Gyönyörű L-alakú konyhák

Az L-alakú elrendezés azt jelenti, hogy a helyiségben két szomszédos falat használunk fel arra a célra, hogy kialakítsuk a konyhánkat. Szeretnénk segíteni az inspirációk gyűjtésében, így alábbi összeállításunkban bemutatjuk, hogy kis- és nagy konyhák esetében is mennyire praktikus ez a dizájn.

A kicsi konyha sötét konyhabútor kombinációja

Sokszor hangsúlyozzuk, hogy a kisebb térbe inkább a világos színeket javasoljuk, de ez alól lehetnek kivételek, ahogyan ennél a konyhánál is látjuk. Ennek oka, hogy az egyik – használaton kívüli – falon egy hatalmas ablak található, melyből nagyszerű természetes fény szűrődik a helyiségbe. A keskeny szoba nem lett volna alkalmas az U-alakú elrendezéshez, mivel nem maradat volna elegendő hely a közlekedésre, és rendkívül zsúfolt lett volna az összhatás. Az eredmény magáért beszél: egyszerű, szép és kényelmesen használható konyha, amiben öröm a főzés.

A hatalmas térből vétek lenne kihagyni a konyhaszigetet

A nagy, nyitott nappalikban is előszeretettel alakítanak ki L-alakú konyhát, ahol tökéletesen elfér egy konyhasziget is. Igazából ezeket a típusú konyhákat el sem tudnánk képzelni enélkül. Az ilyen nagy méretű konyhákban az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy a konyhai háromszöget – mosogató, tűzhely, hűtő – megfelelően tudjuk kialakítani, ne legyenek túlságosan messze egymástól. Ennek a problémának a megoldására is nagyon jól jön egy konyhasziget, hiszen akár főzés előtt kikészíthetjük rá a dolgokat, tálalóként is használhatjuk, vagy akár mosogatót, tűzhelyet is kialakíthatunk rajta. Ha konyhaszigetben gondolkodsz, mindenképpen gyűjts ötleteket, mert nagyon sok mindenre használható.

Étkezőasztal a konyhában

Ez magyar viszonylatban már egy nagy konyhának számít, és az L-alakú elrendezésnél jobbat nem is találhattunk volna ki számára. A hatalmas ablakokkal, a világos, pasztell bútorokkal inkább egy nőies konyhának mondanánk. Egy helyes, kerek étkezőasztal is helyet kapott a térben, ami tovább erősíti a finom hatást.

Éljen a vintage

A vintage inspirálta konyhák nagy divatjukat élik, egyszerűen nem lehet megunni őket. A tradicionális, mégis friss hatást keltő, mart konyhabútorok nagyon otthonossá teszik az egész enteriőrt. A fahatású konyhapult és a fehér, csempepótló hátfal tökéletesen kiegészítik a szürkés konyhaszekrényeket. A hagyományostól eltérő, modern mosogatótálca és régies csaptelek, a szekrényajtókon található gombok érdekes módon mind harmonizálnak egymással, egyszerűen szép a szemnek, amit látunk.

TIPP: mivel az L-alakú konyhában biztosan akad egy sarok, ezért érdemes kiemelten odafigyelned azok kialakítására. Ezzel leginkább szabvány bútoroknál lehet problémád, egyedi konyhabútor esetén a trükkös sarokmegoldások könnyedén kivitelezhetők.

Mi imádjuk az L-alakú konyhákat, de el kell mondanunk, hogy azért nem mindenhová ez a legideálisabb választás. De legyen bármilyen méretű és alaprajzú konyhád, mi biztosan megtaláljuk számodra a legideálisabb megoldást. Amennyiben egyedi konyhabútort szeretnél, fordulj hozzánk bizalommal! Egyedi konyhabútorod mellé ingyenes tervezést és széleskörű garanciavállalást biztosítunk.

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Már több olyan online felület van, ahol magunk is megtervezhetjük a konyhánk, de mi mégis úgy gondoljuk, hogy ezt érdemes inkább szakértőre bízni. Sokan érzik azt, hogy ez egy luxus, pedig vannak olyan cégek, amelyek már ingyenesen kínálják, egyedi konyhabútoraik...

bővebben
Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Az „optikai tuning” elengedhetetlen eleme a kis konyhák tervezésének, de nagyobb alapterületű konyhák is tűnhetnek zsúfoltnak, ha nem figyelünk oda. Vegyük sorra azokat a dizájntrükköket, amiket érdemes bevetni, ha tágasabb és nyitottabb hatást szeretnénk elérni az...

bővebben