fbpx

Ezekre figyeljünk oda, ha egyedi tervezésű konyhát szeretnénk

Ha lehetőségünk adódik álomotthonunk megteremtésére, akkor beindul a fantáziánk: részletesen elképzeljük, hogy milyen hangulatot, milyen bútorokat, színeket, kiegészítőket szeretnénk ott látni. Az elképzeléseinknek gyakran gátat szab, hogy a bútorboltok kínálata köszönőviszonyban sincs azzal, amit kitaláltunk. Ilyenkor szoktunk elgondolkodni azon, hogy egyedileg terveztetjük meg a berendezést. Ebben a cikkünkben 5 olyan dolgot szedtünk össze, amit egyedi konyhabútor tervezése előtt érdemes átgondolni.

#1. Éljünk a lehetőségekkel, kerüljük el a buktatókat

Hiába az egyedi tervezés, ha fejben nem tudunk elszakadni a bolti kínálatok által nyújtott lehetőségektől. Mindig vannak divatirányzatok, de érdemes fontolóra venni, hogy egy-egy funkciónak valóban van értelme a mi életünkben? Ne abból induljunk ki, hogy mit szokás betervezni egy konyhába. Inkább azt gondoljuk át, hogy mi magunk mire és hogyan szeretnénk használni konyhánkat. A konyhatervező szakértők abban tudnak a segítségünkre lenni, hogy olyan konyhát alkossanak, ami az igényeinket a lehető legnagyobb mértékben kielégítik. Ráadásul egy csomó olyan dologra felhívhatják a figyelmünket, amire mi nem is gondoltunk. Éljünk a lehetőséggel, és használjuk ki, hogy ők már számtalan konyhát megcsináltak, ismerik a lehetőségeket és a lehetséges buktatókat.

 

#2.  Legyen hely a tárolásra

Alaposan gondoljuk át, hogy mik azok a dolgok, amiket a konyhánkban szeretnénk majd tárolni. Vegyünk számba mindent, a legelső fűszertől kezdve a konyhai eszközökön át a konyharuhákig. Fontos, hogy mindennek meglegyen a helye, így elkerülhetjük a rendetlenséget. És ugye azt se szeretnénk, ha később a lábosokat a gardróbból kelljen előhalászni, mert nem jutott neki hely a konyhában?

 

#3. Inspirálódjunk, lopjunk ötleteket

Érdemes a konyhatervezés előtt mindél több forrásból tájékozódnunk. Nézegessünk blogokat, közösségi média oldalakat, katalógusokat. Így tisztában leszünk azzal, hogy mi tetszik, mi nem tetszik, inspirációt nyerhetünk leendő konyhánkhoz. Lehet, hogy olyan ötletekre bukkanunk, amelyekre korábban ne is gondoltunk. Ne legyünk szemellenzősök, lehet, hogy a fejünkben már él egy kép, de biztosan lehet azon még finomítani.

 

#4. Legyen a konyhánk praktikus

Nem elég, ha számba vesszük, hogy milyen funkciókra van szükségünk, az sem mindegy, hogy a konyha elrendezése, kialakítása lehetővé teszi-e, hogy nap mint nap örömünket leljük benne. Számításba kell venni a konyhai háromszöget, a közlekedőket, munkalap szélességét stb. Ahhoz, hogy konyhánk hosszú távon szolgáljon minket, ki kell választanunk a megfelelő anyagokat, amelyek nemcsak szépek, de tartósak és könnyen tisztíthatóak.

 

#5. Konzultáljunk szakértőkkel

Lehet, hogy már megvan a saját elképzelésünk álmaink konyhabútoráról, de egy szakértő nagyon sok mindenben lehet a segítségünkre. Annyi szempontot kell figyelembe venni, hogy alapos utánajárás után sem garantált, hogy nem hagyunk ki egy-egy fontos részletet. A konyhatervező szakember bevonása lehetőséget ad arra, hogy a legtöbbet hozzuk ki a rendelkezésünkre álló költségkeretből a számunkra fontos szempontokat figyelembevéve. Amennyiben úgy dönt, hogy egyedi konyhabútort szeretne, a Mobilan szakemberei sokéves tapasztalattal állnak a rendelkezésére. Keressen minket bátran elérhetőségeinken.

 

TUDTAD? 2021. január 1-jét követően 50%-os vissza nem térítendő állami támogatást igényelhetsz, ami konyhafelújításra is felvehető! A Maximum 3 millió forintig terjedő hozzájárulás az anyaköltségre és a munkálatokra is vonatkozik, további részleteket olvashatsz az erről szóló tájékoztató cikkünkben. Kattints IDE a megtekintéshez!

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben