fbpx

L-alakú konyhád van? Erre figyelj oda a tervezéskor!

Az L-alakú konyhabútor ötlete sok esetben a helyhiány miatt merül fel. Nagy konyhák esetében is praktikus lehet, főként olyan helyeken, ahol a lineáris elrendezés már túl hosszú, bejárhatatlan konyhát eredményezne. Összegyűjtöttünk néhány tanácsot, amelyeket érdemes megfogadnod, ha ilyen típusú konyhában gondolkodsz.

Az L alakú konyha tulajdonképpen egy sarokelrendezés, melyben a különböző elemeket két egymás melletti falon helyezzük el. Ennek az elrendezésnek az előnye, hogy maximálisan kihasználja a falfelületeket, emellett a helytakarékosságnak köszönhetően légies érzetet adhat a helyiségnek. Ha konyhaszigetről álmodozol, ide nagy valószínűséggel az is jól fog illeszkedni.

 

A kihagyhatatlan konyhai háromszög

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a konyhai háromszög figyelembevétele minden konyhabútor tervezésének az alapját képezi! Ez azt jelenti, hogy a sütő, a mosogató és hűtő között akkora távolságnak kell lenni, ami még kényelmesen bejárható. Az ideális elrendezés az, ha minimum 120, maximum 270 centiméter van a berendezési tárgyak között. Ez biztosítja a harmonikus mozgást és a megfelelő teret a helyiségben. Ez egy L-alakú konyhában a merőleges elrendezésnek köszönhetően könnyedén megvalósítható. Gondolj bele, szükséged van főzés közben valamire a hűtőből, fordulsz egyet, és máris ott vagy, anélkül, hogy nagy távokat kéne megtenned.


 

Függőleges terek kihasználása

A két falfelület rengeteg szabad teret ad a konyhaszekrénynek, így, ha arra van szükségünk, a tárolási kapacitást könnyedén kimaxolhatjuk. És ki mondta, hogy felső szekrénysorból nem lehet mondjuk kettő egymás fölött? Hogy elkerüljük a zsúfolt hatást, érdemes a zárt szekrényeket polcokkal kombinálni, vagy ha ez nem szimpatikus, akkor átmeneti megoldásként az üvegajtós változatokat javasoljuk.

 

Álmaid konyhaszigete

Az L-alakú konyha elrendezése tökéletes terepet biztosít a konyhaszigetnek. Rengeteg hely szabadul fel a munkalapon, ha a főzőlapot is ide tervezed, ráadásul még több tárolófelületet is nyerhetsz. A konyhaszigetek előnyeiről bővebben írtunk már korábban.


 

Trükkös sarokmegoldások

Ne hagyd a sarkokat sem parlagon heverni, használd ki speciálisan ide tervezett szekrényekkel a teret. Egyedi konyhabútorok esetében erre sokkal jobb lehetőségek nyílnak, mint mondjuk egy készen kapott változattal.

 

Közösségi konyha

Tökéletes elrendezés tud lenni, ha az L-alakú konyha középpontjába egy étkezőasztalt tervezel. Így főzés közben is lehetőség nyílik az asztal köré gyűlt családdal vagy ismerősökkel kommunikálni. Az előbb említett konyhasziget is a közösségi tér fontos részét képezheti. Gyakran jelent problémát, hogy amíg a házigazda sürög-forog a konyhában, kimarad a vendégségből. Ebben az elrendezésben biztosan nem marad ki senki a buliból.

 

Legyen bármilyen méretű és alakú konyhád, biztosan tudunk találni olyan elrendezést, ami funkcióban és dizájnban is kihozza a legtöbbet a térből. Ha szeretnéd szakértő segítségét kérni, fordulj bátran a Mobilan szakembereihez, akik nem csak műszaki szaktanácsadást, de egyedi konyhabútorod mellé ingyenes konyhabútor tervezést is biztosítanak.

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben