A legnépszerűbb konyhai elrendezések I.

A konyhatervezés első lépése magának az elrendezésnek a kitalálása. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki a térből, az a legfontosabb, hogy felmérjük az adottságokat, és ne ragaszkodjunk egy olyan formátumhoz, ami nem illeszkedik a rendelkezésünkre álló helyiséghez. Sorozatunk első részében 3 olyan berendezési formát mutatunk be, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek a piacon.

Egysoros konyha

Az egysoros elrendezést jó szívvel ajánljuk kisebb konyhákba, hiszen itt anélkül építhetjük be a funkciókat, hogy túlzsúfolttá tennénk a teret. Ez esetben tulajdonképpen a helyiség egyetlen falát hasznosítjuk, ide kerülnek a konyhaszekrények, a polcok és a többi konyhai berendezés is.

Tippek egysoros konyhabútorhoz

Használd a függőleges teret! A szélesség limitált, ezért ilyen esetben felfelé tudunk terjeszkedni. A felső szekrénysort akár meg is duplázhatod, így a tárolási kapacitást máris a kézszeresére növelheted. A hagyományos konyhai háromszög kialakítása itt nem lehetséges, így az alábbi elrendezést javasoljuk: az egyik végén legyen a hűtőszekrény, középen a sütő és a főzőlap, a másik végére pedig a mosogató kerüljön.

 

Kétsoros konyha

A kétsoros konyha esetében 2 egymással szemközti falat hasznosítunk, melyek között tulajdonképpen egy „átjáró” keletkezik.  Itt nincs szükség sarokmegoldások kialakítására, ami nem egyedi konyhabútorok esetén szokta nagyon megdobni a büdzsét. Egyedi konyhabútor esetében ez nem szokott problémát jelenteni.


 
Tippek kétsoros konyhabútorhoz

Figyeljünk rá oda, hogy elegendő, de ne túl nagy hely legyen a két szekrénysor között! Arról, hogy mekkora teret érdemes hagyni a különböző elemek között, már korábban írtunk egy cikkünkben. Ha kicsi a távolság a két fal között, ne zsúfoljuk tovább a teret, viszont, ha nagy helyünk keletkezik, akkor akár még egy konyhaszigetet is közbeiktathatunk. Ami nagyon fontos, hogy a munkaterületeket (pl. tűzhely, mosogató) az egyik oldalra csoportosítsuk, mert így tudjunk majd hatékonyan sürgölődni a konyhában.
 

L-alakú konyha

Kis-és nagyméretű konyhákhoz is ideális elrendezés. Az L-alakú konyhák esetében a szekrényeket két, egymással merőleges falra tervezzük. Így egy sarok is keletkezik a konyhánkban, amit egyedi konyhabútor választásával, okos megoldással kiválóan tudunk hasznosítani. Egy ilyen struktúrában nagyon jól megvalósítható a konyhai háromszög, igazán praktikus, nem véletlenül szeretik oly sokan.

Tippek L-alakú konyhához

A két falfelület rengeteg lehetőséget és végtelen tárolási kapacitást hordoz magában. Itt is alkalmazhatunk dupla felső szekrénysort, de hogy elkerüljük a zsúfolt hatást, a második szekrénysor helyett polcos megoldásokat is választhatunk. Ha van elegendő helyünk, az L-alakú konyha a tökéletes elrendezés akkor is, ha konyhaszigetről álmodozunk.

Akármilyen konyhai elrendezést is választunk, alapvetően fontos, hogy a kivitelezést egy alapos tervezési folyamat előzze meg. A Mobilan Konyhastúdióban műszaki szaktanácsadással és ingyenes tervezéssel várunk mindenkit, aki kiváló minőségű és nagyon jó ár-érték arányú konyhabútort szeretne. A témát hamarosan folytatjuk, ha nem szeretnél lemaradni, kövesd Facebook oldalunkat.
 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet: