon. A tárgyak elrendezése a polcokon alapvető fontosságú, bátran próbáljunk ki több variációt, mielőtt a végleges megoldás mellett döntünk.

Dobjuk fel a konyhabútort színes kiegészítőkkel

A modern konyhabútorokkal kapcsolatosan gyakran merül fel az az aggály, hogy túlságosan sterilek, nélkülözik az otthonosság érzetét. Ezt egyrészt már a konyhabútor tervezésekor el lehet kerülni, de később is feldobhatjuk azt különböző kiegészítőkkel. Ebben a konyhában például a felső szekrénysort teljes egészében polcokkal helyettesítették. A fehér konyhabútorhoz természetesen szépen passzol a fehér étkészlet és az átlátszó üvegpoharak, ugyanakkor a színes kiegészítők feldobják, barátságosabbá teszik a kompozíciót. Ne féljünk a színektől, használjuk őket mértékkel és ízlésesen!

Játsszunk a mintákkal!

A polcok mögé tervezzünk bátran egy vidám hátfalat, ami feldobja a teljes kompozíciót. Ettől sokkal barátságosabb lesz az összhatás. A képen az az alsó polcon fehér étkészlet látható, felette viszont bátran játszottak tovább a színekkel. Egy nagyon szép, mintás pohárkészletet, a színes kiegészítők és a szakácskönyvek varázsolják otthonossá az egészet.

A nyitott polcok közbeiktatása a teljes konyhánk hangulatát megváltoztathatja. Alkalmazhatjuk őket a teljes felső szekcióra, de sokkal gyakoribb, hogy a zárt konyhaszekrényekkel kombináljuk. Ne féljünk tőlük, bátran használjuk őket tárolásra és dekorációs célra egyaránt.

Ha szeretnéd a tervezéshez profi konyhatervező szakértő segítségét kérni, keresd a Mobilan munkatársait, akik nem csupán nagyszerű tervekkel látnak el, kiváló minőségben meg is alkotják álmaid konyhabútorát. További inspirációkért kövesd Facebook oldalunkat vagy böngészd a Mobilan Magazin további írásait!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Referenciamunkáink bemutatását ezzel a bérbeadásra szánt ingatlannal folytatjuk. A teljes lakás berendezésével bíztak meg bennünket, ráadásul nem túl magas büdzsével dolgoztunk, de úgy gondoljuk, hogy egy igazán esztétikus és harmonikus megoldás született. A...

bővebben
Konyhapult-világítás LED technológiával

Konyhapult-világítás LED technológiával

A konyhai világítás alapos megtervezése fontosabb, mint gondolnánk. Az sem jó, ha túl kevés fényforrással dolgozunk, hiszen ez balesetveszélyes is lehet, és fölöslegesen sem érdemes túlzottan sok világítótestet betervezni. Ebben a cikkben a konyhapult-világítás...

bővebben
Hogyan tervezz időtálló konyhát?

Hogyan tervezz időtálló konyhát?

A trendek jönnek-mennek, és természetes, hogy egy-egy divathullám időnként elkap minket. Mégis azt gondoljuk, hogy ha konyhafelújításon gondolkodsz, akkor fontold meg, hogy milyen lenne az a konyhabútor, amiben hosszú távon is örömödet leled. Ez akkor is fontos, hogy...

bővebben