Milyen hátfalat válasszak fehér konyhabútorhoz? II.

A konyhabútortrendek évről évre változnak, azonban, a legdivatosabb színek között mindig ott található a fehér. A hátfalválasztásról szóló cikkünk második része következik, ha nem láttad az elsőt, ITT elolvashatod.

Merész színek

Ha nem vagy a sablonos megoldások híve, és valami vagányabbat keresel, akkor a fehér konyhabútorod kombinálhatod valami kirívóbb hátfallal. Ez kétségkívül nem egy visszafogott választás. Az élénk színek és a hangsúlyos minták magukra vonzzák a tekintetet, így a konyhai hátfal a helyiség fókuszpontjába kerül. Akkor érdemes ebbe az irányba húznod, ha biztos vagy benne, hogy hosszútávon te fogod használni a konyhát, ugyanis egy ilyen hangsúlyos hátfal kerékkötője lehet a sikeres lakáseladásnak, illetve lakáskiadásnak. Az utóbbi célokra jobb, ha inkább semlegesebb megoldásokban gondolkodsz, így nem zársz ki egy csomó mindenkit a leendő vevőid, bérlőid közül.

Fahatású hátlap a természet kedvelőinek

Azért javasoljuk a fahatású anyagokat a valódi fa helyett, mert a hátlap folyamatosan igénybevételnek lesz kitéve. Napi szinten koszolódik, főzés közben szinte biztos, hogy ráfröccsen valami, így nagyon fontos, hogy könnyen tisztítható legyen. A HPL dekor hátlapok nagyon sokféle más anyagot tudnak imitálni, elképesztően tartósak, és könnyen tisztán tarthatóak. Mivel nem porózus anyagról beszélünk, így nem jelent táptalajt a különböző bacik és penészek számára. Szóval tökéletes választás. Sokan alkalmaznak különböző fahatású csempéket is, ezeket is szuperkönnyen tisztán lehet tartani, és nagyon szép hatást lehet elérni velük. Mindenesetre a fehér konyhaszekrények szuperül mutatnak a fahatású hátlapokkal, finom, természetes hatást tudunk elérni velük. Az összhatás nagyon letisztult, meleg, hívogató, nagyon jó lesz tőle a teljes enteriőr hangulata.

Fémes elegancia

A fém hátfalakat kevesen választják, pedig az acéltól a rézig léteznek különféle változatok. Elegáns megjelenést és tiszta érzetet kölcsönöz a konyhának, de sokaknak inkább az üzemi konyhák jutnak erről eszükbe. Mindenesetre van, akinek ez tetszik, és az biztos, hogy rendkívül tartós, könnyen tisztán tarható.

Gyönyörű kő hátfalak

Az előző cikkünkben bemutattunk egy tégla hátfalat. Hasonló hangulatot lehet elérni a kőből készült változatokkal is. Nagyon jól passzol a modern és a tradicionális stílushoz is, barátságossá varázsolja a környezetet. Organikus, természetes színezetet ad az enteriőrnek. Rengeteg formában és színben kapható, ezért valóban egyedivé tudjuk tenni vele a konyhánkat.

Geometrikus alakzatok

Hasonlóan az elsőként bemutatott színes hátfalhoz, a geometrikus alakzatok is magukra vonzzák a tekintetet, csak talán egy kisség szolidabb formában. A fehér szekrényeket nagyon jól kiegészíti a mintás hátfal, ami persze kissé elveszi a figyelmet a bútorokról. A változatok tárháza itt is végtelen, a különböző színű és alakzatú mintákkal más-más hatást tudunk elérni.

Ahogy látjuk, a konyhai hátfal képes teljesen megváltoztatni egy-egy konyha karakterét. Ezért érdemes jól átgondolni a választást. A fehér konyhabútorokhoz rengetegféle hátfal passzol, így előfordulhat, hogy nem kevés időt töltünk majd a kiválasztásával.

Ha további inspirációkat szeretnél gyűjteni, nézz körül a Facebook oldalunkon, illetve a Mobilan Magazinon is rengeteg hasznos anyagot találsz. Amennyiben körvonalazódott, hogy mit szeretnél, várunk szeretettel konyhastúdiónkban, ahol tapasztalt szakembereink segítenek megtervezni a konyhád minden szegletét.

FIGYELEM! Szabad kapacitásainkat figyelembe véve van még lehetőség az otthonteremtési támogatás kihasználására, így ha ebben gondolkodsz, ne késlekedj, kérj időpontot mihamarabb konyhastúdiónkba, nehogy lemaradj a lehetőségről!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Érdemes-e nem szabvány magasságú konyhapultot választani?

Érdemes-e nem szabvány magasságú konyhapultot választani?

A konyhapultok magassága alapvető fontosságú a konyha ergonómiájának és funkcionalitásának szempontjából. Az átlagos konyhákban a szokásos pultmagasság 90 cm, amit a konyhaszekrények és munkalap vastagsága együttesen ad ki. Általában azért szokás ezzel számolni, mert...

bővebben
10 időtálló színséma modern és klasszikus konyhabútorokhoz

10 időtálló színséma modern és klasszikus konyhabútorokhoz

A konyhabútor tervezésekor számos tényezőt kell figyelembe vennünk, azonban az egyik legjelentősebb ezek közül a dizájn kiválasztása. A konyha színeinek megfelelő összeállítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy harmónikus enteriőrt teremtsünk, ami ráadásul az egész otthon...

bővebben