fbpx

5 hasznos tipp a konyhatervezéshez – tárolókapacitás kimaxolása

Lássuk be, a konyha soha nem lehet elég nagy. Ezért is fontos, hogy minden négyzetcentimétert a lehető legjobban használjuk ki. A tárolókapacitások megtervezésén rengeteg múlik, többek között az is, hogy mennyire tűnik majd rendezettnek a helyiség. Íme, néhány ötlet, hogy kimaxold a területet.Felső szekrénysorok

Több olyan visszajelzést is kaptunk már a közösségi médiában a közzétett referenciafotóinkkal kapcsolatosan, hogy egyes szekrények túl magasan vannak. Ki éri azt fel? Minek dupla felső szekrénysor? Nos, ezek a szekrények nem arra szolgálnak, hogy a napi szinten akár többször is használatos eszközöket tároljuk bennük. Vannak olyan szezonális vagy nagy ritkán használt eszközök, melyeknek a tárolására tökéletesen alkalmasak ezek a szekrények. Ráadásul sokan nem csupán konyhai eszközöket tárolnak bennük, egy kisebb lakásban akár az éppen nem használt dolgainkat is elhelyezhetjük ott. Például tökéletesen megbújhat itt nyáron a síeléshez használt bukósisak, vagy télen a szandálgyűjteményünk.

Fiókrendezők

Használjunk praktikus rendezőket a fiókokban! Hiába van egy hatalmas fiókunk, ha abban ömlesztve, egymás hegyén hátán vannak a tárgyaink. Csoportosítsuk az eszközöket, és szerezzünk be az igényeinknek megfelelő fiókbetéteket! A vásárlás előtt gondoljuk át, hogy milyen szisztéma szerint szeretnénk elrendezni a dolgokat, mérjük le precízen a szekrényeket, és csak utána szaladjunk el beszerezni a fiókrendezőket.

Kihúzható polcos elemek

Egy ilyen vasalat megnöveli a konyhabútorunk árát, azonban érdemes rá beruháznunk. Léteznek belőle szélesebb és egészen keskeny változatok is, így olyan helyeket is hasznosítani tudunk általa, melyek alap esetben veszendőbe mentek volna. Több árkategóriában elérhetőek, de érdemes a drágább – jó minőségű – darabokat előnyben részesítenünk, hiszen fontos, hogy hosszú évekig bírja a napi szintű mozgatást.

Sarokmegoldások

Főként kisebb méretű helyiségekben nagyon fontos, hogy lehetőleg minden helyet kihasználjunk, de nagyobb konyhában is egyre népszerűbb ez az elrendezés. Azokban a konyhákban, ahol két szomszédos falon helyezkednek el a bútorok, a sarkok gyakran maradnak kihasználatlanul. Ha egyedi konyhabútort választunk, akkor ez ellen könnyedén tudunk tenni. Ne hagyjuk parlagon ezeket a helyeket sem!

Ne hagyd üresen a hátfalat!

A konyhai hátfalon többféle tárolási terület alakítható ki. Tervezhetünk oda egy teljes plusz szekrénysort, szerelhetünk fel polcokat, de ha ízlésesen kerül kialakításra, különböző kampós akasztókban is gondolkodhatunk. Arra mindenképpen figyeljünk oda, hogy ha a zárt szekrények helyett a nyitott megoldásokat részesítjük előnyben, akkor minden szem előtt lesz, így fontos, hogy ott napi szinten rendet tartsunk. Ha erre nincs affinitásunk, inkább rejtsük gondosan el a rendetlenséget zárt ajtók mögé.

A konyhabútor megtervezésének a tárolókapacitás kialakítása csak egy kis szeletét képezi. Érdemes a teljes folyamathoz egy profi szakember segítségét kérni. Amennyiben egyedi konyhabútort szeretnél, keress minket bátran elérhetőségeinken! Megtervezzük, és konyhagépekkel együtt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ha 2022. március 10-ig szerződsz velünk, akkor egy 92.000 Ft értékű Bosch indukciós főzőlapot adunk ajándékba. További részletekért kattints IDE, vagy hívj minket a +36 1 299 0990-es telefonszámon!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Mire figyelj oda egy minimalista konyhabútor tervezésekor?

Mire figyelj oda egy minimalista konyhabútor tervezésekor?

A minimalista építészet lényege az egyszerűség és a tisztaság iránti törekvés. Ez a tervezési filozófia arra összpontosít, hogy csökkentse a felesleges részleteket és díszítéseket, és inkább hangsúlyozza a tiszta formákat, sík felületeket és a funkcionalitást. Ezek az...

bővebben