fbpx

Magasfényű vs. matt, melyiket válasszam?

Az akril felületek egyre népszerűbbek a konyhában, hiszen azon kívül, hogy szemet gyönyörködtetőek, elképesztően tartósak, valamint könnyen tisztíthatóak. Ez mind a magasfényű mind a matt felületekre igaz. Ha választani kell, mégis melyikre essen a választásunk? 
 

Magasfényű akril konyhabútor

Manapság már egyáltalán nem számít merésznek, ha konyhánkba magasfényű felületeket választunk, hiszen ezek alkalmazása már a belsőépítészet szinte minden területén általánossá vált. Elegáns megjelenést kölcsönöz a helyiségnek, visszafogott színválasztással egyáltalán nem lesz hivalkodó az összhatás, kivéve persze, hogy pont ez a célunk.

Ne feledd, hogy a magasfényű akril felületek visszaverik a fényt, így színük az őket ért fény színétől is változhat. Itt raknánk egy nagy felkiáltójelet a megfelelő világítás megtervezésének fontossága mellé! Ezen kívül a fényes felület tükrözi a szoba többi látható színét is, így a konyha egészét tekintve a szokásosnál is fontosabbá válik a harmonikus színválasztás.

Ez a felület könnyedén tisztítható. Sokan félnek tőle, hiszen úgy gondolják, hogy ha ezen a típusú felületet sohasem lehet úgy karban tartani, hogy az szép maradjon. Ez tévhit, egyáltalán nem igaz. Ha bővebben érdekel a téma, egyik blog cikkünkben bővebben is írtunk a magasfényű konyhabútor tisztításáról.

Mivel a fény visszatükröződik a térben, Ha magasfényű frontokat választasz, biztos lehetsz benne, hogy a helyiség nagyobbnak és nyitottabbnak tűnik majd. Minél világosabb színt választasz, annál nagyobbnak és világosabbnak tűnik majd a helyiség.

Kinek nem javasoljuk?

Az tény, hogy a fényes felületen jobban meglátszanak az ujjlenyomatok, így ha a gyerkőcök szeretnek sertepertélni és mindent összetapogatni a konyhában, inkább a matt verzió alkalmazását szorgalmazzuk.

Matt akril konyhabútor

A matt felületek sem nyelik el a fényt, hanem a felszínükön tükrözik azt. Ez azonban mindenképpen visszafogottam megjelenést kölcsönöz, mint egy magasfényű frontot választanánk. A merészebbek számára ez talán unalmasnak tűnhet, de mi inkább visszafogottan elegánsnak mondanánk.

Ha állandó, egyenletes színeredményt szeretnél, mindenképpen a matt frontokat ajánljuk. Bármely szögből nézed, egy jó minőségű matt felületnek minden szögből egységes színe van.

A matt felület tartós és karcálló, ráadásul a magasfényű felületekkel ellentétben nem látszanak meg rajta annyira az ujjlenyomatok és a foltok.

Kinek nem javasoljuk?

Mivel a fény nem tükröződik rajta, hanem inkább elnyeli azt, nagyon kicsi helyiségbe nem ajánljuk bármilyen színkombinációval az alkalmazását. Ha nem áll rendelkezésünkre túl nagy terület, a fehér és világos árnyalatokat válasszuk.

Nem feltétlenül kell választanunk a fényes és a matt felületek között, a kettő kombinációját is alkalmazhatjuk. De bárhogy is döntünk, nagyon fontos ezeknél a felületeknél (is) a jó minőség, különben nem igazán leszünk elégedettek hosszú távon az eredménnyel.

Érdekel a 2023-as matt és magasfényű kollekciónk? Töltsd le katalógusunkat!

MOBILAN AKRIL KOLLEKCIÓ 2023

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

A konyhabútorok kiválasztása és tervezése fontos döntés, amely hosszú távon befolyásolja otthonunk funkcionalitását és esztétikáját. Számos tévhit kering azonban a konyhabútorokkal kapcsolatban, amelyek félrevezethetik a vásárlókat. Ebben a cikkben öt gyakori tévhitet...

bővebben
A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A konyhaszekrények tervezésekor számos döntést kell meghoznunk, amelyek befolyásolják a konyha funkcionalitását és esztétikáját. Az egyik ilyen döntés a fogantyúk kérdése. A fogantyúval ellátott konyhaszekrények számos előnnyel rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a...

bővebben