fbpx

Gyönyörű szürke munkalapok, melyiket válasszam?

A szürke egy szuper szín a konyhába, munkalapokhoz is kiváló választás. Sok mindenhez passzol, nagyon elegáns, letisztult hatást érhetünk el vele. Manapság már rengetegféle anyag közül válogathatunk, most szeretnénk néhány inspirációt bemutatni.

Kvarc munkalap

A kvarc előnye a természetes kövekkel szemben, hogy nem igényel folyamatos karbantartást, mivel nem egy porózus anyag, így nincs szükség a rések tömítőanyaggal történő zárására. Gyönyörűen mutat modern és természetes enteriőrben is, rendkívül tartós, és ellenálló, hosszútávon szép marad.

HPL dekor munkalap

A HPL a High Pressure Laminate rövidítése, amely tükörfordításban magas nyomású laminátum. Tehát laminált felületről van szó, melynek alapja a natúr fa forgácslap, melynek külső rétegét vízzáró dekorréteg fedi. Egy jó minőségű és költséghatékony választás, rengeteg színvariációban érhető el, így nagyon népszerű. Jól lehet vele utánozni drágább anyagokat, akár még a márványt is. Könnyen tisztítható, higiénikus, foltálálló, hőállósága viszont korlátozott. Kerüld a silányabb minőségű változatokat, és akkor nem lesz vele probléma!

Fa munkalap

A fa természetességet és melegséget kölcsönöz az enteriőrnek. A megfelelő árnyalatot szürke páccal érik el a gyártók. Fontos hátrányuk, hogy akár fafurnérral borított, akár tömörfa munkalapokról van szó, felületükön nyomot hagynak a zsíros anyagok, és könnyen meg is karcolódnak. Ezek helyett inkább a modernebb, fahatású anyagokat javasoljuk.

Beton munkalap

A polírozott beton munkalap igazán különleges megjelenésű, nagyon ellenálló, hosszútávra is jó választás. Azonban figyelni kell rá, hogy porózus anyag révén rendszeres tömítő felületkezelést igényel, így, ha ezt problémának érezzük, inkább valami mást válasszunk. Viszont rárakhatunk bármilyen forró edényt, nagyon jól bírja. Sokféle színben kapható, de azért a szürke az igazi.

Márvány munkalap

Természetes kő, csodaszép, és elegáns hatást kölcsönöz a konyhánknak. Nem a legolcsóbb választás, porózus anyagként folyamatosan karban kell tartanunk, de annyira gyönyörű, hogy megéri a fáradozást.

Gránit munkalap

A gránit szintén a természetes kövek közé tartozik, így a tömítő felületkezelésre itt is szükség lesz. Viszont elképesztően tartós, karcálló, és hőállósága is példátlan. Ha egy gyönyörű és szupertartós munkalapot szeretnénk, akkor érdemes a gránit mellett letennünk a voksunk.

Vannak dolgok, amelyeken lehet spórolni, ha kell, de a munkalap nem tartozzon ezek közé! A konyhának ez a része lesz a legnagyobb igénybevételnek kitéve, így fontos, hogy csak jó minőségű anyagot válasszunk. Vegyük figyelembe az egyes anyagok tulajdonságait – tisztíthatóság, karbantartás, hőállóság, karcállóság -, és ne csak a megjelenés alapján válasszunk. A fenti példákból is kitűnik, hogy egy színválasztás nem jelent egyértelmű anyagválasztást is, nézzünk körbe alaposan a piacon!

 

További inspirációkért böngészd át a Mobilan Magazin elképesztő tudástárát, rengeteg hasznos információt megtudhatsz az általunk összeállított cikkekből! Amennyiben az egyedi konyhabútor mellett teszed le a voksod, várunk szeretettel bemutatótermünkben, több évtizedes tapasztalattal, 10 éves garanciával, minőségi anyagokkal és kedvező árakkal! Kérj időpontot elérhetőségeinken!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben