fbpx

Miért fogsz te is beleszeretni a konyhaszigetbe?

Az új konyhád tervezésekor semmiképpen se hagyd számításon kívül a konyhasziget lehetőségét, hiszen mind az esztétikai, mind a praktikus szempontokat figyelembe véve elképesztően sok hozzáadott értéket tud adni. Ha van elég helyed, ahol megvalósítsd, szerintünk mindenképpen érdemes belevágni. Hogy miért gondoljuk ezt?

Plusz tárolófelület

Az egyértelmű, hogy a konyhaszigettel több munkafelületet nyersz, azonban abba sokan nem gondolnak bele, hogy a konyhánk tárolókapacitását is milyen mértékben tudjuk növelni vele. Okos tervezéssel plusz fiókoknak és szekrényeknek örülhetünk, ami nemcsak nagyon praktikus, de a látvány szempontjából sem mindegy. Így a konyhapultot nem kell beterítened mindenféle kütyüvel, el tudod rejteni őket, hiszen így mindennek meg lesz a maga helye. Így konyhád rendezettebb, légiesebb benyomást kelt majd.
 

Extra ülőhelyek

Természetesen nem kötelező, hogy így legyen, de ha szeretnéd, és elegendő helyed van rá, a konyhaszigetet akár körbe is ülhetitek a családdal vagy az ismerőseiddel. Alkalmas lehet kisebb nagyobb étkezésekre, vagy akár baráti beszélgetésekre, egy pohár jó bor elfogyasztására. Tehát ha van egy konyhaszigeted, az olyan tulajdonképpen, mintha lenne egy plusz asztalod, vagy ha olyan az életformád, az étkezőasztal kiváltására is használhatod.

A gyerekek is imádják

A gyerekek nagyon szeretik a nem megszokott dolgokat, sokuk számára izgalmas, ha asztal helyett egy konyhaszigetet ülhetnek körbe. Szuper lehet akkor is, ha éppen főzöl valamit, miközben gyerkőcöd segítséget kér a házi feladatában, hiszen miközben te a konyhában tevékenykedsz, ő leülhet közvetlenül melléd, és ha elakad valamiben, egyből megkérdezheti. Ugye milyen jó lenne így együtt tölteni a délutánokat?

Sokoldalúság

Konyhaszigeted számtalan módon hasznosíthatod. Akár csinálhatod azt is, hogy a hétköznapokban van egy fix, megszokott funkciója, de ha úgy adódik, egyszerűen átalakítod a célnak megfelelően. Például tökéletes bárpult lehet egy esti koktélozás alkalmával, vagy baráti összejöveteleknél használhatod büféasztalként is. Ráadásul tudtad, hogy léteznek mobil konyhaszigetek? Bár ezeket nem használhatod bizonyos funkciókra: nem építheted bele a mosogatót vagy a sütőt, de rugalmasságából adódóan mégis szuper helye lehet a konyhádban.
 

Egyszerűen szép

Egy konyhasziget, ha megfelelően van megtervezve, vitathatatlanul látványos és stílusos, ráadásul segít abban, hogy légiesebbnek érezd a konyhádat. Még annak ellenére is javíthat a helyiség térérzetén, hogy gyakorlatilag plusz helyet foglal. Egylégterű lakásban például kiemelheted vele a konyhát, vagy éppen ellenkezőleg, leválaszthatod azt.

Megjött a kedved hozzá? Olvasd el korábbi cikkünket, ami arról szól, hogy mire figyelj oda a konyhasziget tervezésekor, de a Mobilan szakemberei is szívesen állnak rendelkezésedre, keress minket bátran elérhetőségeinken!
 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben