Gyönyörű egysoros konyhák

Az egysoros konyhai elrendezés tulajdonképpen azt jelenti, hogy a helyiségnek egyetlen falát hasznosítjuk. Ide kerülnek a konyhaszekrények, a polcok és a többi konyhai berendezés is. Most ilyen konyhákból szemezgetünk, hátha pont itt pillantod meg az igazit!

Általában olyan falfelületet használunk az egysoros konyhánk kialakítására, ahol nem található ablak, de időnként mégis akadnak kivételek. Itt azért tud ez a dolog jól működni, mert meglehetősen széles hely áll rendelkezésünkre, így nem jelent problémát, hogy a nyílászáró hasznos helyet vesz el mondjuk egy felsőszekrénytől.

Akadnak olyan esetek, amikor a hely szűkössége miatt kisebb munkafelülettel számolhatunk. Ha a rendelkezésünkre álló fal nem elég terjedelmes, csak rövidebb munkalap beépítését tudjuk eszközölni. Ilyenkor jól tud jönne egy lehajtható pult vagy asztalka, esetleg egy félsziget, amelyek segítségével fixen vagy ideiglenesen plusz felülethez jutahatunk.

Nagyobb méretű, egysoros konyháknak tökéletes kiegészítője lehet egy gyönyörű konyhasziget. Egy nyitott konyhánál egy sziget vagy félsziget szuper térelválasztóként is szolgálhat. A plusz munkafelület mellett használhatjuk étkezésre vagy tárolásra is, de helyezhetjük ide a mosogatót, a főzőlapot is, a konyhasziget rengeteg lehetőséget rejt magában.

Az egysoros konyhának nagyon jól áll a kéttónusú dizájn, megtöri annak egysíkúságát. Egy különleges hátfallal vagy falfestéssel / tapétával szintén szemet gyönyörködtető hatást tudunk elérni.

Ami problémát jelenthet ennél az elrendezésnél, hogy egy falon kell elférnie az összes tárolófelületnek. Használjuk ki okosan a vertikális tér nyújtotta lehetőségeket, a konyhaszekrényeket egészen a plafonig vezethetjük. Ahol elfér, ott dupla szekrénysorral is operálhatunk.

Az egysoros konyháknál a hagyományos konyhai háromszög kialakítására nincs lehetőségünk, ezért nagyon fontos, hogy hova helyezzük el a hűtőszekrényt, a sütőt, a főzőlapot és a mosogatót. A kisebb konyhákban persze ezzel nincs sok feladat, hiszen nincsenek nagy távolságok, minden kéznél van.

Ha túl sok szekrényt szeretnénk bezsúfolni egyetlen falra, az okozhat akár zsúfoltságérzetet is. Ezt a „raktárfeelinget” megtörhetjük egy-egy nyitott polc közbeiktatásával, ami így egy sokkal letisztultabb, légiesebb enteriőrt eredményez.

Ami nagyon fontos: az egysoros konyha általában nyitott konyha. Mindig igaz, de itt fokozottan, hogy a konyhának mindenképpen passzolnia kell a lakás többi részéhez. A konyha fókuszba kerülése miatt annak kialakítása nagy szerepet játszik a teljes lakás atmoszférájának megteremtésében.

Ha a konyhád kialakításához szeretnél profi segítséget, keresd bátran a Mobilan szakembereit, akik nemcsak megtervezik, de akár 3 héten belül meg is valósítják álmaid konyhabútorát. Azért, hogy biztosan elégedett legyél, 10 év termékgaranciát, árgaranciát, határidő-garanciát és szállítási garanciát is biztosítunk. Fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Érdemes-e nem szabvány magasságú konyhapultot választani?

Érdemes-e nem szabvány magasságú konyhapultot választani?

A konyhapultok magassága alapvető fontosságú a konyha ergonómiájának és funkcionalitásának szempontjából. Az átlagos konyhákban a szokásos pultmagasság 90 cm, amit a konyhaszekrények és munkalap vastagsága együttesen ad ki. Általában azért szokás ezzel számolni, mert...

bővebben
10 időtálló színséma modern és klasszikus konyhabútorokhoz

10 időtálló színséma modern és klasszikus konyhabútorokhoz

A konyhabútor tervezésekor számos tényezőt kell figyelembe vennünk, azonban az egyik legjelentősebb ezek közül a dizájn kiválasztása. A konyha színeinek megfelelő összeállítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy harmónikus enteriőrt teremtsünk, ami ráadásul az egész otthon...

bővebben