Milyen egy tradicionális elemekre épülő modern konyha?

A modern konyhabútoripar már számtalan olyan technológiát alkalmaz, amelyek nap mint nap hozzájárulnak ahhoz, hogy könnyebb legyen az élet a konyhánkban. Erről természetesen senki sem szeretne lemondani, de mi van akkor, ha valaki hagyományosabb enteriőrre vágyik? Lehetséges ezt a kettőt kombinálni?

Sokak számára a hagyományos konyhabútorok teremtik meg az otthonosság érzését. Te is érezted már úgy, hogy a felgyorsult életforma elől legszívesebben egy vidéki tanyára költöznél? Persze ezzel a legtöbben csak gondolatban játszanak el. De az életünk különböző területein, például az otthonunk megalkotásakor miért ne hozhatnánk létre olyan mikrokörnyezeteket, amelyek ezt a fajta nyugalom érzését erősítik bennünk? Manapság egyáltalán nem ritka, hogy valaki inkább tradicionálisabb megoldásokat keres, amikor megalkotjuk a konyháját. Lássuk azokat az elemeket, melyeket becsempészhetünk egy mai tradicionális konyhába!

Itt a sütő a sztár

A tradicionális konyha középpontjában a főzőegység áll. Ezért a konyha fókuszába a sütőt kell helyezni. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy optikailag is középre helyezzük.

Van olyan eset, hogy a helyiség adottságai nem engedik meg, hogy a főzőegység valóban középre kerüljön. Ilyenkor különböző hátfalmegoldással tudjuk elérni, hogy a konyhába lépve a tekintetek egyből a sütőre szegeződjenek.

Mart konyhabútorfrontok

Válasszunk olyan konyhabútor frontokat, melyek a tradicionális jellegükkel megalapozzák a hagyományos enteriőr kialakítását. Mind dizájn, mind a tisztíthatóság szempontjából kerüljük a túlcicomázott, frazírokkal tarkított darabokat. A letisztultság és a praktikum, a minőségi anyagválasztás lebegjen a szemünk elött.

Előkészítő asztal kicsit másképp

Ha van helyünk konyhaszigetre, akkor ne hagyjuk ki ezt a lehetőséget. A konyhaszigetnek nagyon sok funkciót kölcsönözhetünk, használhatjuk étkezőnek, előkészítő asztalnak, tárolónak, vagy akár mosogatótálcát, mosogatógépet is telepíthetünk ide. Erről bővebben írtunk már korábbi cikkünkben, ha érdekel, olvasd el azt is.

A kamrát se felejtsük ki

A régi házakban, lakásokban sokszor akár külön helyiséget is kapott a kamra. Ma már ez ritkább esetben van így. Azonban egy dizájnba integrált megoldással nekünk is lehet egy olyan helyünk, ahol mindenféle finomságot, vagy akár a fűszereket, étkészletet, elektromos eszközöket stb. tárolhatunk.

Nyitott polcok

Fordítsunk gondot dekorációs elemként is szolgáló tányérok, poharak, bögrék stb. beszerzésére. Ha nyitott polcokon tároljuk őket, az nagyban hozzájárul, hogy otthonosabb legyen az összhatás.

Színválasztás a konyhában

Ezekben a tradicionális alapokon nyugvó modern konyhákban a leggyakoribb színek különböző kombinációban: fehér, fahatású anyagok, szürke, kék. Minél kisebb tér áll a rendelkezésünkre, annál világosabb árnyalatok használatát szoktuk javasolni. Ennek oka, hogy a sötét színek elnyelik a fényt, így a helyiséget optikailag még kisebbnek láttatják.

Megtetszett ez a stílus? Gyere el konyhastúdiónkba, és egyeztess konyhatervező szakértőnkkel, hogy miben tudnánk a segítségedre lenni. Változatos és minőségi anyagokkal dolgozunk, a tervezéstől a kivitelezésig mindenben melletted állunk. Kérj időpontot elérhetőségeinken!

TUDTAD? 2021. január 1-jét követően 50%-os vissza nem térítendő állami támogatást igényelhetsz, ami konyhafelújításra is felvehető! A Maximum 3 millió forintig terjedő hozzájárulás az anyaköltségre és a munkálatokra is vonatkozik, további részleteket olvashatsz az erről szóló tájékoztató cikkünkben. Kattints IDE a megtekintéshez

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Már több olyan online felület van, ahol magunk is megtervezhetjük a konyhánk, de mi mégis úgy gondoljuk, hogy ezt érdemes inkább szakértőre bízni. Sokan érzik azt, hogy ez egy luxus, pedig vannak olyan cégek, amelyek már ingyenesen kínálják, egyedi konyhabútoraik...

bővebben
Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Az „optikai tuning” elengedhetetlen eleme a kis konyhák tervezésének, de nagyobb alapterületű konyhák is tűnhetnek zsúfoltnak, ha nem figyelünk oda. Vegyük sorra azokat a dizájntrükköket, amiket érdemes bevetni, ha tágasabb és nyitottabb hatást szeretnénk elérni az...

bővebben