Gyönyörű L-alakú konyhák

Az L-alakú elrendezés azt jelenti, hogy a helyiségben két szomszédos falat használunk fel arra a célra, hogy kialakítsuk a konyhánkat. Szeretnénk segíteni az inspirációk gyűjtésében, így alábbi összeállításunkban bemutatjuk, hogy kis- és nagy konyhák esetében is mennyire praktikus ez a dizájn.

A kicsi konyha sötét konyhabútor kombinációja

Sokszor hangsúlyozzuk, hogy a kisebb térbe inkább a világos színeket javasoljuk, de ez alól lehetnek kivételek, ahogyan ennél a konyhánál is látjuk. Ennek oka, hogy az egyik – használaton kívüli – falon egy hatalmas ablak található, melyből nagyszerű természetes fény szűrődik a helyiségbe. A keskeny szoba nem lett volna alkalmas az U-alakú elrendezéshez, mivel nem maradat volna elegendő hely a közlekedésre, és rendkívül zsúfolt lett volna az összhatás. Az eredmény magáért beszél: egyszerű, szép és kényelmesen használható konyha, amiben öröm a főzés.

A hatalmas térből vétek lenne kihagyni a konyhaszigetet

A nagy, nyitott nappalikban is előszeretettel alakítanak ki L-alakú konyhát, ahol tökéletesen elfér egy konyhasziget is. Igazából ezeket a típusú konyhákat el sem tudnánk képzelni enélkül. Az ilyen nagy méretű konyhákban az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy a konyhai háromszöget – mosogató, tűzhely, hűtő – megfelelően tudjuk kialakítani, ne legyenek túlságosan messze egymástól. Ennek a problémának a megoldására is nagyon jól jön egy konyhasziget, hiszen akár főzés előtt kikészíthetjük rá a dolgokat, tálalóként is használhatjuk, vagy akár mosogatót, tűzhelyet is kialakíthatunk rajta. Ha konyhaszigetben gondolkodsz, mindenképpen gyűjts ötleteket, mert nagyon sok mindenre használható.

Étkezőasztal a konyhában

Ez magyar viszonylatban már egy nagy konyhának számít, és az L-alakú elrendezésnél jobbat nem is találhattunk volna ki számára. A hatalmas ablakokkal, a világos, pasztell bútorokkal inkább egy nőies konyhának mondanánk. Egy helyes, kerek étkezőasztal is helyet kapott a térben, ami tovább erősíti a finom hatást.

Éljen a vintage

A vintage inspirálta konyhák nagy divatjukat élik, egyszerűen nem lehet megunni őket. A tradicionális, mégis friss hatást keltő, mart konyhabútorok nagyon otthonossá teszik az egész enteriőrt. A fahatású konyhapult és a fehér, csempepótló hátfal tökéletesen kiegészítik a szürkés konyhaszekrényeket. A hagyományostól eltérő, modern mosogatótálca és régies csaptelek, a szekrényajtókon található gombok érdekes módon mind harmonizálnak egymással, egyszerűen szép a szemnek, amit látunk.

TIPP: mivel az L-alakú konyhában biztosan akad egy sarok, ezért érdemes kiemelten odafigyelned azok kialakítására. Ezzel leginkább szabvány bútoroknál lehet problémád, egyedi konyhabútor esetén a trükkös sarokmegoldások könnyedén kivitelezhetők.

Mi imádjuk az L-alakú konyhákat, de el kell mondanunk, hogy azért nem mindenhová ez a legideálisabb választás. De legyen bármilyen méretű és alaprajzú konyhád, mi biztosan megtaláljuk számodra a legideálisabb megoldást. Amennyiben egyedi konyhabútort szeretnél, fordulj hozzánk bizalommal! Egyedi konyhabútorod mellé ingyenes tervezést és széleskörű garanciavállalást biztosítunk.

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Elegancia és funkcionalitás – Konyha a Balaton Partján

Az idilli Balaton partján található nyaralók gyakran szolgálnak menedékül a városi élet zajától és rohanásától. Ezekben a kis oázisokban a tervezés és berendezés kulcsfontosságú szerepet játszik annak érdekében, hogy a nyaralók mind a kényelmet, mind pedig a harmóniát...

bővebben