Milyen mosogatót válasszak a konyhába? II.

Sorozatunk előző részében a rozsdamentes acél, a gránit kompozit és a zománcozott öntöttvas konyhai mosogatókkal ismerkedhettetek meg. Most folytatjuk a sort pro és kontra érvekkel. Olvasd el a cikkünket, és hozz megalapozott döntést a választáskor!

Akril konyhai mosogató

Előnyök: Kőörlemény és műgyanta kombinációjából készül, nagyon sokoldalú és gyönyörű anyag. Mivel a munkalap is készülhet ebből az anyagból, látható illesztés nélkül tud belesimulni a mosogató és a csepegtető. Általában könnyen javítható csiszolással vagy akár az eredeti anyag kipótlásával is. Könnyen tisztántartható, nem vízkövesedik. A benne történő mosogatás nem jár nagy zajhatással, valamint könnyű súlyának köszönhetően a telepítése is egyszerű.

Hátrányok: Tartós, de nem annyira, mint például a rozsdamentes acél vagy az öntöttvas mosogató. Viszonylag sérülékenyek, vigyázni kell arra, hogy nehogy megkarcolódjanak, és forró lábost se tegyünk rá, mert nem bírja a hőt. A drágább típusokhoz soroljuk.

Kerámia konyhai mosogató

Előnyök: Általában tradicionális stílusú vagy rusztikus hangulatú konyhákba választják. Nem drága, így bárki megengedheti magának. Hófehér, és ennek ellenére is könnyen tisztán tartható. Jól bírja a hőt, nem kell aggódnunk, ha valami forrót öntünk vagy rakunk bele.

Hátrányok: Sérülékeny, komoly sérülés keletkezhet rajta, ha beleejtünk valamit. Ezt nem is olyan nehéz összehozni mosogatás közben vagy kivel nem fordul volna elő, hogy tésztaszűrés közben kiesett az edény a kezéből?

Réz konyhai mosogató

Előnyök: Nem igazán általános a használata, különleges igények felmerülésekor szokták alkalmazni. Nagyon jól ellenáll a rozsdának és a baktériumoknak, így nem csupán dizájnban kapuk valami igazán különlegeset, higiénia szempontjából is tökéletes választás.  A réz kiemelkedően tartós anyag, ráadásul újrahasznosított formája is létezik, így aki környezettudatos megoldást keres, szintén megtalálhatja benne a számítását.

Hátrányok: Az átlagos mosogatóknál több ápolást igényel, és oda kell figyelni rá, hogy mivel tisztítjuk. Figyeljünk oda a minőségre, mert a silányabb változatok könnyen behorpadhatnak és karcolódhatnak. Általánosságban elmondható, hogy mind a gyártása, mind a telepítése drágább, mintha más anyagból készült konyhai mosogatót választanánk.

Egyéb különlegességek

Léteznek természetes kövekből, például márványból, mészkőből vagy gránitból készült mosogatók, melyek bár gyönyörűek, de nagyon-nagyon drágák. Ráadásul ezek felületkezelése, tisztítása meglehetősen macerás. De, akik luxus konyhát szeretnének, azok ezekből is tudnak válogatni.

Újabban előfordulnak a betonból öntött konyhai mosogatók is. A megfelelő enteriőrben elhelyezve akár még jól is kinézhetnek, viszont borzasztóan nehezek, így speciálisan megerősített szekrényre van szükségünk, amin elhelyezhetjük. Javítása szinte lehetetlen, csak cserélni lehet.

Ahogyan láthatjuk, a konyhai mosogatók széles választáka áll rendelkezésünkre. Mielőtt választunk, mindenképpen gondoljuk át, hogy milyen szempontokat szeretnénk figyelembe venni, hogy a számunkra lehető legjobb megoldás szülessen. Természetesen a Mobilan munkatársai a konyhatervezés során minden részletre kitérnek, így ennek a döntésnek a meghozatalában is segítségünkre lesznek. Forduljon hozzánk bizalommal!

TUDTAD? 2021. január 1-jét követően 50%-os vissza nem térítendő állami támogatást igényelhetsz, ami konyhafelújításra is felvehető! A Maximum 3 millió forintig terjedő hozzájárulás az anyaköltségre és a munkálatokra is vonatkozik, további részleteket olvashatsz az erről szóló tájékoztató cikkünkben. Kattints IDE a megtekintéshez

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Már több olyan online felület van, ahol magunk is megtervezhetjük a konyhánk, de mi mégis úgy gondoljuk, hogy ezt érdemes inkább szakértőre bízni. Sokan érzik azt, hogy ez egy luxus, pedig vannak olyan cégek, amelyek már ingyenesen kínálják, egyedi konyhabútoraik...

bővebben
Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Az „optikai tuning” elengedhetetlen eleme a kis konyhák tervezésének, de nagyobb alapterületű konyhák is tűnhetnek zsúfoltnak, ha nem figyelünk oda. Vegyük sorra azokat a dizájntrükköket, amiket érdemes bevetni, ha tágasabb és nyitottabb hatást szeretnénk elérni az...

bővebben