5 tipp, hogyan legyen világosabb egy sötét konyha

Valahányszor bemész a konyhába, bezártság érzeted lesz? Kicsinek és szűknek tűnik a hely? Estleg sötét színű frontokat néztél ki, de félsz, hogy így szűknek és ridegnek tűnik majd a helyiség? Összegyűjtöttünk számodra néhány ötletet, hogyan tehető világossá egy alapjaiban véve sötét konyha.

Használjunk világos izzókat

A sötét konyha világosabbá tételének legkézenfekvőbb módja, hogy több fényt juttatunk a helyiségbe. Már azzal is sokat tudsz javítani a helyzeten, hogy ha lehetőséged van az izzóidat világosabb árnyalatúra cserélni. Már bárhol beszerezhetőek a LED-es izzók, melyek azonos teljesítmény mellett sokkal világosabb fényt adnak. Azt is vizsgáld meg, hogy a konyhában található világítótestekhez milyen teljesítményű izzókat tudsz használni. Ezeket is cseréld le a maximumra.

A süllyesztett világítás nem csak dizájnos, praktikus is

A süllyesztett világítás előnye, hogy nem foglal helyet a térben, ezáltal sokkal átláthatóbbá téve azt. Léteznek mennyezetbe és szekrénybe süllyeszthető lámpák. A felső szekrényekben elhelyezett világítótestek előnye, hogy elegendő fény jut a munkalapra is, ahová egyébként a mennyezeti lámpák fényéből nem ér el elegendő mennyiség. A világítás megtervezése amúgy is gondos munkát igényel, erről korábbi cikkünkben olvashattok bővebben.

Hozzunk be világos színeket az enteriőrbe

Miután minden tőlünk telhetőt megtettünk a világítás javítása érdekében, jöhet a többi részlet. Amivel óriási változást tudunk elérni, az a falak átfestése. Használjunk világosabb árnyalatokat, ami megnyitja a teret, amit nagyobbnak és fényesebbnek fogunk érezni. A falakon kívül világos színű díszeket és egyéb konyhai eszközöket is helyezhetünk. Minden világos falfelület és tárgy segít a fényvisszaverésben, így megnövelhetik a természetes és mesterséges fény erejét. A bátrabbak tükröket vagy tükrös felületeket is alkalmazhatnak, melyek valódi csodát művelnek majd a helyiséggel.

Ne zsúfoljuk tele a teret

Ha még csak most tervezzük a konyhánkat, és a sötét színű bútorokon akadt meg a szemünk, legyünk visszafogottak, törekedjünk rá, hogy minél nyitottabb legyen a tér. Nem biztos, hogy egy dupla felső szekrénysor jól fog kinézni, ha mégis ezt szeretnénk, akkor gondolkodjunk el a kéttónusú konyhabútor lehetőségén. Iktassunk be nyitott polcos részeket, ha ezt nem szeretjük, akkor áthidaló megoldásként üvegajtós konyhaszekrényeket is választhatunk.

Ha kisebb és sötétebb helyiségről van szó, akkor mindenképpen vegyük fontolóra, hogy világos színű konyhabútort válasszunk, hiszen ez veri vissza a legjobban a rendelkezésre álló fényt, ezzel tudjuk a lehető legjobb hatást elérni.

Használjuk ki a természetes fényt

A természetes fény a lehető legjobb fényforrás, így, ha van rá módunk, akkor éljünk vele. Az ablakok elé semmiképpen ne tegyünk redőnyt és ne fóliázzuk. A vastag, sötét színű függönyök helyett válasszunk áttetsző, világos darabokat. Telepítsünk minél több fényvisszaverő felületet a konyhába. A rozsdamentes acél konyhagépek és konyhai eszközök például nagyon jó célt tudnak szolgálni ezen a téren is. A konyhai hátfallal is sokat tudunk játszani. Gondoljunk ár minden apró részletet, hogy a legtöbbet hozhassuk ki a lehetőségeinkből.

Amennyiben ebben segítséget szeretnél kérni, a Mobilan munkatársai szívesen állnak rendelkezésedre. Legyen szó kicsi, nagy, sötét vagy világos helyiségről, megtervezzük és megvalósítjuk álmaid konyhabútorát. Keress minket elérhetőségeinken!

Ha 2022. március 10-ig szerződsz velünk, akkor egy 92.000 Ft értékű Bosch indukciós főzőlapot adunk ajándékba. További részletekért kattints IDE, vagy hívj minket a +36 1 299 0990-es telefonszámon!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Referenciamunkáink bemutatását ezzel a bérbeadásra szánt ingatlannal folytatjuk. A teljes lakás berendezésével bíztak meg bennünket, ráadásul nem túl magas büdzsével dolgoztunk, de úgy gondoljuk, hogy egy igazán esztétikus és harmonikus megoldás született. A...

bővebben
Konyhapult-világítás LED technológiával

Konyhapult-világítás LED technológiával

A konyhai világítás alapos megtervezése fontosabb, mint gondolnánk. Az sem jó, ha túl kevés fényforrással dolgozunk, hiszen ez balesetveszélyes is lehet, és fölöslegesen sem érdemes túlzottan sok világítótestet betervezni. Ebben a cikkben a konyhapult-világítás...

bővebben
Hogyan tervezz időtálló konyhát?

Hogyan tervezz időtálló konyhát?

A trendek jönnek-mennek, és természetes, hogy egy-egy divathullám időnként elkap minket. Mégis azt gondoljuk, hogy ha konyhafelújításon gondolkodsz, akkor fontold meg, hogy milyen lenne az a konyhabútor, amiben hosszú távon is örömödet leled. Ez akkor is fontos, hogy...

bővebben