fbpx

3 konyhabútortrend, ami nem való mindenkinek I.

Mint mindennek, a konyhabútoroknak is megvannak a maga trendjei. Ez a lakberendezésben az a terület, amiben mindenképpen érdemes megfontolt döntést hozni, hiszen ennek hosszútávú következményei lesznek. Ne kapkodjuk el, mindennek nézzük meg a pozitív és az árnyas oldalát is.

Csúcskategóriás konyhagépek

A konyhagépek is azok közé a dolgok közé tartoznak, amelyeken nem érdemes spórolni. Jó azonban átgondolni, hogy melyek azok a funkciók, amelyekre valóban szükségünk van. Ezek viszont mindenképpen kerüljenek bele a tervezésbe. Ha imádunk a konyhában sürögni, és valóban kihasználjuk azt a grillsütőt vagy pizzasütőt, ne sajnáljuk rá a pénzt, de ha úgy érezzük, hogy csak évente 1-2 alkalommal használnánk, akkor inkább tegyük megfontolás tárgyává. Ha pl. nem szoktunk főzni, inkább rendelünk, akkor nem feltétlenül kell egy extramodern funkciókkal ellátott sütőt vagy tűzhelyet választanunk. Azt is gondoljuk át, hogy milyen távon fogunk az adott ingatlanban lakni, hiszen ezek a modern ketyerék nem feltétlenül növelik annak értékét, kizárólag költségeinket sokasítják.

Magasfényű frontok

A magasfényű konyhabútorajtók kétségkívül gyönyörűek, elegáns megjelenést kölcsönöznek az enteriőrnek. A magasfényű felületek visszaverik a fényt, így a teljes tér optikailag nagyobbnak és világosabbnak tűnik majd. Azonban pont ennek köszönhetően nem feltétlenül lesz egységes a konyhabútor színe. Mivel az nagyban függ az általa visszavert fény milyenségétől, nagy hangsúly helyeződik a világítás megtervezésére. A tévhitekkel ellentétben könnyedén tisztán tarthatóak, azonban az is igaz, hogy meglátszanak rajta az ujjlenyomatok. Gyerkőcök mellé – mivel ők szeretnek mindent összetapogatni – kevésbé javasoljuk. Ha érdekel, hogy a magasfényű konyhabútort hogyan lehet tisztítani, korábbi cikkünkből megtudhatod.

Csak a gránit mindenütt

Volt idő, amikor a csúcskategóriás konyhákban nem lehetett más, csakis gránit munkalap. Szó se róla, a gránit egy rendkívül tartós anyag, és könnyű karbantartani. Gyönyörű és elegáns, ráadásul hőálló is. Mivel nincs két egyforma színmintával rendelkező kőzet, ezért biztosan egyedi lesz a megjelenése. Tehát nem kérdés, hogy jó választás, csupán a mennyiséggel lehet a probléma. Ha mindenhová csak gránitot teszünk, az nagyon elavulttá teheti az összhatást. Kombináljuk bátran más anyagokkal! Mondjuk legyen a munkalapod kvarc, a konyhasziget felülete pedig gránit. Ami még hátrányt jelenthet, hogy nem a legolcsóbb, de már erre is van megoldás. A HPL dekor bevonattal rendelkező munkalapok segítségével kedvező árfekvésben, kitűnő minőségben tudjuk elérni, hogy látványban a gránitot idézze, viszont a valódi anyagnál jóval olcsóbb kivitelben. Így pénztárcánk is jól jár vele.

A konyhabútor tervezése során érdemes mindig átgondolni, hogy melyek az életformánkhoz leginkább passzoló elemek, anyagok és funkciók. Nem mindenkinek van ugyanarra szüksége, és ha megtetszik a közösségi médiában vagy bárhol máshol valami, ami inspirálólag hat ránk, tegyük mérlegre: biztosan erre van szükségünk? Érdemes felkeresnünk egy profi konyhatervező szakembert, aki összehangolja a lehetőségeinket az igényeinkkel, és a rendelekzésre álló büdzsénkből is a lehető legtöbbet hozza ki. Ha egyedi konyhabútort szeretnél, keresd bátran a Mobilan munkatársait!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

A konyhabútorok kiválasztása és tervezése fontos döntés, amely hosszú távon befolyásolja otthonunk funkcionalitását és esztétikáját. Számos tévhit kering azonban a konyhabútorokkal kapcsolatban, amelyek félrevezethetik a vásárlókat. Ebben a cikkben öt gyakori tévhitet...

bővebben
A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A konyhaszekrények tervezésekor számos döntést kell meghoznunk, amelyek befolyásolják a konyha funkcionalitását és esztétikáját. Az egyik ilyen döntés a fogantyúk kérdése. A fogantyúval ellátott konyhaszekrények számos előnnyel rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a...

bővebben