fbpx

Ötletek egysoros konyhához II.

Sorozatunk előző részét folytatva, egysoros elrendezéshez szeretnénk tippeket adni. Ez az egyik legnépszerűbb elrendezés, sok ilyen konyhát készítünk mi is. Vajon neked melyik lesz a kedvenced a bemutatott konyhák közül?

Legyen a konyha közösségi tér

Miért ne lehetne a konyha a lakás központja, ahol a család összegyűlik esténként és a hétvégéken? Egy konyhasziget, vagy ha az nem fér el, akkor egy kisebb reggelizőpult kiváló hely arra, hogy leülünk egy reggeli kávéra, este beszélgessünk egy pohár kakaó mellett, vagy akár a gyerekek itt is megírhatják a leckéjük egy részét, amíg mi a konyhában tevékenykedünk. Lehet közben kérdezgetni, beszélgetni, segíteni.

Az emberek imádják az ilyen pultokat, vendégség esetén is szuper, ha van egy ilyen szigetünk. Amíg előkészítjük vagy melegítjük az ételt, nem maradunk ki a beszélgetésekből. Érdemes a pult fölé egy pont oda passzoló világítást is tervezni, a függőlámpáknak már akkora választéka kapható, hogy csak győzzünk választani.

Ebben a konyhában van még egy szokatlan plusz. A tükrös hátfal, ami optikailag nagyobbítja a teret. De figyelem! Nem féletlenül került a főzőlap a konyhaszigetre, ha nem szeretnénk folyton a tükörre fröccsenő foltokat takarítani, akkor ezt a két dolgot ne kombináljuk.

Használd ki a függőleges teret

Egysoros konyhában gyakori problémafelvetés, hogy nincs elég tárolóhely. Azt sokan elfelejtik, hogy nem csupán oldalirányban lehet plusz szekrényekben gondolkodni, hanem a plafonig tartó területet is érdemes kihasználni. Ebben a konyhában nem a teljes falon tartanak plafonig a felső szekrények, csupán az egyik oldalra kerültek hosszú, magas darabok. A másik oldalon nyitva maradt a tér, így szabadon hagyva a munkaterületet. Így sokkal jobb érzés a konyhában tevékenykedni, és a raktárérzet helyett légies enteriőr benyomását kelti.

Nyitott polcok alkalmazása

Ebben a konyhában a felső szerkénysor helyett nyitott polcokat alkalmaztak. Ezt egyébként egy költségcsökkentő tényező is lehet, de csak akkor javasoljuk, ha a felső szekrények elveszítésével marad elég tárolóhelyünk. A takarításra és a rend megtartására is fokozottabban kell ügyelnünk ebben az esetben, és lássuk be, nem annyira letisztult a végeredmény. De valakinek így tetszik. Itt azért nyúltak ehhez a megoldáshoz, mert szerették volna elkerülni a hosszú konyhában a zsúfoltság érzetét.

Ami még különleges ebben a konyhában, hogy a hátfal egészen a plafonig, az egész falfelületre kiterjed, ami egységessé teszi az összhatást. Világos, fényvisszaverő felületeket választva még a tágasság érzetét is fokozhatjuk ezzel a megoldással.

Az egysoros konyha tervezése egyszerűnek tűnhet, de korántsem az! Ha profi szakemberre bíznád, keresd bátran a Mobilan munkatársait, akik több évtizedes tapasztalattal megtervezik és megvalósítják álmaid konyhabútorát. Kérj időpontot elérhetőségeinken! Az egysoros konyhákkal kapcsolatos további cikkeinket IDE kattintva olvashatod.

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben