fbpx

Hogyan lehet konyhabútorom 50%-os állami támogatással?

A kormány által bejelentett otthonfelújítási program kiváló lehetőséget biztosít rengeteg család számára. Nagyon jól hangzik a maximum 3 millió forintig igénybe vehető támogatás, mi utánajártunk, hogy mik a feltételek.

Alapfeltételek

Ez a lehetőség azoknak szól, akik a meglévő otthonukat szeretnék felújítani, bővíteni, korszerűsíteni, szépíteni. A támogatást házaspárok, élettársak és gyermeküket egyedül nevelő szülők is igényelhetik. Az egyik minimumfeltétel, hogy legalább 1 gyermeket kell nevelnie a családnak. Fontos, hogy már a 12. hetet betöltött magzat is számít, és a gyermek 25 éves koráig érvényes a felhívás, amennyiben még együtt él családjával. Megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő, vagy GYOD-ra jogosult szülők esetében nem számít a gyermek életkora. Elvált szülők esetében pedig, amennyiben egyenlő részt vállalnak a gyermek nevelésében, megoszthatják egymás között a támogatást.

Az igénybevétel további feltétele, hogy minimum 1 éves, folyamatos társadalombiztosítási jogviszonya legyen az illetőnek. Ide számít a munkaviszony – melyet maximum 30 napra szakítottak meg az elmúlt 1 évben -, a felsőoktatási jogviszony, a nyugdíj melletti munkavégzés, illetve az utolsó 3 hónap esetében az álláskeresési járadékot is figyelembe veszik.

Szintén alapfeltétel, hogy az igénylőknek köztartozás-mentesnek kell lenniük.

Mire vehető igénybe a támogatás?

A 2021. január 1-jét követően elindult felújítások esetében lehet élni az otthonfelújítási támogatással. Anyagköltségre és munkadíjra is fordítható az összeg.

Természetesen gyűjteni kell a számlákat, így minden érintett kivitelezővel szerződést kell kötni. Ehhez szükség esetén rendelkezésre áll majd egy rendkívül egyszerű sablonszerződés. Az összegyűjtött számlákat és szerződéseket kell majd benyújtani a Magyar Államkincstárhoz, így lehet visszaigényelni a támogatást.

Az anyagköltség és a munkadíj felfe-fele arányban igényelhető, tehát maximum 1.500.000 forint anyagköltségre és 1.500.000 forint munkadíjra. Az állam a felújításunk költségének a felét állja, tehát az 50%-os önrészt magunknak kell biztosítani.

A pénzt a felújító családnak kell megelőlegezni, és utólag lehet igényelni a támogatást a Magyar Államkincstártól. A teljes ügyintézési folyamat elvégezhető lesz elektronikus úton is. A folyamat az alábbiak szerint zajlik: A munka befejezését követően 60 napon belül kell eljuttatni az összegyűjtött számlákat a Magyar Államkincstárhoz (MÁK). A MÁK-nak a beérkezéstől számítva 30 napja van az elbírálásra. Ekkor ellenőrzik, hogy az igénylők valóban megfelelnek-e a támogatás feltételrendszerének, és ha mindent rendben találnak, 5 napon belül kiutalják a támogatási összeget. Tehát a számlák beküldését követően 35 napot kell majd várni a támogatás megérkezéséig.

Ellenőrzésekre nagy valószínűséggel kell számítani, ami az igénybevételt követő 6 hónapon belül várható. A kormányhivatalok feladatkörébe tartozik majd, hogy ellenőrizzék, ténylegesen megtörténtek-e a felújítási munkálatok.

A támogatás konyhafelújításra is igénybe vehető, és érdemes rá jó előre felkészülni. Amennyiben konyhafelújításban gondolkodsz, a Mobilan szakemberei szívesen állnak rendelkezésedre, keress minket elérhetőségeinken. Ha most keresel meg minket, még idén elkészülünk, így beleférsz a támogatási időszakba! Konyhabútorainkra 10 év termékgaranciát, határidő-garanciát, árgaranciát és szállítási garanciát adunk, ráadásul megrendelt bútorod mellé ingyenes tervezést biztosítunk.
 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Mire figyelj oda egy minimalista konyhabútor tervezésekor?

Mire figyelj oda egy minimalista konyhabútor tervezésekor?

A minimalista építészet lényege az egyszerűség és a tisztaság iránti törekvés. Ez a tervezési filozófia arra összpontosít, hogy csökkentse a felesleges részleteket és díszítéseket, és inkább hangsúlyozza a tiszta formákat, sík felületeket és a funkcionalitást. Ezek az...

bővebben