fbpx

3 KONYHABÚTORTREND, AMI NEM VALÓ MINDENKINEK II.

Nem mindig érdemes követni a divatot, de természetesen lebeszélni sem szeretnénk senkit róla. Csupán arról van szó, hogy a konyhabútor tervezése során érdemes górcső alá venni, hogy a megálmodott dolgok mennyire passzolnak életstílusunkhoz.

Kéttónusú dizájn

A kéttónusú konyhabútor azt jelenti, hogy a tervezés során két domináns színt választunk ki, ami meghatározza a teljes enteriőrt. Ezeket akár további színekkel is kiegészíthetjük. Általában az alsó és a felső szekrénysor szokott eltérő színben pompázni, és ha jól választjuk ki az árnyalatokat, akkor nagyon szép eredményt lehet így elérni. Érdemes az árnyalatok kiválasztását egy szakemberrel is megvitatni, hiszen nem biztos, hogy a fejünkben elképzelt kompozíció a valóságban is olyan jól fog mutatni. Ha nem a megfelelő színeket választjuk ki, akkor az katasztrofális végeredményhez is vezethet. Ami még nagyon jó megoldás lehet, ha a konyhabútorunk egyféle színű, és egyetlen elemet emelünk ki valamilyen másik, hangsúlyos színválasztással. Erre nagyszerű példa a konyhasziget, ami általában amúgy is a fókuszpontja a konyhának.

Ami még problémát okozhat, az a konyhagépek és az egyéb konyhai kiegészítők megválasztása. Hiszen hiába teremtettük meg az összhangot két egymáshoz passzoló színnel a konyhaszekrények között, ha a teljes összképet tönkreteszi egy színben oda nem illő sütő, hűtő vagy mosogatógép. Ha vannak konyhai eszközeink, amelyeket a konyhapulton szeretnénk szabadon tárolni, akkor ezekre is fordítsunk kiemelt figyelmet.

Kőpadló

Azt gondolhatnánk, hogy a kő padlóburkolat sok szempontból kiváló választás lehet, hiszen gyönyörű, természetes megjelenést kölcsönöz a konyhának. Ráadásul jól tapad, így nem fogunk elcsúszni rajta, és a tisztántartása nem jelent különösebb nehézséget. Gondoljuk mi. Amit érdemes elsőként számításba venni, hogy ez nem éppen a legolcsóbb választás. Maga az anyag is nagyon drága, és a telepítése is borsos összegekbe kerülhet. A rajta idővel keletkező sérüléseket nagyon bonyolult, sőt szinte lehetetlen javítani, és egy-egy rész kicserélése sem éppen egyszerű. Ráadásul bizonyos fajtái nagyon sérülékenyek, porózusak, és nehéz tisztán tartani őket. Fontos tudni, hogy vannak kőpadlók, melyek még takarítás után közvetlenül is úgy néznek ki, mintha piszkosak lennének. Ami előny nyáron, hogy hűs érzést biztosítanak, persze ugyanez hátrány télen, amikor, főként, ha nincs padlófűtésünk.

Csempe hátfal

A csempe hátfal sosem megy ki a divatból, de nem mindegy, hogy milyet választunk. A hagyományos csempével ugyanis napi szinten meggyűlhet a bajunk. Olcsó megoldásnak tűnik, de arra sokszor nem gondolunk, hogy milyen lesz együtt élni vele. A fugázóanyag ugyanis rendszeres karbantartást igényel, ami egyrészt macerást, másrészt folyamatosan kopik ki az anyag a csempék közül. De miért látunk mégis annyi helyen ilyen hátfalat? Igazából ez egy apró csalás, mivel már a csempepótló hátfalak rendkívül széles skálája érhető el a piacon. Előnye, hogy sokkal tartósabbak, könnyen telepíthetőek és cserélhetőek, ráadásul sokkal egyszerűbb tisztán tartani őket, mint a hagyományos társaikat. Ennyi a trükk, és nem kell lemondanod az áhított dizájnról.

Lehet, hogy egyszerűnek tűnik a konyhánk megtervezése, de a folyamat közben rájövünk, hogy mennyi mindenre kell odafigyelnünk. Tapasztalat nélkül nem érdemes egyedül belevágni, hiszen számtalan olyan dolog van, amire nem is gondolunk, pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy konyhánk hosszútávon szép maradjon és a hétköznapokat is szívesen éljük meg ebben a helyiségben. Ha úgy döntesz, hogy profi segítséget kérsz, keresd bátran a Mobilan munkatársait, akik minden apró részletre odafigyelnek helyetted, megtervezik és megvalósítják álmaid konyhabútorát. Kérj időpontot elérhetőségeinken!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben