fbpx

Hogyan válasszunk konyhai hátfalat?

A konyhai hátfal nagyban meghatározza konyhánk megjelenését. Ugyanaz a konyhabútor teljesen eltérő hangulatú lehet más-más hátfal alkalmazásával. Egy teljesen szimpla konyhát is feldobhatunk vele, sőt el is ronthatjuk azt, ezért mindenképpen fordítsunk figyelmet a kiválasztására.

A konyhai hátfal egyébként nemcsak szép, hanem praktikus is. Főzés során ugyanis számtalan „baleset” történhet, amelynek következtében rongálódhat a fal. A konyhai hátfal azonban könnyen tisztítható, így hosszútávú védelmet biztosít, szóval a pénztárcánkat is megkíméli a folyamatos renoválásoktól.

Rendkívül széles választékban áll rendelkezésre, de mégis mi alapján hozzuk meg a döntésünk? Amikor a konyhánkat tervezzük, hajlamosak vagyunk főként a külsőségekre fókuszálni, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a különböző anyagok, felületek nem csupán kinézetben, minőségben és tartósságban is eltérhetnek egymástól.

#1. Üveg

Az üveg hátfal népszerű, elegáns megoldás. Alkalmazhatjuk közvetlenül a falra ragasztva, vagy ha még hangulatosabbá szeretnénk tenni konyhánkat, világítást is beépíthetünk. Nemcsak dekoratív, de nagyon tartós és könnyen tisztántartható. Azonban azt mindenképpen vegyük számításba, hogy az üveg hátfal nem a legolcsóbb választás.

#2. Plexi

Az üvegnél olcsóbb, ráadásul könnyebben tisztán tartható. A plexi hátfal bőséges színvariációban érhető el, ráadásul karcálló verzióban is kapható. Ne felejtsük el, hogy hiába olcsóbb, mint az üveg, megjelenésben nem fogja ugyanazt az érzést nyújtani.

#3. Csempe

Hol vannak már azok a régi, fehér, négyzet alakú csempék? Manapság már számtalan gyönyörű, ízléses és különleges típus közül válogathatunk. Dekoratív, egyedi megoldásokra ad lehetőséget, a variációknak csak a kreativitásunk szab határt. Tartós megoldás, sérülés esetén könnyen cserélhető. Háziasszonyok figyelem: a fugázás miatt nem olyan egyszerű tisztán tartani!

#4. Természetes- és technikai kövek

A kőből készült hátfal ízléses, karakteres megjelenést kölcsönözhet a konyhának. Gyönyörű, rusztikus, modern hatást érhetünk el vele. Alkalmazhatunk természetes köveket is, de a modern kor vívmányának köszönhetően lehetőségünk van akár úgynevezett technikai kövek használatára is.

Technikai kő – Technistone

A Technikai kövek közül szeretnénk kiemelni a Technistone magas minőségű kvarc felületet, amely a természetes alapanyagokat ötvözi a modern préstechnológiával. Ezeket a préselt lapokat dolgozzák fel, melyből akár munkalapok, akár hátfalak is készülhetnek. Élvonalbeli minőséget képvisel, hihetetlenül erős, törhetetlen, karc-, sav-, lúg- és hőálló. Számtalan színben és struktúrában érhető el. Jó szívvel ajánljuk mindenkinek!

#5. Csempepótló hátfal

A csempepótló hátfal hatalmas előnye, hogy készülhet akár azonos színben is a munkalappal, de természetesen teljesen más színt vagy felületet is választhatunk. Többféle típusa létezik, a legjobb minőséget minden szempontból a HPL hátfalak nyújtják.

HPL dekor bevonattal rendelkező hátfalak

A HPL-ről (High Pressure Laminate) már korábban írtunk a munkalapok kapcsán. Laminált felület, ami azt jelenti, hogy az alapját natúr fa forgácslap képezi, amit magas nyomáson laminált vízzáró dekorréteg fed. Fantasztikus lehetőségeket rejt magában, hiszen a tömör fa, a kő és a kerámia látványát és érzetét adja vissza, viszont sokkal kedvezőbb árfekvésben. Elképesztően könnyen tisztítható, higiénikus, kiváló minőségű, tartós, karcálló. Ugye milyen jól hangzik?

#6. 3D panelek

3D faburkolatokat nem csupán konyhákba, hálószobába és fürdőszobába is használják. Kétségkívül alkalmas modern, exkluzív hatás keltésére. Rengeteg formában, sokféle anyagban kapható. Annak ellenére, hogy a dizájn szerelmeseinek valóban látványos és kreatív lehetőségeket rejt magában, sérülékenyebbek és nehezebben tisztíthatóak lehetnek a fent felsorolt hátlapoknál.

Ne feledjük: egy igazán jó konyhabútor és konyhai hátfal egyrészt ízléses és dekoratív, de fontos, hogy hosszú távon is kiszolgáljon minket. Ezért mielőtt döntenél, mindenképpen vedd figyelembe, hogy mekkora igénybevételnek lesz kitéve az adott bútor, és ha teheted, válaszd a jobb minőséget!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben