fbpx

Home office a konyhában? Így alakítsd ki a munkaterületedet!

Az elmúlt év után több helyen állandósult a home office, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Sokan a konyhába tették át a főhadiszállásukat, ott leltek egy kis nyugalomra az online meetingek világához. Ha hossztávon gondolkodsz otthoni munkavégzésben, akkor érdemes egy állandó helyet kialakítanod magadnak, ami, ha hiszed, ha nem, a konyhában is szuperül megvalósítható. Azt jártuk körbe, hogy mindez hogyan lehetséges.

A megfelelő világítás kulcskérdés

Mielőtt kitalálnánk, hogy a konyha mely szegletébe szeretnénk kialakítani az otthoni munkaállomásunkat, érdemes megfigyelni, hogy milyen természetes fényforrások lelhetőek fel. Lehetőség szerint az ablak közelében helyezzük el az „íróasztalunk”, mesterséges fényként pedig a konyhában található függőlámpákat vagy akár a konyhaszekrénybe beépített világítást is használhatjuk.

Integrált megjelenés és minőség

Amennyiben újonnan alakítjuk ki a konyhánkat, lehetőség van arra, hogy irodánkat már alapból beleintegráljuk. Ilyenkor a munkalappal megegyező asztallapot és a konyhaszekrények stílusához passzoló szekrényeket tervezünk. A munkalap kiválasztásakor vegyük azt is figyelembe, hogy már nem csupán a konyhai munkálatok által okozott strapát kell bírnia, hanem az irodai tevékenységek is károsíthatják. Olyan anyagokat javaslunk, amely nem csupán egy kés okozta karcolásnak áll ellen, nem jelent neki gondot, hogy egy monitort tárolunk rajta, egy egeret folyamatosan mozgatunk a felületen, vagy akár egy laptop folyamatos ide-oda helyezése sem hagy rajta nyomot.

Minimalizáljuk a kihasználatlan területeket

Egy ilyen komplex konyhai irodatervezéshez nem árt bevonnunk tapasztalt szakértőket, akik ismerik az összes buktatót és megtalálják a legjobb lehetőségeket. Sok múlik a helyiség adottságain. Van, ahol érdemes a konyhabútorba beépíteni az íróasztalt és polcokat, de az is előfordulhat például egy nyitott tér esetében a konyhai munkalap meghosszabbításával tudjuk a kívánt hatást elérni. Egy konyhasziget vagy félsziget is nagyon jó célt szolgálhat, amennyiben alkalmas rá az elrendezés.

Rejtsük el, amikor nincs rá szükség

Olyan megoldások is léteznek, amelyek lehetővé teszik, hogy amikor nem dolgozunk, teljesen láthatatlanná tegyük a konyhánkban az irodai funkciót. Ennek előnye, hogy a munkaállomásunkkal együtt a rendetlenséget is pillanatok alatt eltüntethetjük. Használjunk kihúzható / felhajtható asztallapot, sőt az asztal elővarázsolása akár push-open megoldással is megtörténhet. Az irodai eszközeinket rejtsük zárt szekrényajtók mögé, így senki sem vesz észre majd semmit. Arra azért figyelni kell, hogy a kialakítás ne menjen a konyhai tárolókapacitások rovására. Konyhai eszközeinknek ugyanúgy kell a hely, ezért fontos, hogy alaposan megtervezzünk mindent, mielőtt belevágunk.

A konyhai iroda kialakítása nehéz lehet egy már meglévő konyhabútor esetében, azonban egy teljesen új konyha tervezésekor egyáltalán nem jelent problémát. Amennyiben szeretne kreatív ötleteket kapni, és a kivitelezésen kívül a konyhatervezésben is segítséget kapni, a Mobilan munkatársai szívesen állnak rendelkezésére. Kérjen hozzánk időpontot és látogasson el bemutatótermünkbe, hogy megbeszélhessük a részleteket!

TUDTAD? 2021. január 1-jét követően 50%-os vissza nem térítendő állami támogatást igényelhetsz, ami konyhafelújításra is felvehető! A Maximum 3 millió forintig terjedő hozzájárulás az anyaköltségre és a munkálatokra is vonatkozik, további részleteket olvashatsz az erről szóló tájékoztató cikkünkben. Kattints IDE a megtekintéshez!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Mire figyelj oda egy minimalista konyhabútor tervezésekor?

Mire figyelj oda egy minimalista konyhabútor tervezésekor?

A minimalista építészet lényege az egyszerűség és a tisztaság iránti törekvés. Ez a tervezési filozófia arra összpontosít, hogy csökkentse a felesleges részleteket és díszítéseket, és inkább hangsúlyozza a tiszta formákat, sík felületeket és a funkcionalitást. Ezek az...

bővebben