Kisméretű L-alakú konyhák

Az L-alakú elrendezés azt jelenti, hogy a teljes konyhát két egymás melletti falon rendezzük be. Kis konyhákban is nagyon jó megoldás tud lenni, mely által maximálisan kihasználhatjuk a rendelkezésre álló teret. Most ehhez az elrendezéshez szeretnénk inspirációkat mutatni.

 

Klasszikus, fehér kis konyha

 

Ez a konyha egyáltalán nem tűnik olyan aprónak, mint amilyen valójában, ami a megfelelően megválasztott színeknek és a bejárattal szemben elhelyezkedő, viszonylag nagy ablaknak köszönhető. A klasszikus, mart konyhabútorok fehér színben pompáznak, amelyet szépen kiegészít a fehér csempepótló hátfal, valamint a világos fahatású munkalap és a világos padló. A fehér színt azért is érdemes kis konyhába választani, mert visszaveri a fényt, és optikailag nagyobbnak mutatja a teret.

 

Tradicionális, szürke konyhabútor

 

Ez a konyha nem annyira keskeny, mint az előző, így az ablak mellé még egy felső konyhaszekrényt is beterveztek. Ezt véleményünk szerint el lehetett volna hagyni vagy legalább polccal helyettesíteni, amennyiben szükség volt még plusz tárolóra. Ami mégis validálja ezt a megoldást, hogy nem teljesen zárt, hanem üvegajtós változatot választottak, így csökkentve a zsúfoltság érzését. Ezt a trükköt érdemes más konyhákban is bevetni, amennyiben szeretnénk légiesebbé tenni az összhatást.

 

L-alakú, nyitott konyha

 

Az L-alakú elrendezés nemcsak zárt térben állja meg a helyét, nyitott konyhák esetében is jó megoldás lehet. Ez akár zárt konyha is lehetne, de a fal elbontásával sokkal légiesebb lett a teljes enteriőr. Amikor amerikai konyhás nappalit tervezünk, mindig érdemes mérlegelni, hogy konyhasziget vagy az érkezőasztal lenne-e a legjobb választás, itt az utóbbi mellett döntöttek. Érdemes megfigyelni a színben egymással harmonizáló fogantyúkat és a mosogatót, valamint a csaptelepet. A tökéletes összképért mi talán egy másik sütőt választottunk volna, de a végeredmény így is letisztult és a minimalizmusra hajaz.

 

A vertikális tér kihasználása a konyhában

 

Ha úgy ítéljük meg, hogy rengeteg tárolóhelyre lesz szükségünk, érdemes elgondolkodni a felső szekrénysor megduplázásán. Vigyázat, ez nem mindig eredményez esztétikus megjelenést, hiszen nagyon zsúfolttá teheti az enteriőrt. Ebben a nyitott konyhában kizárólag zárt konyhaszekrények kaptak helyet, ami azért is praktikus, mert mögéjük minden „rendetlenség” elrejthető.

 

Kicsi és praktikus L-alakú konyha

 

Ez a konyha egészen aprócska, mégis minden elfér benne, amire a használójának szüksége van. A konyhaszekrények zártak és fogantyú nélküliek, amelyeket nagyon szépen kiegészít a 3D hátfalpanel. Az ablak mellett polcos elem kapott helyet, ami egyrészt dizájnos a rajta elhelyezett, odaillő tárgyakkal és eszközökkel, másrészt pakolófelületként is szolgál.

Egy kis konyha berendezése nagy körültekintést igényel, mivel minden apró szegletet ki kell használni, ugyanakkor el kell kerülni a zsúfoltság érzetét. Ha nem áll rendelkezésünkre nagy alapterület, mindenképpen egyedi, méretre készült bútorokat érdemes választani.

 

Legyen bármilyen méretű és alakú konyhád, biztosan tudunk találni olyan elrendezést, ami funkcióban és dizájnban is kihozza a legtöbbet a térből. Ha szeretnéd szakértő segítségét kérni, fordulj bátran a Mobilan szakembereihez, akik nem csak műszaki szaktanácsadást, de egyedi konyhabútorod mellé ingyenes konyhabútor tervezést is biztosítanak.

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Referenciamunkáink bemutatását ezzel a bérbeadásra szánt ingatlannal folytatjuk. A teljes lakás berendezésével bíztak meg bennünket, ráadásul nem túl magas büdzsével dolgoztunk, de úgy gondoljuk, hogy egy igazán esztétikus és harmonikus megoldás született. A...

bővebben
Konyhapult-világítás LED technológiával

Konyhapult-világítás LED technológiával

A konyhai világítás alapos megtervezése fontosabb, mint gondolnánk. Az sem jó, ha túl kevés fényforrással dolgozunk, hiszen ez balesetveszélyes is lehet, és fölöslegesen sem érdemes túlzottan sok világítótestet betervezni. Ebben a cikkben a konyhapult-világítás...

bővebben
Hogyan tervezz időtálló konyhát?

Hogyan tervezz időtálló konyhát?

A trendek jönnek-mennek, és természetes, hogy egy-egy divathullám időnként elkap minket. Mégis azt gondoljuk, hogy ha konyhafelújításon gondolkodsz, akkor fontold meg, hogy milyen lenne az a konyhabútor, amiben hosszú távon is örömödet leled. Ez akkor is fontos, hogy...

bővebben