fbpx

Így tartsd meg a rendet: tárolási megoldások minden konyhába II.

Sorozatunk előző részében arról írtunk, hogy hogyan álljunk neki konyhabútorunk tárolókapacitásának megtervezéséhez. Ebben a cikkünkben pedig a különböző típusú tárolókat szeretnénk bemutatni. Bízunk benne, hogy a kettő együtt segítségedre lesz abban, hogy megtaláld a számodra legideálisabb megoldásokat.

Zárt konyhaszekrény

A legkézenfekvőbb tárolási megoldás, ami az elsőként bárki eszébe jut, az a zárt alsó vagy felső konyhaszekrény. Előnye, hogy a konyhabútor ajtó mögé nem lát be senki, így ha nem is állítjuk benne katonás sorba a dolgokat, akkor sem kelti a rendezetlenség érzését. A zárt konyhaszekrény az egyik legmeghatározóbb dizájnelem, így érdemes kiválasztására nagy gondot fordítanunk.


 

Üvegajtós konyhaszekrény

Üvegajtós konyhaszekrényeket mind tradicionális mind modern konyhákban alkalmazhatunk. Előnye, hogy bár valamelyest zárt, ha áttetsző variációt választunk, akkor felsejlik annak tartalma, így könnyen eligazodhatunk benne. Ezenkívül ahol kizárólag zárt konyhaszekrényeket alkalmaznak, ott gyakran lehet zsúfolt az összhatás, ezt üvegajtós szekrények közbeiktatásával nagyon jól kiküszöbölhetjük.


 

Nyitott polcok

A nyitott polcos megoldás nagyon divatos, mégsem való mindenkinek. Ha hobbid a rendszerezés vagy nagyon kevés tárgyat tárolsz rajta, akkor bátran vágj bele. Ha viszont nincs időd folyton rendben tartani a rajta tárolt dolgokat, akkor inkább egy zárt megoldást javaslunk. De egy-egy polcos elemet beszúrva jól mutathat rajta például az ízléses tárolókban elhelyezett fűszergyűjteményünk vagy a szakácskönyveink.

 

Hátfalmegoldások

Különösen kis konyhákban kell törekedni arra, hogy minden apró kis szegletet hasznosítsunk. Arra viszont nagyon ügyeljünk, hogy a tárolók helyet vesznek el a munkafelületből, így ott javasoljuk a használatát, ahol lehetőség van szélesebb munkalap beépítésére. Elhelyezhetünk itt polcot vagy akár zárt konyhaszekrényeket is. A lehetőségeknek csak a fantáziánk szab határt.

 

Konyhasziget, mint tároló

A konyhaszigeten sokan alakítanak ki étkezőt, egyes esetekben pedig, ha van elegendő hely egy nagyobb darabnak, akkor akár mosogatót, főzőlapot vagy sütőt is elhelyeznek a felületén. Félszigeteknél vagy kisebb szigeteknél is lehetőség van arra, hogy tárolókat is beépítsünk. Itt is lehetnek nyitott és zárt megoldások is, válasszunk olyan funkciót, ami leginkább passzol az igényeinkhez.

 

Sokan érzik úgy, hogy bármennyi tároló is van egy konyhában, az sosem elég. Bár azt javasoltuk, hogy konyhánk tervezését kezdjük azzal, hogy átgondoljuk, miket szeretnénk tárolni a helyiségben, lehet, hogy azt sem árt figyelembe venni, hogy milyen eszközökre van valóban szükségünk. A tervezés előtt egy gyors selejtezéssel, a nem használt konyhai eszközök elajándékozásával rengeteg helyet szabadíthatunk fel, melyet más funkciók beépítésére hasznosíthatunk.

Ha megvannak az alapvető elképzeléseid és kiválasztottad, hogy milyen stílus az, ami a leginkább közel áll a szívedhez, látogass el hozzánk egy ingyenes konzultációra. A Mobilan szakemberei segítenek a terveidet átültetni a gyakorlatba, hasznos tanácsokkal látnak el, és abban is számíthatsz rájuk, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a rendelkezésedre álló keretösszegből. Fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!
 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben