fbpx

Fehér hátfal a konyhában – így ne legyen unalmas!

A fehér konyhai hátfal népszerűsége nem véletlen. A világos színek alapból nyitottabbá varázsolják a teret, ráadásul a tisztaság, frissesség, letisztultság érzetét keltik. Talán elsőre a fehér szín unalmasnak tűnhet, az alábbi összeállításunkkal szeretnénk bebizonyítani, hogy nem az!

Dobjuk fel polcokkal

A fehér hátfalon nagyon jól mutatnak a különböző polcos elemek. A nyitott polcokon kizárólag olyan tárgyakat helyezzünk el, amelyekre jó ránézni, különben a konyhánk letisztult enteriőrje bánja. Az ízlésesen elhelyezett dekorelemeknek és kihelyezett tárgyaknak gyönyörű, egységes hátteret biztosít egy fehér hátfal.

A fehér szín és a fa jól áll egymásnak 

A fehér hátfal megnyitja a teret, azonban a steril hatás elkerülésére tökéletes megoldás, ha ezt fa elemekkel kombináljuk. A fa természetessége melegséget, otthonosságot kölcsönöz konyhánknak. Ne feledjük, nemcsak a konyhaszekrények és a munkapult anyagával és színével, a padlóval is bátran kísérletezhetünk gondolatban a tervezés során. Melegséggel tölti el a szívünket, ha egy ilyen konyhára nézünk.

A fehér hátfal és a fény játéka 

A világítás megtervezésére sokan nem fordítanak kellő figyelmet, pedig alapvetően fontos lépése a kiegyensúlyozott enteriőr megteremtésének. A megfelelő fényforrások megtalálása egyrészt dekorációs célt szolgál, de persze arról se feledkezzünk meg, hogy legyen elegendő fény ahhoz, hogy az adott munkaterületen tevékenykedni tudjunk. Ennek a témának korábban már egy egész blog cikket szenteltünk.

A kéttónusú konyha kontrasztja

A fehér hátfal a sötét konyhabútornak is jól áll. A világos háttérben történő elhelyezés kihozza a konyhaszekrények egyediségét, a kontraszt megtöri az unalmat, mégsem nyomja össze a teret. Ahogyan a képen is látható, nagyon jót tesz az ilyen kéttónusú konyhának, ha olyan munkalapot választunk, ami színben harmonizál a hátfallal.

Ne féljünk a mintáktól

Nem muszáj, hogy a hátfalunk egysíkú legyen, adjunk neki bátran valamilyen texturát. Lehet ez egy különleges formájú csempe vagy csempepótló hátfal, ahol az egyszerű konyhaszekrényeket dobhatjuk fel azok különlegességével.

Vagy akár kőhatású megoldás, ami eleganciát kölcsönöz az egész konyhánknak. Ne keseredjünk el, ha nem engedhetjük meg magunknak a valódi márványt, már nagyon jó minőségű és kiváló ár-érték arányú kőhatású hátfalak közül válogathatunk.

A hátfal kiválasztásánál bár nagyon fontos szempont a dizájn, azért a funkcionalitásról se feledkezzünk meg. Mivel a konyhában a hátfal eredetileg arra szolgál, hogy megvédje a falat a szennyeződésektől, ne csodálkozzunk, ha minden főzés után le kell törölgessük. Válasszunk könnyen tisztítható és tartós, minőségi hátfalat, hogy az sokáig eredeti fényében tündököljön.
Amennyiben egyedi konyhabútort szeretnél, és megvan az alapelképzelésed, várunk szeretettel a Mobilan konyhastúdióban, ahol konyhatervező munkatársaink profi szakértelemmel, türelemmel és kedvességgel várnak. Akár már 3 héten belül megtervezik és elkészítik álmaid konyhabútorát!

TUDTAD? 2021. január 1-jét követően 50%-os vissza nem térítendő állami támogatást igényelhetsz, ami konyhafelújításra is felvehető! A Maximum 3 millió forintig terjedő hozzájárulás az anyaköltségre és a munkálatokra is vonatkozik, további részleteket olvashatsz az erről szóló tájékoztató cikkünkben. Kattints IDE a megtekintéshez!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

A konyhabútorok kiválasztása és tervezése fontos döntés, amely hosszú távon befolyásolja otthonunk funkcionalitását és esztétikáját. Számos tévhit kering azonban a konyhabútorokkal kapcsolatban, amelyek félrevezethetik a vásárlókat. Ebben a cikkben öt gyakori tévhitet...

bővebben
A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A konyhaszekrények tervezésekor számos döntést kell meghoznunk, amelyek befolyásolják a konyha funkcionalitását és esztétikáját. Az egyik ilyen döntés a fogantyúk kérdése. A fogantyúval ellátott konyhaszekrények számos előnnyel rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a...

bővebben