5 tipp az esztétikus és praktikus konyhai tárolásra

Ma már egy modern konyhában rengeteg olyan eszköz található, amelyek megkönnyítik a dolgunkat, de ezek elképesztően sok helyet foglalnak. És akkor még nem vettük számításba a tányérokat, tálakat, kiegészítőket, a főzéshez elengedhetetlen fűszereket, a különböző felületekre való takarítószereket, a szelektív szemétgyűjtést és a sort még folytathatnánk. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, amit érdemes számításba venned a tárolófelületeid tervezésekor.

A tárolás esetében elsődleges szempont a praktikum, az a legjobb, ha mindennek megvan a maga helye a konyhában. Ráadásul, ha nem egy óriás konyhában gondolkodunk, még jobban oda kell figyelnünk a helytakarékosságra is. Konyhát hosszú távra tervezünk, így a minőség, hosszú élettartam sem elhanyagolható. természetesen szeretnénk azt is, ha mindez olyan formába lenne öltve, ami illik a lakásunk stílusához, tehát az egyszerű használhatóságon túl igen is fontos a látvány. Hidd el, ha már a konyha tervezésekor ügyesen gondolkodsz, egyik számodra fontos szempontban sem kell kompromisszumot kötnöd. Ugye te is kíváncsi vagy, hogy mások ezt hogyan oldották meg?

1. Sarokmegoldások

A sarokmegoldások egyre népszerűbbek, és legnagyobb meglepetésünkre mind kicsi, mind nagyobb konyhába kérik őket. Ne hagyd te sem üresen a sarkokat! Ennek a konyhabútornak a tervezésekor tényleg minden négyzetcentimétert kihasználtunk.

2. Vertikális, kihúzható polcok

A függőleges, keskeny helyeket is használhatjuk tároláshoz. Ezeken a kihúzható polcokon tárolhatunk kisebb, magasabb dolgokat, például fűszereket, a főzéshez szükséges eszközöket vagy akár külön rendszerezve bizonyos alapanyagokat is.

Hasonló megoldás, mint az előző, alacsonyabb változatban. Ezeknek a fiókoknak a kialakításakor fokozottan ügyelni kell arra, hogy könnyen kihúzhatók és strapabírók legyenek.

3. Szelektív szemétgyűjtés a modern konyhában

Szerencsére a legtöbb háztartásban már szelektíven gyűjtik a szemetet. Ugye te is így teszel? Sokaknak jelent ez logisztikai problémát, amire már számtalan megoldás létezik. Ezek a mosogató alá rejtett gyűjtők nem csak szépek, de rendkívül praktikusak, könnyen mozgathatóak, egyszerűen tudod őket tisztítani.

4. Tökéletes hátfalmegoldások

Amennyiben lehetőségünk van arra, hogy nagyobb mélységgel rendelkező konyhapultot tervezzünk, további nagyszerű tárhelyeket nyerhetünk a konyhai hátfal területén. Erre mutatunk két nagyszerű példát.

A konyhai hátfalon a szekrényeken kívül használhatunk kisebb polcokat, akasztórudakat kampókkal, mágnesfalat fűszertartóknak vagy késeknek. Letisztult, praktikus megoldás.

5. A sokoldalú konyhasziget

A konyhasziget számtalan előnnyel rendelkezik, de ha csak a tároló funkcióját nézzük is, elképesztően sokoldalú. Mi most egy nem hagyományos megoldást mutatunk be. Gondoltál már arra, hogy nem csak konyhai elemként tekinthetsz rá? Egy amerikai konyhás nappaliban például új értelmezést nyerhet egy ilyen változat, neked hogy tetszik?

A konyhai tárolás számtalan lehetőséget rejt magában. Mielőtt kitalálod álmaid konyháját, gondold át, hogy pontosan mire fogod használni, milyen eszközök vannak, amelyeket tárolni szeretnél, mennyi tárolófelületre lesz szükséged stb. A Mobilan szakemberei segítenek gyakorlatba ültetni az igényeidet, megvalósítani álmaid konyháját. Kérj most időpontot ingyenes tervezésre!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Referenciamunkáink bemutatását ezzel a bérbeadásra szánt ingatlannal folytatjuk. A teljes lakás berendezésével bíztak meg bennünket, ráadásul nem túl magas büdzsével dolgoztunk, de úgy gondoljuk, hogy egy igazán esztétikus és harmonikus megoldás született. A...

bővebben
Konyhapult-világítás LED technológiával

Konyhapult-világítás LED technológiával

A konyhai világítás alapos megtervezése fontosabb, mint gondolnánk. Az sem jó, ha túl kevés fényforrással dolgozunk, hiszen ez balesetveszélyes is lehet, és fölöslegesen sem érdemes túlzottan sok világítótestet betervezni. Ebben a cikkben a konyhapult-világítás...

bővebben
Hogyan tervezz időtálló konyhát?

Hogyan tervezz időtálló konyhát?

A trendek jönnek-mennek, és természetes, hogy egy-egy divathullám időnként elkap minket. Mégis azt gondoljuk, hogy ha konyhafelújításon gondolkodsz, akkor fontold meg, hogy milyen lenne az a konyhabútor, amiben hosszú távon is örömödet leled. Ez akkor is fontos, hogy...

bővebben