fbpx

KONYHÁK ÉS STÍLUSOK – KORTÁRS KONYHÁK

Hallottál már a kortárs lakberendezési stílusról? Tudod-e, milyen a kortárs konyha?

Nem tudod, milyen stílusú konyhát válassz? Szeretnél minél többet megtudni a stílusokról és lakberendezési irányokról? Érdekelnek a legújabb trendek? Esetleg a klasszikus megoldások felé húz a szíved?  Új sorozatunkban górcső alá vesszük a különböző stílusokat, hogy minden információd meglegyen a döntéshez, és új konyhád tényleg olyan legyen, amilyet szeretnél. És természetesen a kivitelezéshez is megadunk minden segítséget.

Tudod-e, mi az a kortárs lakberendezés?

Ha azt válaszolod, hogy a modern stílusról van szó, nem jársz messze az igazsághoz. A két kifejezést gyakran keverik (sokszor még szakmai berkekben is), és nem véletlenül. Számos hasonlóság akad a modern és a kortárs irányzat között, azonban néhány fontos különbségről is beszélhetünk.

Először is, nézzük a hasonlóságokat.

Mindkét stílusra jellemző a letisztult, sokszor szögletes vonalvezetés, a hideg színek használata, a kaotikus hatás kerülése, vagyis a modern és kortárs otthonokban nem gyakran találsz nyitott polcos tárolást, viszont annál gyakoribb a különféle rejtett, beépített szekrények és tárolók használata.

A kortárs és a modern lakberendezés előszeretettel nyúl anyaghasználat terén a fémhez, a mattított fához, betonhoz és az üveghez. Azonban a fémnél fontos kiemelni, hogy nem a klasszikus vasról beszélhetünk, sokkal inkább a rozsdamentes acélról vagy a krómról.

A modern stílusra jellemzőek az erőteljes Bauhaus, skandináv és német hatások. Nem láthatsz gótikus díszítéseket vagy barokk formákat, az egyenes vonalak viszont mindennaposak.

És miben különbözik a két stílus?

A modern irányzat esetében egy viszonylag állandó jegyekkel bíró jelenségről beszélhetünk, azonban a kortárs mindig, pillanatról-pillanatra változik. Számos más stílustól kölcsönöz elemeket, és sokszor az alapvetően hideg enteriőrt színpompás, élénk darabokkal dobja fel.

A kortárs ismérve sokszor az az igazi „wow” hatás, amikor belépünk egy ilyen otthonba, biztosan elámulunk. Egész egyszerűen ütős a látvány.

Azonban még egy fontos érvet felhozhatunk a kortárs lakberendezés mellett: a külcsín nem nyomja agyon a használhatóságot, a kortárs otthon praktikus és élhető, vagyis egész egyszerűen egy jó design-ról beszélhetünk.

Különösen fontos ez a konyhában. A gyönyörű, letisztult, de használhatatlan konyha remekül néz ki bemutatótermekben, de rémálommá teheti még akár egy egyszerű zacskósleves elkészítését is.

Mi a Mobilannál arra törekszünk, hogy olyan konyhát tervezzünk neked, amire imádsz ránézni, és imádod használni is. Egy olyan konyhát, amivel nem kötsz kompromisszumot, amit büszkén mutatsz vendégeidnek, és ahol imádsz főzni.

A kortárs konyha az egyik szakterületünk. Célunk, hogy a rendelkezésre álló helyet úgy használjuk ki, hogy esztétikus és ütős legyen a látvány, profi a tárolás, miközben nem kell aggódnod a túlzsúfoltság miatt sem.

Nézd meg referenciáinkat IDE kattintva!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és alkossuk meg együtt álmaid konyháját!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben