fbpx

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen.

Ez a konyhabútor egy airbnb ingatlanba készült, tehát nagyon fontos volt, hogy életkortól és nemtől függetlenül nyerje el a sok-sok leendő bérlő tetszését. Ezt egyszerű színek alkalmazásával szerettük volna elérni úgy, hogy a végeredmény egy modern, elegáns enteriőr legyen. A monokróm konyhabútor gola profillal és push-open megoldásokkal készült, az így elért letisztult érzést a beépített konyhagépek sem bontják meg. Itt egyébként a teljes lakásberendezést mi készítettük, ha érdekelnek a részletek, illetve további fotók, kattints IDE!

 

Nemcsak a dizájnra, a műszaki kialakításra is nagy hangsúlyt fektetünk. Itt például azt kellett megoldani, hogy a páraelszívót rejtett módon tudjuk összekötni a szemközti falon található légtechnikai kiállással.  Emiatt egy álmennyezetet alakítottunk ki, ahová ez elvezető mellett, LED spot lámpákat is beépítettünk.

 

A következő konyhabútornál is a világos színek dominálnak, ami azért is fontos, mert egy ilyen kis térben a sötét színű konyhabútorok nagyon összenyomnák a teret. A lehetőségekhez képest rengeteg tárolót építettünk be ebbe a konyhába, ahol a felső konyhaszekrények alatt környezetbarát LED világítás világítja be a munkalapot.

 

 

Ez is egy aprócska, mindössze 4 négyzetméteres helyiség, mégis elfértek a konyhagépek is ebben a konyhában. A kéttónusú konyha felső szekrényeinél fontosnak tartottuk a fehér színt, hogy a bejutó minimális természetes, és a gondosan megtervezett mesterséges fények visszaverődhessenek róla, így optikailag nagyítva a teret. A polcos elemek kialakításakor figyelembe vettük ügyfelünk kérését, mely szerint bizonyos hozzávalókhoz szeretne egy mozdulattal hozzáférni a konyhában, és szeretné, ha azok mindig kéznél legyenek.

 

 

Ez a konyha nagyobb, mint amiket már bemutattunk, mégis úgy gondoljuk, hogy belefér ebbe a felsorolásba. Ugyanis bár az egyik fal meglehetősen hosszú, a másik kettő esetében korlátozottak voltak a lehetőségeink. Maradhattunk volna az L-alaknál is, de ügyfelünk sok mindent szeretett volna beépíteni a konyhájába, és rengeteg tárolókapacitásra volt szüksége. A magasfényű felületek természetes módon továbbítják a rájuk vetülő fényt, a csempe hatású hátfal szintén ezt a célt szolgálja. Ügyfelünk további kérése az volt, hogy nagyon letisztult legyen a végeredmény, így az alsó és felső konyhaszekrények is fogantyú nélkül készültek.

 

 

Amire egy U-alakú konyhánál mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy a két szemközti fal elegendő távolságra legyen egymástól, így legyen hely a közlekedésre, valamint a szekrények és a konyhagépek kényelmes nyitására. Az egyedi konyhabútor nagy előnye, hogy lehetőségünk van azt teljesen a helyiség adottságaira szabni, így a lehető legoptimálisabb elrendezést tudjuk kialakítani. Amennyiben megvannak az alap elképzeléseid, várunk szeretettel a Mobilan Konyhastúdióban, ahol megtervezzük és akár 3-4 hét alatt be is szereljük álmaid konyhabútorát. Keress minket bátran elérhetőségeinken!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben
Ezeket a hibákat ne kövesd el, ha kis konyhát tervezel!

Ezeket a hibákat ne kövesd el, ha kis konyhát tervezel!

Azért foglalkozunk ennyit ezzel a témával, mivel tudjuk, hogy a magyar ingatlanok nagy részében nem jut túl nagy alapterület a konyhának. Szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy ebből a rendelkezésre álló kis térből is a legtöbbet hozhasd ki. Most arról írunk, hogy...

bővebben