fbpx

Miért érdemes a konyabútor tervezését szakértőre bízni?

Pontról pontra megálmodtad az új konyhádat. Inspirálódtál stílus ügyileg, kiválasztottad a dizájnt, ami tetszik. Utánanéztél a különböző anyagoknak, van elképzelésed, hogy melyiket választanád. Kitaláltad, hogy milyen konyhagépekre van szükséged, sőt azt is, hogy mindezt hogyan rendeznéd el. Miért jó, ha ennek ellenére is szakértő segítségét kéred konyhád végleges terveinek elkészítéséhez?

Első érvünk: mert neked nem ez a szakmád. Lehet, hogy már pár hete szabadidődben tájékozódtál az interneten elérhető anyagokról és egyéb lehetőségekről, de a teljes képet valószínű akkor sem látod meg magadtól. Egy konyhatervező szakértő átlátja az összefüggéseket, minden apró részletre odafigyel, és az összes javaslatát meg tudja indokolni. De mire NEM számíthatsz egy igazán jó szakértőtől?

 

#1. Előre nem látható költségek

Egy igazi szakértő felelősséget vállal a munkájáért, és átlátja az egész munkafolyamatot. Biztosan nem feledkezik majd el semmiről. Sok olyan apró kiegészítő lehet, amire te elsőre nem is gondolsz, így a költségvetésbe sem tervezed bele. Próbálj olyan konyhatervezőt választani, aki garanciát vállal az általa kalkulált árra, így a kockázatot 100%-ban elkerülheted.

 

#2. Műszaki galibák

Lehetséges, hogy a dizájnhoz jó szemed van, de a műszaki tervezést biztosan nem fogod tudni egyedül elvégezni. Egy komoly konyhatervező részletes műszaki tervvel és fontos ajánlásokkal lát majd el. Hiszen honnan is tudhatnád, hogy hol érdemes elvezetni a különböző csöveket, hol lesz szükséged villanyvezetékekre vagy konnektorokra, milyen sorrendben érdemes elvégezni a műszaki teendőket stb.

 

#3. Rossz anyagválasztás

Ha belépsz egy konyhastúdióba, és a konyhaterveződ nem tesz fel az elején milliónyi kérdést, akkor kezdj el gyanakodni, hogy rossz helyen jársz. Fontos ugyanis, hogy konyhád ne csupán külsőre nyerje el a tetszésed, passzolnia kell életstílusodhoz is. Egy erre szakosodott specialista ismeri az összes használható anyag előnyét és hátrányát, és olyan megoldásokat javasol majd számodra, melyek a költségvetésedbe is beleférnek, és hosszú távon kiszolgálnak majd.

 

#4. Kinyithatatlan konyhaszekrények

Talán nem is gondolnánk, hogy hányan követik el azt a hibát, hogy olyan helyre terveznek konyhaszekrényt, ahol nem lesz lehetőségük használni az. Az ok egyszerű: nincs hely kinyitni a szekrényt, vagy egyszerűen olyan kicsi a hely, hogy az több bosszúságot okoz, mintha nem vennénk tudomást a létezéséről. Egy konyhatervező olyan elrendezést javasol majd, ahol nem fordulhatnak elő ilyen bakik, lesz elegendő helyed a mozgásra, és nem érzed majd azt, hogy folyton be kell húznod a hasad, hogy elférj a konyhádban.

 

#5. Össze nem passzoló elemek

Lehetséges, hogy kiválasztasz egy konyhabútort, ami önmagában szép, de mondjuk a hozzá választott hátfalmegoldás vagy pult elrontja az összhatást. Vagy nagyon szép a lámpa, amit megvettél, de abszolút nem világítja be a teret, így esténként nem fogsz tudni mondjuk hagymát aprítani, maximum akkor, ha kihozod a dolgozó szobából az irodai kislámpád. Vagy olyan fogantyút választasz, ami nem passzol a pulthoz, esetleg a páraelszívód fog aránytalanul nagy helyet elfoglalni. Ne kockáztass! Ha nem jó a képzelőerőd, akkor készíttess egy komolyabb látványtervet, ami még mindig olcsóbb és kisebb vesződség, mintha utólag derülne ki, hogy valamit nagyon benéztél.

Bármilyen kérdésed adódik konyhatervezéssel kapcsolatosan, fordulj bátran a Mobilan szakembereihez!

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

A konyhabútorok kiválasztása és tervezése fontos döntés, amely hosszú távon befolyásolja otthonunk funkcionalitását és esztétikáját. Számos tévhit kering azonban a konyhabútorokkal kapcsolatban, amelyek félrevezethetik a vásárlókat. Ebben a cikkben öt gyakori tévhitet...

bővebben
A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A konyhaszekrények tervezésekor számos döntést kell meghoznunk, amelyek befolyásolják a konyha funkcionalitását és esztétikáját. Az egyik ilyen döntés a fogantyúk kérdése. A fogantyúval ellátott konyhaszekrények számos előnnyel rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a...

bővebben