fbpx

Mitől lesz világos és letisztult enterőr a konyhában?

A világos konyhabútorok tisztaságot és letisztult eleganciát sugároznak, így soha nem mennek ki a divatból. Ha szeretnéd maximálisan kihasználni a természetes fény adta lehetőségeket és / vagy kis konyhád van, akkor mindenképpen érdemes egy ilyen légies konyhában gondolkodnod.

Legyen az alapszín a fehér

A fehér nagyon jól visszatükrözi a rá eső fényt, így optikailag nagyobbítja a teret. Így mind kicsi, mind fényhiányos konyhába kitűnő választás.

Ha a teljesen fehér konyhabútort túl sterilnek érzed, akkor válassz hozzá egy másik színt. Így megőrizheted a légies érzetet, miközben jobban bele tudod vinni az egyéniséged a berendezésbe. Hogy milyen színeket érdemes hozzáadnod? Ha szeretnéd megőrizni a meleg, otthonos hangulatot, akkor javasoljuk, hogy természetes színeket válassz a fehér mellé. Ilyen lehet a világosbarna vagy a bézs különböző árnyalatai, de a fa vagy a fahatású anyagok használata is tökéletes választás. Jöhet még a krémszín, a mályva vagy a kávé, a lényeg, hogy úgy alkosson kontrasztot, hogy közben még sem üt el annyira.


 

Fontos az elrendezés

Nagyon fontos, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a rendelkezésre álló térből. Ne az általad vágyott elrendezésből, hanem a helyiség adottságaiból indulj ki. Ha megfelelőek hozzá az adottságok, alakíts ki plusz ablakokat vagy növeld meg a jelenlegieket. Amennyiben ezt nem tudod megtenni, akkor is számtalan lehetőség áll a rendelkezésedre. Például, ha meg tudod bontani a falat, kialakíthatsz nyitott konyhát, ami még több világosságot eredményez. Vagy ha erre nincs lehetőséged, üvegtégla alkalmazásával tovább tudod növelni a természetes fényt a konyában. Bármilyen elrendezés mellett is döntesz, lehetőség szerint kerüld a zsúfoltság érzetét, hagyj elegendő teret a konyhai munkának és a közlekedésnek egyaránt.


 

Törekedjünk az egyszerűségre

Gyakran előfordul, hogy mire megveszünk minden kütyüt és edényt, amiről azt gondoljuk, hogy „feltétlenül szükségünk van”, a konyhánk egy kirakodóvásárral hasonlít. A polcokon és a munkalapon sorakoznak az edények, serpenyők és a robotgépek. Érdemes átgondolnunk, hogy mi az, amire valóban szükségünk van. Ha nem tudunk lemondani a konyhai eszközeinkről, akkor érdemes azokat zárt tárolókban elhelyezni. A minimalizmus okozta „rideg” érzetet persze feloldhatjuk olyan tárgyakkal vagy növényekkel, amelyek illeszkednek az enteriőrbe, mégis otthonossá, barátságossá teszik a teret. Ha fehér dekorációs elemeket, tálakat és eszközöket választunk, akkor nemcsak a letisztultság érzetét növelhetjük, azok további fényvisszaverő felületként szolgálhatnak, hogy konyhánk még fényesebben ragyogjon.

Amennyiben konyhafelújításon gondolkodsz, keresd bátran a Mobilan szakembereit, akik nemcsak megtervezik álmaid konyháját, de tanácsokkal is ellátnak majd arra vonatkozólag, hogy hogyan használhatnád ki a legjobban a rendelkezésedre álló teret.
 

TUDTAD? 2021. január 1-jét követően 50%-os vissza nem térítendő állami támogatást igényelhetsz, ami konyhafelújításra is felvehető! A Maximum 3 millió forintig terjedő hozzájárulás az anyaköltségre és a munkálatokra is vonatkozik, további részleteket olvashatsz az erről szóló tájékoztató cikkünkben. Kattints IDE a megtekintéshez!

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Mire figyelj oda egy minimalista konyhabútor tervezésekor?

Mire figyelj oda egy minimalista konyhabútor tervezésekor?

A minimalista építészet lényege az egyszerűség és a tisztaság iránti törekvés. Ez a tervezési filozófia arra összpontosít, hogy csökkentse a felesleges részleteket és díszítéseket, és inkább hangsúlyozza a tiszta formákat, sík felületeket és a funkcionalitást. Ezek az...

bővebben