fbpx

Fontos számodra a természet közelsége? Így csempészd be a konyhádba!

Az már bizonyított tény, hogy ha szoros kapcsolatot ápolunk a természettel, az nemcsak a kedélyállapotunkat javítja, az egész életminőségünkre pozitív hatással lehet. De nem mindenki olyan szerencsés, hogy kertre, mezőre vagy folyóra néző ablakokkal büszkélkedjenek. Ha nem adatott meg a csodás panoráma, akkor is varázsolhatunk egy kis természetközeli hangulatot a konyhánkba. Íme néhány
tervezési tanács, ha éppen erre vágyunk.

Friss levegő és természetes fények

Hangulatunkon rengeteget tud javítani, ha megfelelő mennyiségű természetes fényhez jutunk a nap során. Ezért egy konyha tervezésekor, felújításakor is érdemes átgondolni a helyiség adottságait, és olyan nyílászárókat választani, amelyek minél több fényt eresztenek be. Hacsak nem teljesen a nulláról építkeztek, akkor az ablakok és az ajtók száma adott, de az nem mindegy, hogy mit hozunk ki belőlük.

Azt is gondoljuk át, hogy valóban szeretnénk-e teljesen zárt konyhát, hiszen minél kevesebb elválasztó – fal, ajtó – van, annál jobban át tudja járni a fény a teljes lakást. Nem mindenhol van lehetőség a teljes válaszfal elbontására, de akár az ajtó elhagyásával vagy egy kis belső ablak vágásával is sokat javíthatunk a helyzeten.

Köztes megoldás lehet még az üvegtégla egy-egy falon történő részleges vagy teljes alkalmazása, ami egy igazán esztétikus és modern megoldást eredményez.

 

Legyen egy kis zöld a konyhában

A növények minden helyiségben jól mutatnak, nem maradhatnak ki a konyhából sem. Választhatunk szobanövényeket is, de ha szeretnénk összekötni a kellemeset a hasznossal, akkor válasszunk olyan darabokat, amelyeknek a levelét / termését fel tudjuk használni a főzés közben is. Létrehozhatunk akár egy kis mini „fűszerkertet” cserepekben, vagy akár egy kis gyógynövényes sarkot is kialakíthatunk. Legyünk kreatívak, ha kicsi a helyiség, akkor is biztosan el tudunk helyezni néhány növényt a konyhában. Ha van elegendő helyünk, rakhatjuk a munkapultra, az ablakpárkányba, polcokra, vagy akár fel is lógathatjuk. A lehetőségeknek csak a képzeletünk szab határt.

 

Természetes anyagok alkalmazása

A konyhabútorunk tervezésénél válasszunk természetes, vagy arra nagyon hasonlító mesterséges anyagokat. A modern konyhabútoriparnak köszönhetően már számtalan olyan variáció közül szemezgethetünk, melyek megszólalásig hasonlítanak az eredetire, de annál sokkal ellenállóbbak és / vagy olcsóbbak. Ilyenkor azt is érdemes megfontolni, hogy mekkora mértékű terhelésnek lesz kitéve a bútorunk, és ennek megfelelően válasszuk ki a számunkra esztétikailag is tetsző, és életmódunknak is megfelelő darabokat.

 

Nem csupán a konyhabútoron múlik a természetes összhatás, nagyon fontosak a kiegészítők is. Nem mindegy, hogy milyen fogantyúkat, edényeket, lámpákat, szőnyegeket stb. választunk, hiszen ugyanaz a bútor más-más komplementer elemekkel teljesen más hatást kelthet.

Ha már ennyire szeretjük a természetet, érdemes gondolnunk a környezetünk megóvására is. Ne feledjük, minél jobb minőségű konyhabútort választunk, annál tovább élvezhetjük azt eredeti pompájában, és annál később kerül sor arra, hogy a lomtalanításon végezze.

 

TUDTAD? 2021. január 1-jét követően 50%-os vissza nem térítendő állami támogatást igényelhetsz, ami konyhafelújításra is felvehető! A Maximum 3 millió forintig terjedő hozzájárulás az anyaköltségre és a munkálatokra is vonatkozik, további részleteket olvashatsz az erről szóló tájékoztató cikkünkben. Kattints IDE a megtekintéshez!

Ha elindult a fantáziád, és szeretnéd a konyhád tervezését egy profi csapatra bízni, keresd bátran a Mobilan szakembereit, akik a megrendelt konyhabútorod mellé ingyenes tervezést biztosítanak. Bútorainkra 10 év termékgaranciát vállalunk, ráadásul a konyhagépeket is megrendelheted tőlünk. További inspirációkért böngészd a Mobilan Magazin további cikkeit, és kövesd Facebook oldalunkat.

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

A konyhabútorok kiválasztása és tervezése fontos döntés, amely hosszú távon befolyásolja otthonunk funkcionalitását és esztétikáját. Számos tévhit kering azonban a konyhabútorokkal kapcsolatban, amelyek félrevezethetik a vásárlókat. Ebben a cikkben öt gyakori tévhitet...

bővebben
A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A konyhaszekrények tervezésekor számos döntést kell meghoznunk, amelyek befolyásolják a konyha funkcionalitását és esztétikáját. Az egyik ilyen döntés a fogantyúk kérdése. A fogantyúval ellátott konyhaszekrények számos előnnyel rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a...

bővebben