Így tisztítsd a magasfényű konyhabútort!

A magasfényű felülettel rendelkező konyhabútorok gyönyörűek, mégis sokan félnek tőlük, mert attól tartanak, hogy borzasztóan nehéz tisztán tartani őket.  Ez a félelem alaptalan, hiszen a mindennapok során elegendő akár egy mosószeres ronggyal áttörölni a felületeket. Ha ezt mégis profin szeretnéd csinálni, összeírtuk, hogy mit tegyél, és mit ne tegyél.

Bármely anyagból választod meg konyhabútorodat, fontos, hogy rendszeresen tisztítsd és ápold, hogy hosszú távon is szép maradjon. Vannak olyan szabályok, amelyeket azért érdemes betartanod, mert bár rövid távon szabad szemmel nem látod a mikrosérüléseket, amelyeket a helytelen tisztítás okozott, azok az évek alatt mégis minőségromláshoz vezetnek.

 

A magas minőségű, akril anyag nem fog bármitől csak úgy megkarcolódni. De bármilyen ellenálló is annak anyagösszetétele, ha nem megfelelően ápolod, az hosszú távon biztosan károsítani fogja a felületet, és az sokkal sérülékenyebbé válik. Ezért is jobb inkább az elővigyázatosság, még akkor is, ha akril konyhaszekrény frontokat választottunk.

 

Sok esetben nem is a tisztítószerrel követjük el a legnagyobb hibát, hanem magával az eszközzel, amire a tisztítószert felvisszük. A hosszútávú minőségmegóvás érdekében a tisztítás során ne használj dörzsis szivacsokat, vagy egyéb durva felületű tisztítóeszközöket. Válassz ehelyett egy sima, puha rongyot, vagy ha professzionálisabb megoldást szeretnél, a mikroszálas törlőkendőt javasoljuk. A mikroszálas törlők puha szálai nyom nélkül magukhoz vonzzák a port. Ha zsíros ujjlenyomatokat, vagy hasonló szennyeződéseket kell eltávolítanod a felületről, ehhez csak semleges hatású, enyhe, zsíroldó mosogatószeres, mikroszálas textíliát használj, és minden művelet után töröld szárazra a felületet. A leheletvékony vizes bevonat sok év alatt ugyanis roncsolhatja azt.

 

Amire biztosan nem gondolnál: vannak olyan papírtörlők, amelyek szintén károsak lehetnek. Nem kell megijedned, tényleg nem ennyire sérülékeny a magasfényű felület, de a papírtörlők között is vannak minőségbeli különbségek. Ha rosszabb minőségű, esetleg durvább szemcséket tartalmazó papírtölrlőt használsz, az hosszú távon nem tesz majd jót konyhabútorodnak.  Gondolj csak bele, hogy a szemüvegeknek sem véletlenül van saját törlőkendőjük, jobb óvatosnak lenni, mielőtt kárt teszünk a felületben. De a finomabb, jó minőségű papírtörlőkkel biztosan nem gyűlik majd meg a bajod.

 

Sima, mosószeres vizet is használhatsz, de ennél sokkal jobb, ha a konyhabútorod takarításához alkoholos tisztítószert alkalmazol. Hogy miért? Kiválóan tisztít, fertőtlenít, ami a konyhában nem utolsó szempont, és nem hagy nyomot a felületen. Mivel az alkohol miatt maradéktalanul elpárolog, így a konyhapulton elkészített étel biztosan nem szennyeződik majd be semmilyen vegyszerrel. A tisztítószereken mindig feltűntetik a használati utasítást, ezt érdemes az első alkalmazás előtt elolvasni, és minden alkalommal betartani.

 

Bármilyen konyhabútort választasz, mindenképpen kérdezd meg a konyhabútor stúdióban, hogy az adott felületet mivel tudod majd tisztítani. Az is egy jó szűrő lehet a szakember kiválasztásakor, hogy ha ezt előre megkérdezed, és ha nem tud válaszolni erre a kérdésre, akkor valószínű nem jó helyen jársz. Mindenesetre ne félj a magasfényű akril felületektől, hiszen nagyon ellenállóak, de azért, ha már megvan az álomkonyhád, vigyázz rá.

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Referenciamunkáink bemutatását ezzel a bérbeadásra szánt ingatlannal folytatjuk. A teljes lakás berendezésével bíztak meg bennünket, ráadásul nem túl magas büdzsével dolgoztunk, de úgy gondoljuk, hogy egy igazán esztétikus és harmonikus megoldás született. A...

bővebben
Konyhapult-világítás LED technológiával

Konyhapult-világítás LED technológiával

A konyhai világítás alapos megtervezése fontosabb, mint gondolnánk. Az sem jó, ha túl kevés fényforrással dolgozunk, hiszen ez balesetveszélyes is lehet, és fölöslegesen sem érdemes túlzottan sok világítótestet betervezni. Ebben a cikkben a konyhapult-világítás...

bővebben
Hogyan tervezz időtálló konyhát?

Hogyan tervezz időtálló konyhát?

A trendek jönnek-mennek, és természetes, hogy egy-egy divathullám időnként elkap minket. Mégis azt gondoljuk, hogy ha konyhafelújításon gondolkodsz, akkor fontold meg, hogy milyen lenne az a konyhabútor, amiben hosszú távon is örömödet leled. Ez akkor is fontos, hogy...

bővebben