Hogyan válasszuk ki a megfelelő konyhagépeket?

Amikor konyhát tervezünk, a konyhagépek a teljes költségvetésünk 10-15%-át is kitehetik. Mivel valószínű, hogy nem 1-2 éven belül szeretnénk lecserélni őket, ezért érdemes jól megfontolt döntést hoznunk. Fontos, hogy a lehetőségeinkhez mérten minden számunkra szükséges eszközt beszerezzünk, minél jobb minőségben, és természetesen az sem mindegy, hogy mennyire lesz szép a végeredmény. A kiválasztáshoz szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani.

Hűtőszekrény

Az első szempont, amit figyelembe kell vennünk, hogy hányan élünk a háztartásban, és mekkora tárolókapacitásra lesz szükségünk feltétlenül. Erre még mindenképpen számoljunk rá valamennyit, így fogunk majd kényelmesen elférni. Előfordulhat, hogy egy nagy családnak akár egy dupla hűtőre is szüksége lehet hatalmas fagyasztóval, ám ha egyedül vagyunk, akkor nem érdemes a szükségleteinknél nagyobb darabot választanunk. Még ha anyagilag nem is vág földhöz minket az áramszámla, akkor is gondoljunk környezetünk védelmére, és vegyük figyelembe az energiatakarékossági szempontokat is. Ez természetesen bármely konyhagép kiválasztásánál fontos!

Tűzhely, sütő

Egy mai modern konyhában nem feltétlenül kell egymás alatt lennie a tűzhelynek és a sütőnek. Mi azt javasoljuk, hogy ne kettő az egyben megoldást válassz, tervezd meg a főzőlapod komfortos helyét a munkapulton valamilyen szép hátfalmegoldással. Természetesen ez nem zárja ki azt, hogy a sütő legjobb helye pont ez alatt lesz.

Manapság sajnos nincs végtelen sok időnk, melyet a konyhában tölthetünk, így érdemes ezt a szempontot is figyelembe venni. A légkeveréses sütőket azoknak ajánljuk, akik szeretnének időt spórolni, ezekben ugyanis sokkal hamarabb elkészül az étel.

Ami minden esetben fontos: a rendelkezésre álló helyet a lehető legjobban használjuk ki, ne zsúfoljuk tele fölöslegesen konyhánkat mindenféle olyan eszközzel, amire úgysem lesz szükségünk a mindennapjainkban.

Mosogatógép

Ma már szinte minden újonnan épülő konyhában megtalálható a mosogatógép, ami a mai rohanó világunkban nagyban megkönnyíti a dolgunkat. Már léteznek beépíthető, egészen kis darabok is, így egy kisebb – nem mini – konyhában sem kell lemondanunk a kényelemről. Ha van lehetőségünk és helyünk ezt a szempontot is figyelembe venni, akkor mindenképpen akkora mosogatógépet válasszunk, ami megfelel a mindennapi szükségleteinknek. És természetesen az energiatakarékosságról itt se feledkezzünk meg!

Mikrohullámú sütő

Létezik különálló és beépíthető változatban is, mindkettő lehet szép és esztétikus. Egy mikrohullámú sütőt sokféle dologra lehet használni, érdemes átnézni a kínálatot mielőtt választunk. Az alap melegítő és kiolvasztó funkción túl már számtalan olyan mikró közül válogathatunk, melyek párolni és grillezni is tudnak. Persze ha nem használjuk ki ezeket a plusz lehetőségeket, akkor teljesen fölösleges ilyet választanunk. Gyakori elhelyezési hiba, hogy túl magasra tervezik, mindenképpen vegyük figyelembe, hogy magasságunkhoz mérten honnan lenne még kivenni mondjuk egy tál levest a mikróból.

A konyhagépek kiválasztása sarkalatos pontja a konyhatervezés folyamatának. Ezért sem árt, ha azt konyhatervezési szakemberre bízzuk, aki a rendelkezésünkre álló lehetőségekből – hely és költségkeret – az életformánknak megfelelő lehető legjobb megoldást javasolja majd számunkra. Ha segítségre van szükséged, keresd bátran a Mobilan szakembereit.

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Elegancia és funkcionalitás – Konyha a Balaton Partján

Az idilli Balaton partján található nyaralók gyakran szolgálnak menedékül a városi élet zajától és rohanásától. Ezekben a kis oázisokban a tervezés és berendezés kulcsfontosságú szerepet játszik annak érdekében, hogy a nyaralók mind a kényelmet, mind pedig a harmóniát...

bővebben