fbpx

5 dolog, amit érdemes átgondolnod, mielőtt reggelizőpultot választasz

Reggelizőpult kialakítása több okból is praktikus lehet. Egyrészt egy nagyon helytakarékos megoldás, ha nem fér el egy teljes érkezőasztal, de mégis szeretnéd, ha a konyhában is be tudnál kapni pár falatot. Másrészt egy közösségi helyet hozhatsz létre a konyhában, ahol akár egy kis iszogatás, beszélgetés is belefér a családdal és a barátokkal. Egy ilyen pult még egy kis konyhában is elfér, de lássuk, hogy mire figyelj oda a vásárlás / tervezés előtt.

Válaszd ki a megfelelő méretet

Egy kis reggelizőpult nem fog kinézni egy nagy konyhában, ilyen esetben egy konyhaszigettel érdemes párosítani. Fordítva is igaz, hiába szeretnék egy nagyobb darabot, ha túl kicsi a tér, és nem tudunk tőle rendesen közlekedni. Az alábbi kérdéseket érdemes feltennünk magunknak:

  • * egy teljes sziget vagy csak egy félsziget lenne praktikus számunkra?
  • * Csak érkezésre használnád vagy helyeznél oda más funkciókat is?
  • * Mire szeretnéd használni? Akár nagyobb étkezésekre, vagy csak reggelizésre?
  • * Milyen forma illene a leginkább a teljes enteriőrhöz?

A pontos méretekkel kapcsolatosan kérjük ki konyhatervező szakértőnk segítségét, ő lehet, hogy olyan dolgokra is gondolni fog, ami nekünk nem jutott eszünkbe.

Fontos az anyagválasztás

Mindig hangsúlyozzuk, hogy a konyhabútor esetében a lehető legfontosabb, hogy a pénztárcánkhoz mérten a lehető legjobb minőségű anyagokat válasszuk. Ez egy reggelizőpultnál sincs ez másképp. Hosszútávon jobban járunk, ha nem csupán szép, de tartós és ellenálló darabokat választunk. A könnyű tisztíthatóság sem utolsó szempont, főként egy étkezőfelület esetében, ahol könnyen kiömölhet bármi. Válasszunk karc- és foltálló anyagokat!

A megfelelő pozíció kulcsfontosságú

Nyitott konyhában kiváló térelválasztóként is funkcionálhat, ezt is érdemes számításba venni. Ilyenkor gondoljuk át, hogy merre szeretnénk nézni, amikor leülünk a pult mellé, ez főként akkor igaz, ha nem olyan széles az étkezősziget, hogy minden oldaláról körbeüljük. A tér adottságai sok mindent meghatároznak, egy ügyes konyhatervező segíthet feltárni a lehetőségeket, amiből kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbb opciót.

A világítás megtervezése itt is számít

A konyhai reggelizőpult vagy egy nagyobb sziget étkezőként és egyéb funkciókra is használható, de mit sem ér az egész, ha körbeülve az orrunkig sem látunk el. Természetesen nagyon jó, ha jut ide is a természetes fényből, de az sem tragédia, ha világítótestekkel kell a megfelelő fényviszonyokat megoldani. A funkcionalitás mellett beépíthetünk hangulatvilágítás-elemeket, ma már rengeteg-féle megoldás létezik. A variációknak csak a képzeletünk szab határt. Inspirálódjunk minél több forrásból!

Legyen bármilyen méretű vagy formájú is a konyhánk, semmiképpen se vessük el a reggelizőpult gondolatát. Kérjük ki konyhatervezőnk véleményét, aki lehet, hogy még a lehetetlennek tűnő feladatot is megoldja, viszont hallgassunk rá, ha azt mondja, hogy ezt a konyhai elemet vessük inkább el. Amennyiben egyedi konyhabútort szeretnél, keresd bátran a Mobilan munkatársait, akik megtervezik és megvalósítják álmaid konyhabútorát! Biztos lehetsz benne, hogy a lehetőségeidből a lehető legtöbbet fogják kihozni!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben