Fontos számodra a természet közelsége? Így csempészd be a konyhádba!

Az már bizonyított tény, hogy ha szoros kapcsolatot ápolunk a természettel, az nemcsak a kedélyállapotunkat javítja, az egész életminőségünkre pozitív hatással lehet. De nem mindenki olyan szerencsés, hogy kertre, mezőre vagy folyóra néző ablakokkal büszkélkedjenek. Ha nem adatott meg a csodás panoráma, akkor is varázsolhatunk egy kis természetközeli hangulatot a konyhánkba. Íme néhány
tervezési tanács, ha éppen erre vágyunk.

Friss levegő és természetes fények

Hangulatunkon rengeteget tud javítani, ha megfelelő mennyiségű természetes fényhez jutunk a nap során. Ezért egy konyha tervezésekor, felújításakor is érdemes átgondolni a helyiség adottságait, és olyan nyílászárókat választani, amelyek minél több fényt eresztenek be. Hacsak nem teljesen a nulláról építkeztek, akkor az ablakok és az ajtók száma adott, de az nem mindegy, hogy mit hozunk ki belőlük.

Azt is gondoljuk át, hogy valóban szeretnénk-e teljesen zárt konyhát, hiszen minél kevesebb elválasztó – fal, ajtó – van, annál jobban át tudja járni a fény a teljes lakást. Nem mindenhol van lehetőség a teljes válaszfal elbontására, de akár az ajtó elhagyásával vagy egy kis belső ablak vágásával is sokat javíthatunk a helyzeten.

Köztes megoldás lehet még az üvegtégla egy-egy falon történő részleges vagy teljes alkalmazása, ami egy igazán esztétikus és modern megoldást eredményez.

 

Legyen egy kis zöld a konyhában

A növények minden helyiségben jól mutatnak, nem maradhatnak ki a konyhából sem. Választhatunk szobanövényeket is, de ha szeretnénk összekötni a kellemeset a hasznossal, akkor válasszunk olyan darabokat, amelyeknek a levelét / termését fel tudjuk használni a főzés közben is. Létrehozhatunk akár egy kis mini „fűszerkertet” cserepekben, vagy akár egy kis gyógynövényes sarkot is kialakíthatunk. Legyünk kreatívak, ha kicsi a helyiség, akkor is biztosan el tudunk helyezni néhány növényt a konyhában. Ha van elegendő helyünk, rakhatjuk a munkapultra, az ablakpárkányba, polcokra, vagy akár fel is lógathatjuk. A lehetőségeknek csak a képzeletünk szab határt.

 

Természetes anyagok alkalmazása

A konyhabútorunk tervezésénél válasszunk természetes, vagy arra nagyon hasonlító mesterséges anyagokat. A modern konyhabútoriparnak köszönhetően már számtalan olyan variáció közül szemezgethetünk, melyek megszólalásig hasonlítanak az eredetire, de annál sokkal ellenállóbbak és / vagy olcsóbbak. Ilyenkor azt is érdemes megfontolni, hogy mekkora mértékű terhelésnek lesz kitéve a bútorunk, és ennek megfelelően válasszuk ki a számunkra esztétikailag is tetsző, és életmódunknak is megfelelő darabokat.

 

Nem csupán a konyhabútoron múlik a természetes összhatás, nagyon fontosak a kiegészítők is. Nem mindegy, hogy milyen fogantyúkat, edényeket, lámpákat, szőnyegeket stb. választunk, hiszen ugyanaz a bútor más-más komplementer elemekkel teljesen más hatást kelthet.

Ha már ennyire szeretjük a természetet, érdemes gondolnunk a környezetünk megóvására is. Ne feledjük, minél jobb minőségű konyhabútort választunk, annál tovább élvezhetjük azt eredeti pompájában, és annál később kerül sor arra, hogy a lomtalanításon végezze.

 

TUDTAD? 2021. január 1-jét követően 50%-os vissza nem térítendő állami támogatást igényelhetsz, ami konyhafelújításra is felvehető! A Maximum 3 millió forintig terjedő hozzájárulás az anyaköltségre és a munkálatokra is vonatkozik, további részleteket olvashatsz az erről szóló tájékoztató cikkünkben. Kattints IDE a megtekintéshez!

Ha elindult a fantáziád, és szeretnéd a konyhád tervezését egy profi csapatra bízni, keresd bátran a Mobilan szakembereit, akik a megrendelt konyhabútorod mellé ingyenes tervezést biztosítanak. Bútorainkra 10 év termékgaranciát vállalunk, ráadásul a konyhagépeket is megrendelheted tőlünk. További inspirációkért böngészd a Mobilan Magazin további cikkeit, és kövesd Facebook oldalunkat.

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Már több olyan online felület van, ahol magunk is megtervezhetjük a konyhánk, de mi mégis úgy gondoljuk, hogy ezt érdemes inkább szakértőre bízni. Sokan érzik azt, hogy ez egy luxus, pedig vannak olyan cégek, amelyek már ingyenesen kínálják, egyedi konyhabútoraik...

bővebben
Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Az „optikai tuning” elengedhetetlen eleme a kis konyhák tervezésének, de nagyobb alapterületű konyhák is tűnhetnek zsúfoltnak, ha nem figyelünk oda. Vegyük sorra azokat a dizájntrükköket, amiket érdemes bevetni, ha tágasabb és nyitottabb hatást szeretnénk elérni az...

bővebben