fbpx

Mire figyelj oda, ha kéttónusú konyhabútort szeretnél?

A kéttónusú konyha elnevezés arra utal, hogy a konyhabútor megtervezésekor két fő színt választunk ki, ami meghatározza az összképet, amit esetleg további kiegészítő színekkel dobnak fel. Egyszerűnek tűnik, mégis van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni, nehogy dizájnkatasztrófa legyen a végeredmény.

A kéttónusú színhasználat az egész konyha megjelenését modernebbé varázsolja. Ha ugyanazt a konyhabútort egy szín helyett több hangsúlyos színnel készítünk, teljesen más lesz a végeredmény. Azt gondolhatnánk, hogy ez felborítja az egyensúlyt, de éppen ellenkezőleg, akár sokkal egységesebb, integráltabb eredményt érhetünk el. Például a szürke és a fehér kombinációja letisztult, kiegyensúlyozott hatást kelt.
 

 

Nagyon kell azonban vigyázni, hogy milyen színeket kombinálunk. Azt javasoljuk, hogy minden esetben két alapszínt használjunk, és csak nagyon megfontolt esetben adjunk hozzá további színeket. Ha túl sok színt használunk, akkor konyhánk enteriőrje rendezetlen összevisszaságba fulladhat.

 

Van, hogy 3 szín is megfér egymás mellett

 


 
Ennél a konyhánál például 3 szín kapott helyet, a sötétkét és fahatású konyhaszekrényekhez jól passzolnak a fehér polcok és a konyhapult. Ráadásul itt valamelyes vegyítették a tradicionális és modern elemeket, ha megfigyeljük, a sötétkék és fahatású szekrények, a csempe hátfal inkább tradicionálisabb formákat képviselnek, míg a fehér kiegészítők, az arany színű vasalatok már a modernebb dizájn felé húznak. Az összhatás mozgalmas, mégsem kaotikus.

 

Legyen a konyhának egy fókuszpontja

A nagyobb konyhákban ez a fókuszpont általában a konyhasziget. Ilyenkor az egész konyhánkat egyféle színnel alkotjuk meg, és egy kiválasztott elemet, például a konyhaszigetet egy hangsúlyos színválasztással emeljük ki.
 

 

Alsó- és felső szekrénysorok kontrasztja

A legtöbb esetben a két színnel történő munkát úgy oldják meg, hogy az alsó és felső szekrénysorok más-más színben pompáznak. Ez történhet úgy, hogy a munkapult a felső résszel harmonizál, mint ahogyan az alábbi konyhánál is láthatjuk.
 

 

Vagy egy harmadik színt választanak. Ez általában fa vagy fahatású anyag, ami a felső- és alsó szekrénysor között határvonalat alkot.
 

 

Kisebb konyhákba világos színeket válasszunk

Minden kis konyhánál alapszabály a világos színek alkalmazása. Ezekről ugyanis a fény is jobban visszaverődik, a sötét színek viszont összenyomják a teret. Ez esetben sem kell lemondanunk a kétféle színválasztás lehetőségéről. A felső szekrénysor legyen fehér, alulra pedig valami halvány földszínt válasszunk. Ettől letisztult és légies lesz a helyiség.
 

 

Ne feledkezzünk meg a konyhagépekről

A konyhánk megtervezése során fordítsunk figyelmet a konyhagépek kiválasztására is. Hiába az összhang a konyhaszekrények között, ha azt egy színben egyáltalán nem passzoló sütő, hűtő vagy mosogatógép tönkrevágja. Ez szűk keresztmetszet lehet a tervezéskor, ezért érdemes jó előre tájékozódni!
 

 
Ha megvan az alap ötletünk, keressünk fel bátran egy konyhastúdiót, ahol segítenek ötletünket formába önteni és valóra váltani. Ha egyedi konyhabútorban gondolkodsz, kérj időpontot egy ingyenes konzultációra elérhetőségeinken. 10 év termékgaranciával, árgaranciával, határidő-garanciával és szállítási garanciával + ingyenes tervezéssel várunk.

 

TUDTAD? 2021. január 1-jét követően 50%-os vissza nem térítendő állami támogatást igényelhetsz, ami konyhafelújításra is felvehető! A Maximum 3 millió forintig terjedő hozzájárulás az anyaköltségre és a munkálatokra is vonatkozik, további részleteket olvashatsz az erről szóló tájékoztató cikkünkben. Kattints IDE a megtekintéshez!

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben