fbpx

Mire figyelj oda egy vintage konyha tervezésekor?

Egy vintage konyhában az a szuper, hogy csodaszép, bájos és nagyon otthonos érzést kölcsönöz a lakásnak. Nem csoda, hogy egyszerűen még mindig imádják az emberek, és a modern konyhabútorok mellett mi is rengeteg ilyen megrendelést kapunk. Most megmutatjuk nektek, hogy milyen elemek segítségével érheted el, hogy neked is vintage konyhád lehessen.

Milyenek legyenek a falak?

Ha a letisztult enteriőr hívei vagyunk, akkor mindenképpen egyszínű fehér, krémszínű vagy bármilyen világos pasztell árnyalatok mellé tegyük le voksunk.

Ha jobban ragaszkodunk a retro vonalhoz, akkor pedig valamilyen pöttyös vagy más mintás tapétát is választhatunk. Ami fontos: ha padló mintás, akkor maradjunk a visszafogott, egyszínű falaknál, hiszen a célunk a harmónia megteremtése, nem pedig egy színes kavalkád létrehozása. Az egyszerűbb falakat is fel lehet dobni egy jópofa konyhabútor hátfallal, attól még, hogy valami visszafogott, nem feltétlenül kell unalmasnak lennie.

Mart konyhaszekrények

A konyhaszekrények kiválasztása az egyik legalapvetőbb mozzanat, hiszen talán ez az, ami a leginkább meghatározza a konyhánk hangulatát. A fa és fahatású anyagok dominálnak, színben pedig a fehér, a bézs árnyalatai, a világos szürke, a pasztellszínek, valamint megtalálhatóak a vintage építészetben a zöld és a kék különböző, olykor sötétebb árnyalatai is. Olyan bútort válasszunk, ami egyszerű mintázatú, nincs tele frazírokkal, és könnyen takarítható.

Csempe hátfal

A hátfalak sokféle színben pompázhatnak, leginkább a hagyományos csempe és csempepótló hátfalak dominálnak. Az utóbbit azért javasoljuk, mert sokkal tartósabbak, könnyebb őket felhelyezni, javítani, és számtalan variációban érhetőek el. A tisztításuk sem olyan nehézkes, mint mondjuk a hagyományos fugának a karbantartása.

Nyitott polcok

A vintage konyha alapeleme a nyitott polcos elemek használata, mivel nagy szerepet kapnak a különböző konyhai eszközök, kiegészítők. Ezeket a lehető legnagyobb gonddal kell megválasztanunk, hogy mindenképpen passzoljanak vintage stílushoz. És amit fontos kiemelni, hogy ha ezeket nem tartjuk rendben, akkor bizony a harmónia tovaszáll, és a rendszeres portalanítással is kell számolnunk. Tehát ez a stílus azoknak ajánlott, akik rendszeretőbbek, ha rendetlen vagy, akkor válaszd inkább a modern konyhabútorokat, ahol a zárt konyhaszekrények dominálnak.

Vintage konyhai kiegészítők

Na itt nem arra gondolunk, hogy mondj a modern technológia vívmányairól! Számtalan gyártótól lehet beszerezni régies stílusú konyhagépeket és egyéb konyhai eszközöket, melyek sokkal inkább passzolnak egy ilyen konyhába, mint a modern darabok. A hűtőszerkény például nagyon hangsúlyos darab, ha nincs lehetőségünk beszerezni egy vintage stílusú modernebb készüléket, akkor inkább rejtsük el, építsük be a konyhabútorba, mert nagyon rombolhatja az összképet.

Mivel a vintage konyhánál nagyon fontos az aprólékos részletek kidolgozása, érdemes hosszabb kutatómunkát végezni előtte. Inspirálódjuk minél több helyről, és ha van rá lehetőségünk, kérjük ki egy profi konyhatervező szakember segítségét. Ha letisztult, minőségi vintage konyhabútorra vágysz, keresd bátran a Mobilan munkatársait, akik a konyhagépekkel együtt megtervezik és megvalósítják álmaid konyháját.

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben