fbpx

Ezért imádjuk a nyitott konyhákat!

A nyitott vagy más néven amerikai konyha aranykorát éli. A modern ingatlanokban a különböző helyiségek funkcionalitása már nem válik el olyan élesen egymástól, így a konyhák szerepe is újraértelmezhető. Lássuk, hogy a nyitott konyhák szerelmesei mivel indokolják a rajongásukat.

A kicsiből közepes vagy akár nagy konyhát is varázsolhatunk

A kisebb konyhákban sok esetben nehézkesebb a „munka”, ráadásul akár még páros főzéshez is alkalmatlan lehet. A tér megnyitásával egy sokkal tágasabb konyhát kaphatunk. Természetesen ezt a területet más helyiségektől vonjuk el, de ha funkcionalitás szempontjából átgondoljuk a lakás elrendezését, akkor így sokkal jobban járhatunk. A lehetőségek tárháza végtelen. Például elhelyezhetsz egy nagyobb konyhaszigetet, amit körbeülhet a család vagy egy baráti társaság, ezzel átmenetet képezve a nappali és a konyha között. Máris kaptunk egy étkezőt, egy bárpultot és egy közösségi teret. Sőt, azt is érdemes belátni, hogy a nyitott konyha tágasabb érzetet is jelent számunkra, hiszen minél több fallal választunk le egy teret, az annál szűkösebb hatást kelt majd. Nem győztünk még meg? Lássuk a további érveket!

A most nagyon aktuális home office megoldás

Mostanában, aki teheti, otthonról dolgozik, de sokan alapból is ezt a munkavégzési formát választják. A legtöbb lakásban nincs lehetőség egy teljes helyiséget „feláldozni” erre a célra, így igazán kreatívnak kell lenni ahhoz, hogy egy valódi dolgozósarkot varázsoljunk magunknak. Gondoltál már arra, hogy a konyha is alkalmas lehet erre a célra? És itt most nem a kényszerből a konyhaasztalnál görnyedő megoldásra gondolunk. Egy nyitott konyhával már nem is olyan furcsa mondjuk egy konyhaszigeten lévő munkaállomás, vagy a konyhabútorhoz illeszkedő home office sarok. Ráadásul akár a gyerkőcöknek is átengedhetjük néha a birodalmunkat, ahol szem előtt lehetnek házifeladat írása közben is.

Az amerikai konyha, mint közösségi tér új értelmezést nyer

Az előbb már említettük, hogy milyen előnyös, ha a gyerekek szem előtt lehetnek akkor is, amikor a konyhában tevékenykedünk. De sokkal alkalmasabb egy nyitott konyha arra is, hogy vendégeket fogadjunk. Elég kellemetlen tud lenni, amikor jó házigazdaként igazából az egész buliból kimaradunk, mert mi a konyhában sürgünk-forgunk, amíg a többiek boldogan nevetgélnek a nappaliban. Igazából nem csupán a kiemelt alkalmakkor, a hétköznapokban is jól jön az, ha a konyha szervesen kapcsolódik a lakás többi részéhez. Így akkor sem kell magányosnak lennünk, ha imádunk sütni, főzni.

Használd ki a teret, legyen teljesebb a konyhád

Vannak olyan konyhai eszközök, amelyekről eddig csak álmodoztál, mert nem volt hova tenni őket? Ha okosan tervezed meg a lakásodat, egy nyitott konyhával lehetőséged lesz arra, hogy például megvalósíthasd a régen áhított konyhaszigetet vagy bárszekrényedet, bortároló szekrényedet stb. Ebből is mutatunk pár megoldást.

Amennyiben konyhafelújításon gondolkodsz, keresd bátran a Mobilan szakembereit, akik nemcsak megtervezik álmaid konyháját, de tanácsokkal is ellátnak majd arra vonatkozólag, hogy hogyan használhatnád ki a legjobban a rendelkezésedre álló teret.

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben