fbpx

Mire figyelj oda a konyhatervezéskor, ha háziállatod van?

Akinek van bármilyen háziállata, az tudja, hogy imádnivalóak és feltétel nélkül szeretik a gazdit. De olykor szeretnek rosszalkodni, hullik a szőrük, és ha egyedül maradnak, pillanatok alatt kiszagolják és befalják az esetlegesen nem jó helyre tett ételeket. De mi ezt vállaltuk és elfogadjuk, és így is megéri. De milyen legyen a konyhánk, hogy nekik és nekünk is jó legyen?

Könnyen tisztítható anyagok

Ha háziállatunk van, fel kell készülnünk rá, hogy kicsit gyakrabban kell takarítanunk, az anyagválasztásnál helyezzük előtérbe a könnyen tisztítható felületeket.

Különösen a cicák esetében igaz az, hogy imádnak felugrálni az asztalra és a konyhapultra, még az is lehet, hogy a polcokat is megmásszák. Ne legyenek illúzióink, ha meg is tanítjuk nekik, hogy ne tegyék, amint kitesszük a lábunkat a lakásból, a szabályok mennek a levesbe. A cicakarmok bizony nyomot tudnak hagyni a munkalapon, ha megfelelően választottunk. Mindig egyeztessünk a konyhatervező szakértővel, és az általa javasolt karcálló változatokat válasszuk.

Felejtsük el a magasfényű felületeket, mert ezeken pillanatok alatt meglátszódnak az orrnyomok, az pedig könnyedén előfordulhat, hogy kiskedvencünk imád majd a konyhaszekrények között sertepertélni és szimatolni.

Válasszunk könnyen tisztítható, vízálló laminált padlót vagy járólapot, mert bizony gyakran kell majd felmosnunk és főként a kölyökkutyák egy-két pisifolttal is megörvendezhetnek minket, amíg nem tanulják meg a szobatisztaságot.

A szőnyeget vagy felejtsük el, vagy legyen olyan, amit egyszerűen bedobhatunk a mosógépbe, nem sajnáljuk, ha mondjuk hetente ki kell mosni, és ettől hamar elhasználódik.

A sötétebb árnyalatokat válasszunk

A világos színeken jobban látszik a piszok, és bármennyire is igyekszünk, nem tölthetjük az egész napunkat takarítással. A sötétebb színeknek sem kell feltétlenül komornak lennie, hiszen számtalan stílus és árnyalat közül válogathatunk. Arra azonban figyeljünk oda, hogy a kisebb tereket a sötét színek összenyomhatják. Ha szeretnénk ezt elkerülni, akkor válasszunk kéttónusú konyhabútort, ahol az alsó konyhaszekrényekhez sötétebb, a felső konyhaszekrényekhez világosabb színt javaslunk.

A zárt tárolókkal járunk a legjobban

A cicák könnyedén felmásznak a polcokra is, így a konyhapulton és polcokon ne tartsunk élelmiszereket. A kutyusokra jellemző a „pakolás”, imádnak kutakodni, ételt lopni, vagy csak egyszerűen szétpakolni. Ezért a számukra elérhető helyeken mindenképpen zárt szekrényeket, tárolókat válasszunk. Arra is figyeljünk oda, hogy ne nyíljanak könnyedén a szekrényajtók, mert hosszas próbálkozások kitartó munkájával meg tudják tanulni kinyitni azokat, így az ott tárolt dolgok nem igazán lesznek biztonságban. Ha nagyon ügyes kutyussal áldott meg minket a sors, akkor beszerelhetünk különböző gyerekzáras megoldásokat is.

Legyen meg a helyük a konyhában

A legtöbben, akik nem kertesházban élnek a konyhában etetik a kiskedvenceket. Legyen egy fix helye a táljuknak, és arra mindenképpen figyeljünk oda, hogy ne pakoljuk át a vizestáljukat máshova, mert fontos, hogy mindig megtalálják, ha szomjasak. Olyan helyet válasszunk, ahol nem zavar minket, nincsen útban, és nem fogjuk naponta többször felrúgni és így a vizet szétfröcskölni.

Kiskedvenccel az élet kölcsönös alkalmazkodást igényel, de ha jól megtervezzük a konyhánkat, akkor ezek könnyen vállalható kompromisszumokká válnak.

Amennyiben egyedi konyhabútort szeretnél, keresd bátran a Mobilan munkatársait, akik megtervezik és megvalósítják álmaid konyhabútorát. Minden szempontot figyelembe veszünk, a rendelkezésre álló büdzséből a lehető legtöbbet hozzuk ki.

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben