Ötletek egysoros konyhához I.

Az egysoros elrendezés tökéletes megoldás kisebb konyhákhoz, de nagyobb terekben is megállja a helyét. Nyitott terekbe és zárt helyiségekbe is ajánljuk, hiszen egyetlen falfelületre van csak szükség, ahol a teljes konyha kialakításra kerül. De lássuk is az ötleteket, hátha innen lesz meg az inspiráció a saját álomkonyhádhoz!

Sima és áramvonalas

A magasfényű, modern frontok nagyon jól mutatnak az egysoros elrendezésben, ráadásul a fényes felületek optikailag a nagyobb tér illúzióját keltik. Ezek a konyhabútorajtók mind a mesterséges, mind a természetes fényt visszaverik, ami így tökéletesen áramolhat a helyiségben. Kis konyháknál ez alapkövetelmény, de természetesen a nagyobbaknál is sokat dob az összhatáson.

A letisztult fogantyúnélküli szekrények teszik modernné és elegánssá az összhatást. Ha ragaszkodunk a minimalista irányvonalhoz, legyen minden egyszerű és rendezett. Ne zsúfoljuk tele a munkalapot mindenféle eszközökkel, helyette a falra szerelt tartó sínekkel rengeteg helyet tudunk megspórolni. Persze ide szép eszközök dukálnak, ha ezt választjuk, felejtsük el a nagyitól örökölt merőkanalat, de legalábbis azt suvasszuk egy fiók mélyére.

Egysoros konyha a nyitott térben

Az amerikai konyhás nappalikhoz is egysoros konyha passzol. Ezt egy nagyobb tér esetében érdemes kiegészíteni egy konyhaszigettel, ami számtalan funkciót szolgálhat. Ez a konyha egy hatalmas falon elhelyezett egységet és egy vele párhuzamosan futó, hosszú szigetet foglal magában. Nem véletlenül ekkora ez a konyha, nem egy gyermektelen pár, hanem egy nagycsalád él itt, így nincsenek üresen kongó szekrények vagy kihasználatlan terület. A konyhasziget egyébként nemcsak étkezőként szolgál, nagyon jó módja annak, hogy a konyhát elválasszuk a nappalitól. A kuckós hatást itt az is erősíti, hogy a másik nyitott oldalt egy kanapéval „zárták” le.

Nyitott konyhában egyébként jó, ha beépített konyhagépeket választunk, mert a különálló egységek nagyon el tudják rontani az összképet. Ez a képen már nem látszik, de egy ekkora térben még jut hely a konyhaszigeten kívül egy nagy étkezőasztalnak is, így a gyorsabb étkezéseket az előbbin, a családi ebédeket pedig az utóbbin is le lehet folytatni.

Nagyobbnak látszódó tér egy jól megválasztott padlóval

Ha például keskeny az a tér, ahová a konyhádat tervezted, akkor akár a padlóval is elérhetsz olyan hatást, hogy szélesebbnek látszódjon. Ez a parketta például tökéletes példa erre. Az a lényeg, hogy akár parkettát, akár laminált padlót használsz, azokat hosszanti irányban, a konyhára merőlegesen kell lerakni. Ez oprikailag megnyújtja a teret, ami ettől nem lesz szélesebb, de az biztos, hogy sokkal kellemesebb lesz, ha rápillantasz. Sokan szeretik a csempéket is alkalmazni a konyhában, ezeknél arra figyeljünk oda, hogy átlósan helyezzük el a négyzet alakú darabokat, téglalap alaknál pedig a farburkolatnál leírt logikát kövessük.

Sorozatunk következő része már fel is került a Mobilan Magazinra, ITT tudod elolvasni. Ha szeretnél további ötleteket, böngészd további cikkeinket és kövesd Facebook oldalunkat! Ha pedig megvan, hogy mit szeretnél, keresd bátran a Mobilan munkatársait elérhetőségeinken! Konyhabútorainkra árgaranciát, 10 év termékgaranciát, határidő-garanciát és szállítási garanciát is biztosítunk, így biztosan nem fogsz csalódni bennünk!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Érdemes-e nem szabvány magasságú konyhapultot választani?

Érdemes-e nem szabvány magasságú konyhapultot választani?

A konyhapultok magassága alapvető fontosságú a konyha ergonómiájának és funkcionalitásának szempontjából. Az átlagos konyhákban a szokásos pultmagasság 90 cm, amit a konyhaszekrények és munkalap vastagsága együttesen ad ki. Általában azért szokás ezzel számolni, mert...

bővebben
10 időtálló színséma modern és klasszikus konyhabútorokhoz

10 időtálló színséma modern és klasszikus konyhabútorokhoz

A konyhabútor tervezésekor számos tényezőt kell figyelembe vennünk, azonban az egyik legjelentősebb ezek közül a dizájn kiválasztása. A konyha színeinek megfelelő összeállítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy harmónikus enteriőrt teremtsünk, ami ráadásul az egész otthon...

bővebben