fbpx

5 dolog, amit érdemes tudnod a magasfényű konyhabútorokról

A magasfényű konyhabútorok felhívják magukra a figyelmet, dizájntól függően elegáns és extravagáns enteriőrben is megállják a helyüket. Most néhány olyan dologra szeretnénk felhívni a figyelmet, amelyeket érdemes megfontolnunk, mielőtt mellettük tesszük le a voksunkat.

Most akkor drága vagy nem drága?

A magasfényű konyhabútorokról az a hír járja, hogy nagyon drága árkategóriába tartoznak. Az tény, hogy nem a legolcsóbb választás, de nem csupán a bekerülési árat érdemes figyelembe venni, hanem azt is, hogy mennyi ideig marad szép az a bizonyos bútor. Magasfényű konyhabútort akkor érdemes vásárolnunk, ha van elegendő büdzsénk arra, hogy megfizessük a jó minőséget. A silányabb változatok ugyanis nagyon hamar csalódást fognak okozni. Viszont, ha minőségi darabokat választunk, akkor rendkívül hosszú élettartamra számíthatunk. Tehát ha azt nézzük, hogy egy viszonylag magas árért mennyi ideig fog konyhánk eredeti pompájában tündökölni, akkor már egy nagyon jó ár-érték arányról beszélhetünk.

Kis konyhába is tökéletes választás

Az egy tévhit, hogy a magasfényű bútorok csak nagyobb térben állják meg a helyüket. Éppen az ellenkezője az igaz. Kis térbe ugyanis olyan frontokat érdemes választani, melyek minél inkább visszaverik a természetes és mesterséges fényt. Ez ugyanis optikailag nagyobbnak láttatja a teret. Ha csak egy kisebb alapterületű helyiség áll a rendelkezésünkre, válasszunk világos és fényes felületeket.

Ez sem igaz: nehéz tisztítani

A magasfényű konyhabútorokról sokan azt gondolják, hogy nehéz őket tisztítani. Pedig maga a tisztítás folyamata semmivel sem bonyolultabb, mint egy matt felület esetében. Bármilyen anyagból is készült az a bizonyos konyhabútor, rendkívül fontos, hogy rendszeresen és megfelelően tisztítsuk és ápoljuk azt. Csak így biztosítható, hogy hosszútávon szépek maradnak. A magasfényű frontoknál a legnagyobb problémát nem is a tisztítószerek, hanem az alkalmazott eszközök – rongyok, szivacsok – szokták okozni. Ugyanis, ha túlságosan durva felületű anyagokat választunk, akkor könnyen megkarcolhatják a felületet. A magasfényű konyhabútorok tisztításáról bővebben olvashatsz egy korábbi cikkünkben.

Nem mindig egységes a színélmény

És ez nem a bútor minőségi hibájából ered. A magasfényű felület ugyanis visszaveri a helyiségbe jutó fényt, így annak színe és egyéb minőségi mutatói meghatározzák azt, hogy milyen színűnek látjuk a konyhabútorunkat. Ezért is fontos, hogy a helyiség világítását gondosan tervezzük meg, de azt vegyük figyelembe, hogy a természetes fény változását – ahogyan a napsugarak a különböző napszakokban különbözőképpen érik a helyiséget – nem tudjuk befolyásolni. Ezt nem feltétlenül gondoljuk problémának, csak azért szeretjük rá felhívni az érdeklődők figyelmét, hogy ha ez esetleg zavarja őket, akkor fontolják meg ezt a szempontot is a választáskor.

Gyermekek mellé nem ajánljuk

Kivéve, ha van egy takarításmániás a családban. Ugyanis a magasfényű felületeken sokkal könnyebben látszódnak meg az ujjlenyomatok. És a gyerekek általában szeretnek mindent összetapogatni, amivel alapvetően nincs semmi gond, de ettől a magasfényű bútor nem igazán fog szépen mutatni.

Ha bármilyen további kérdésed adódik a magasfényű vagy akár a matt felületekkel kapcsolatosan, munkatársaink a konzultáció során minden kérdésedet készséggel megválaszolják. Kérj időpontot bemutatótermünkre, vázold fel az elképzeléseidet, és mi megtervezzük és megvalósítjuk álmaid konyhabútorát. Várunk szeretettel!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

A konyhabútorok kiválasztása és tervezése fontos döntés, amely hosszú távon befolyásolja otthonunk funkcionalitását és esztétikáját. Számos tévhit kering azonban a konyhabútorokkal kapcsolatban, amelyek félrevezethetik a vásárlókat. Ebben a cikkben öt gyakori tévhitet...

bővebben
A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A konyhaszekrények tervezésekor számos döntést kell meghoznunk, amelyek befolyásolják a konyha funkcionalitását és esztétikáját. Az egyik ilyen döntés a fogantyúk kérdése. A fogantyúval ellátott konyhaszekrények számos előnnyel rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a...

bővebben