Így teremts skandináv hangulatot egy kis konyhában!

A kevesebb néha több. Fokozottan igaz ez akkor, ha a skandináv dizájn szerelmesei vagyunk. A konyha talán az a helyiség, ahol a legnehezebb megvalósítani a minimalizmust, hiszen annyi funkciót kell besűríteni egy helyiségbe… Ezúttal néhány olyan ötletet szeretnénk megosztani, amit kis konyhákban is bátran alkalmazhatsz.

Válaszd a fehér színt

Ha csak egy kisebb konyhában gondolkodhatsz, akkor nagy az esélye, hogy a végeredmény túlzsúfolt hatást kelt majd. Ennek elkerülésére érdemes világos színeket alkalmazni, mivel ez optikailag megnyitja a teret. Bátran válassz világos színű konyhabútort és falakat, megfelelő kiegészítőkkel nem fog steril hatást kelteni. Mi a kedvenc színed? Válassz ilyen árnyalatú dekorációt és eszközöket, a fehérhez ugyanis minden passzol.

 

Hozd közelebb a természetet

A skandináv országokban élő emberek szoros kapcsolatot ápolnak a természettel, és ezt szeretik az otthonaikba is integrálni. Pont emiatt imádják a fa padlót és előszeretettel választanak fa étkezőt vagy kiegészítőket. A skandináv konyha alapeleme tehát a fa vagy fahatású anyagok alkalmazása, ami a sokak számára „ridegnek” ható minimalizmust egy kissé lágyabbá teszi. A fehér konyhabútorokhoz amúgy is gyönyörűen passzol a bézs és a barna, ha ezeket kombinálod, biztosan kiegyensúlyozott lesz a végeredmény.

 

Alkalmazz függőlámpákat

A skandinávok imádják a függőlámpákat! Ami nem is csoda, hiszen nagyon jó fényt adnak, akár a konyha egy-egy eleme, például az étkező is megvilágítható velük. Ráadásul számtalan színben és formában kaphatóak, így biztosan találsz majd olyat, ami tetszeni fog. Lehet sötét vagy világos, de arra mindenképpen figyelj, hogy harmonizáljon a konyha többi kiegészítőjével.

 

Modern technológia a konyhában

A skandinávok imádják a különféle kütyüket, amelyek igazán praktikusak lehetnek a konyhában is. Az már alap, hogy a fűtést akár egy mobilapplikációról is irányíthatod, de mit szólnál egy okos kávéfőzőhöz vagy egy távolról vezérelhető mosogatógéphez? Fölöslegesen ne erőltesd a dolgot, de érdemes végiggondolni a lehetőségeket, hátha találsz valami olyat, ami megkönnyíti a mindennapjaidat.

 

Törekedj az egyszerűségre

A magyar konyhákban gyakran előfordul a nyitott polcok alkalmazása, ahol mindenféle dolgot tárolunk, például bögréket, müzlis tálat, szakácskönyveket stb. A skandináv dizájn sem zárja ki teljesen ezt a lehetőséget, de az tény, hogy ők jobban kedvelik a zárt konyhaszekrényeket, így a letisztult képet nem zavarja a tárgyak tömkelege. Ha a kettő közötti kompromisszumra törekszel, akkor válassz üvegajtós konyhaszekrényt, így láthatóak is maradnak a tárgyaid, de mégis kissé rendezettebb formát öltenek. Kis konyhában amúgy is érdemesebb nagyobb rendet tartani, mert akár egy-két el nem rakott tárgy is a rendezetlenség hatását keltheti.

 

Ha kiválasztottad a neked tetsző stílust, keress minket bátran elérhetőségeinken. Szakembereink megtervezik és megvalósítják álmaid konyhabútorát, széleskörű garanciavállalási rendszerünk pedig biztosítja számodra a kiemelkedő minőséget.

 

TUDTAD? 2021. január 1-jét követően 50%-os vissza nem térítendő állami támogatást igényelhetsz, ami konyhafelújításra is felvehető! A Maximum 3 millió forintig terjedő hozzájárulás az anyaköltségre és a munkálatokra is vonatkozik, további részleteket olvashatsz az erről szóló tájékoztató cikkünkben. Kattints IDE a megtekintéshez!

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Elegancia és funkcionalitás – Konyha a Balaton Partján

Az idilli Balaton partján található nyaralók gyakran szolgálnak menedékül a városi élet zajától és rohanásától. Ezekben a kis oázisokban a tervezés és berendezés kulcsfontosságú szerepet játszik annak érdekében, hogy a nyaralók mind a kényelmet, mind pedig a harmóniát...

bővebben