fbpx

Minden, amit a fehér, kvarc munkalapokról tudni szeretnél

A kvarc munkalap nagy népszerűségnek örvend, ami nem csoda, hiszen gyönyörű és amennyiben jó minőségű darabot választunk, funkcionálisan is elégedettek leszünk vele. Most összeírtuk, hogy mi az előnye és a hátránya annak, ha fehér, kvarc munkalapot választasz, így teljes képet kaphatsz, mielőtt meghozod ezt a döntést.

A fehér, kvarc munkalapok előnyei

Mivel mi is jószívvel ajánljuk ezeket a fantasztikus munkalapokat, kezdjük az előnyökkel.

Elképesztően tartós

A kvarc egyik legfontosabb előnye, hogy hosszú időn keresztül megőrzi eredeti állagát, és sokáig gyönyörködhetünk szépségében. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy roncsolhatatlan, de az olcsóbb – és a legtöbb drágább – anyaghoz képest is sokkal jobb eredményeket tud felmutatni. Ellenáll a mindennapi használatból eredő kopásoknak, mivel rendkívül kemény, így késsel sem igazán lehet megkarcolni.

Bátran válaszd a fehéret!

A fehér, kvarc munkalapok rendkívül könnyen tisztíthatóak. Senki sem akar piszkos konyhát, és a fehértől pont ezért fél mindenki: nagyon csúnya tud lenni, ha akár 1-1 maradandó folt keletkezik rajta, amit sehogy sem tudunk teljesen eltüntetni. Gyerekek mellé sokan szinte kizártnak tartják, hogy fehér munkalapot válasszanak, mert sokkal nagyobb az esélye annak, hogy kiömlik valami, aminek a nyomait utána évekig nézegethetik. Jó hírünk van: a kvarc egyáltalán nem porózus anyag, így a folyadék nem tud beszivárogni az anyagba. Nem számít, hogy mi ömlött ki, egy pillanat alatt el tudjuk tűntetni. Legyen szó kávéról, paradicsomszószról vagy gyümölcsturmixról, biztos lehetsz benne, hogy fehér, kvarc munkalapod a tisztítás után eredeti színében pompázik majd.

Könnyen tisztántartható

Ennek nemcsak az az előnye, hogy nem marad foltos, ami persze fontos esztétikai szempont. A pórusok hiánya lehetetlenné teszi a szerves anyagok beszorulását az anyagba, ami egyrészt higiéniai szempontból fontos – a baktériumok és a penészgombák nem tudnak megtelepedni -, másrészt a fárasztó súrolástól is megkímélhetjük magunkat. Ami szintén nem utolsó, hogy teljesen vízállóak, tehát nem kell attól tartanod, hogy a munkalap magába szívja a vizet, roncsolódik, esetleg felpúposodik.

Miért válaszd a fehéret?

A kvarc munkalapok rengeteg színvariációban elérhetőek, érdemes ezek közül a fehéret is számításba venned. A fehér szín eleganciát kölcsönöz, és soha nem megy ki a divatból. A modern és klasszikus enteriőrbe is jól beilleszthető, igazi jolly joker. Szinte bármilyen színű bútorhoz passzol, ráadásul ragyogást kölcsönöz a térnek. Ez annak köszönhető, hogy a kvarc felületek visszaverik a fényt, amire a fehér szín még inkább ráerősít. Kis konyhába is bátran ajánljuk, mert világos színű bútorpárosítással optikailag nagyobbnak, légiesebbnek mutatja teret.

Jöjjenek a hátulütők

Nem szeretnénk elhallgatni a hátrányokat sem. Az első ilyen az ára, hiszen a kvarc munkalap nem a legolcsóbb választás. Azonban, ha hosszútávon gondolkodunk, megéri a befektetés, hiszen nagyon tartós, ráadásul sokkal olcsóbb, mint a márvány vagy a gránit. A kvarc munkalapok legfontosabb hátránya a korlátozott hőállóság. Ha ezt az anyagot választjuk, oda kell rá figyelnünk, hogy ne helyezzünk rá alátét nélkül forró serpenyőt, mert az bizony nyomot hagyhat.

Mindent összevetve a kvarc véleményünk szerint nagyszerű választás! Amennyiben felkeltette az érdeklődésed, ajánljuk figyelmedbe a Technistone kvac munkalapokról szóló cikkünket is, amelyet IDE kattintva tudsz elolvasni.

Ha éppen konyhabútor vásárlás előtt állsz, akkor érdemes előtte alaposan tájékozódnod. Ajánljuk figyelmedbe a Mobilan Magazin további cikkeit, ahol rengeteg hasznos infót megtalálsz! Ha pedig már tudod, hogy mit szeretnél, akkor kérj időpontot bemutatótermünkbe, ahol munkatársaink megtervezik és megvalósítják álmaid konyhabútorát!

FIGYELEM! Szabad kapacitásainkat figyelembe véve van még lehetőség az otthonteremtési támogatás kihasználására, így ha ebben gondolkodsz, ne késlekedj, kérj időpontot mihamarabb konyhastúdiónkba, nehogy lemaradj a lehetőségről!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben