Ötletek kis konyha tervezéséhez

A kis alapterületű konyha is lehet szép és kreativitással minden szükséges funkciót beleépíthetünk. Ha neked sem áll rendelkezésedre végtelen nagyságú tér, akkor érdemes másoktól ötleteket csenni, mielőtt nekilátsz a tervezésnek. Íme 3 konyha, ahonnan érdemes ihletet gyűjteni.

Van úgy, hogy az étkezőfunkció is elfér

 

Abban egyetérthetünk, hogy ez az U-alakú konyha nem túl nagy, ugyanakkor nagyon jó helykihasználással rendelkezik. Ennek az elrendezésnek a lényege, hogy három egymás melletti falat is tudunk hasznosítani, a negyedik oldal pedig bejáratként funkcionál.  A fehér bútorok nagyon szépen visszaverik a fényt, így optikailag nagyítják a teret. Csempepótló hátfal védi a falat, ami nem csak nagyon esztétikus, de könnyű tisztítani is. A konyhapult fahatású anyaga természetessé teszi az atmoszférát, a szürke csempe padlóra pedig egy szőnyeg is került az otthonosabb érzet kialakításáért. Minden van itt, amire szükség lehet, sütő, főzőlap, beépített hűtő, ráadásul egy lehajtható pult formájában még étkezőt is kialakítottak. Ha megfigyeljük, a felső szekrénysor fölötti részt is kihasználták, hogy elkerüljék a túlzsúfolt hatást, üvegajtós szekrényeket alkalmaztak. Igazán ízléses konyhát láthatunk, ahol bárki szívesen főzőcskézne.

 

Mindig hagyjunk elég mozgásteret

 

Ez a konyha L-alakú elrendezésű, tehát két szomszédos falon rendezték be. Itt kimaradt az étkező funkció, mert túl kicsi a hely, ha bezsúfoltak volna egy pultot, akkor meg se lehetne moccanni. A tervezéskor mindig figyeljünk oda, hogy legyen elegendő hely a közlekedőnek, illetve minden szekrényt és konyhai eszköz ajtaját – sütő, hűtő – kényelmesen ki tudjunk nyitni. Érdemes erre a célra minimum 100-120 cm-es helyet hagyni, így a konyhapult és a szemközti fal között kényelmesen tudunk tevékenykedni. A bútorok színválasztása itt is világos, ráadásul egy viszonylag nagy ablak segíti a természetes fény beáramlását a konyhába. A falon itt is mindenütt szekrények vannak, a szűkösség érzetét a zárt és az üvegajtós verziók elegyítésével oldották meg.

Ha több munkafelületet szeretnénk

Ebben az U-alakú konyhában minden falon elfért a konyhapult. Így a nagy munkafelületnek köszönhetően akár többen is részt vehetünk a főzésben. Arra is odafigyeltek a konyha tervezői, hogy elkerüljék a „raktárérzetet”, így a konyhába belépve, a szemközti falon elhagyták a felső szekrénysort, és csak nyitott polcokat alkalmaztak helyette. Így anélkül lett légiesebb az összhatás, hogy le kellett volna mondani a tárolófelületről.

A kis konyha megtervezése nem egyszerű feladat, ráadásul szabványbútorokkal nehéz berendezni egy ekkora teret, így jó,  ha egyedi konyhabútort választunk és profi szakemberre bízzuk. Sok olyan dologra kell ilyenkor odafigyelni, amit szinte lehetetlen önállóan végiggondolni. Amennyiben úgy döntöttél, hogy szeretnél segítséget kérni, a Mobilan szakemberei szívesen állnak rendelkezésedre.

 

TUDTAD? 2021. január 1-jét követően 50%-os vissza nem térítendő állami támogatást igényelhetsz, ami konyhafelújításra is felvehető! A Maximum 3 millió forintig terjedő hozzájárulás az anyaköltségre és a munkálatokra is vonatkozik, további részleteket olvashatsz az erről szóló tájékoztató cikkünkben. Kattints IDE a megtekintéshez!

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Referenciamunkáink bemutatását ezzel a bérbeadásra szánt ingatlannal folytatjuk. A teljes lakás berendezésével bíztak meg bennünket, ráadásul nem túl magas büdzsével dolgoztunk, de úgy gondoljuk, hogy egy igazán esztétikus és harmonikus megoldás született. A...

bővebben
Konyhapult-világítás LED technológiával

Konyhapult-világítás LED technológiával

A konyhai világítás alapos megtervezése fontosabb, mint gondolnánk. Az sem jó, ha túl kevés fényforrással dolgozunk, hiszen ez balesetveszélyes is lehet, és fölöslegesen sem érdemes túlzottan sok világítótestet betervezni. Ebben a cikkben a konyhapult-világítás...

bővebben
Hogyan tervezz időtálló konyhát?

Hogyan tervezz időtálló konyhát?

A trendek jönnek-mennek, és természetes, hogy egy-egy divathullám időnként elkap minket. Mégis azt gondoljuk, hogy ha konyhafelújításon gondolkodsz, akkor fontold meg, hogy milyen lenne az a konyhabútor, amiben hosszú távon is örömödet leled. Ez akkor is fontos, hogy...

bővebben