Vízesést a konyhába?

Nem, nem újabb elborult trendről van szó, egyszerűen egy szakkifejezésről, ami a konyhasziget egy típusára utal. Az elmúlt években egyre nő a népszerűsége ennek a megoldásnak, de miről is van szó tulajdonképpen? Olvasd tovább, ha felcsigáztunk!

A vízesés sziget esetében nincs szó klasszikus csobogóról, sőt még a vízhez sincs köze. Nem is egy csempematricára, vagy tapétára gondolunk, hanem azokra az egyébként rendkívül tetszetős munkalapokra, amelyek nem a konyhasziget szélén végződnek. Ehelyett a pult egyik vagy mindkét oldalán is folytatódnak, mintegy vízesésként aláfordulva a szigeten. Ez leírva kicsit nyakatekertnek hangzik, lássunk, hogy hogyan is néz ki ez a gyakorlatban:

A szépségnek sajnos ára van, az ilyen típusú sziget gyönyörű, de többe kerül, mint a szokásos változatok, melyeknek csak a tetején használunk fel a munkalap anyagából. Ezt a fajta kialakítást pont emiatt általában magasabb kategóriájú konyhákba kérik. Ezek a munkalapok általában gránitból, kvarcból vagy márványból készülnek, de nincsenek kizárva más megoldások sem. Az ilyen konyhaszigetek árát egyrészt az dobja meg, hogy több munkalapanyagra van szükség – akár kétszer annyira is attól függően, hogy csak egyik vagy minkét oldalon szeretnénk ezt a megoldást alkalmazni.

Másrészt a telepítés is többe kerül. A vízesés megjelenése akkor az igazi, ha azt úgy jön létre, hogy az oldalsó részek minden eret, mintát vagy szemcsét folytatnak. Így jön létre a víz áramlását imitáló megjelenés az oldalsó részeken. Itt tényleg nagy figyelmet kell fordítani a precíz megmunkálásra!

Egy ilyen konyhasziget biztosan a fókuszpontja lesz a konyhának! Egyébként nemcsak szép, de nagyon praktikus is. Az erős munkalap anyaga megvédi a sziget sarkait, ami megnöveli annak élettartamát. Kisgyermekes szülők számára is tökéletes választás, hiszen könnyedén tisztántartható, nagyon higiénikus, az esetleges játék közben kialakuló karcok, sérülések miatt sem kell aggódnunk.

Egyoldali vízesés

Egy ilyen megoldással egyedivé varázsolhatjuk az enteriőrt, a fenti konyha például tökéletes példája annak, hogy az egyszerű, fehér bútorokat hogyan lehet feldobni a fa – vagy fahatású – munkalapokkal és vízeséses megoldással.

Megéri-e a befektetés?

Ha egy mutatós, egyedi megoldásra vágyunk, akkor mindenképpen. Az biztos, hogy ez növeli a konyha értékét, napi szinten gyönyörködhetünk benne, az ingatlan esetleges eladásakor pedig magához vonzhatja a különlegességre vágyó, fizetőképes vevőket. Biztosan nem egy olyan divatirányzatról van szó, ami akár néhány éven belül veszít népszerűségéből. Akár modern, akár rusztikus, tradicionális megjelenésű konyhákba is szeretettel ajánljuk.

Tetszett? Ha igen, oszd meg másokkal is, további inspirációkért pedig böngészd a Mobilan Magazin további cikkeit. Amennyiben már tudod, hogy nagyjából milyen konyhát szeretnél, keresd bátran a Mobilan Munkatársait, akik megtervezik és megvalósítják álmaid konyhabútorát.

FIGYELEM! Szabad kapacitásainkat figyelembe véve van még lehetőség az otthonteremtési támogatás kihasználására, így ha ebben gondolkodsz, ne késlekedj, kérj időpontot mihamarabb konyhastúdiónkba, nehogy lemaradj a lehetőségről!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Referenciamunkáink bemutatását ezzel a bérbeadásra szánt ingatlannal folytatjuk. A teljes lakás berendezésével bíztak meg bennünket, ráadásul nem túl magas büdzsével dolgoztunk, de úgy gondoljuk, hogy egy igazán esztétikus és harmonikus megoldás született. A...

bővebben
Konyhapult-világítás LED technológiával

Konyhapult-világítás LED technológiával

A konyhai világítás alapos megtervezése fontosabb, mint gondolnánk. Az sem jó, ha túl kevés fényforrással dolgozunk, hiszen ez balesetveszélyes is lehet, és fölöslegesen sem érdemes túlzottan sok világítótestet betervezni. Ebben a cikkben a konyhapult-világítás...

bővebben
Hogyan tervezz időtálló konyhát?

Hogyan tervezz időtálló konyhát?

A trendek jönnek-mennek, és természetes, hogy egy-egy divathullám időnként elkap minket. Mégis azt gondoljuk, hogy ha konyhafelújításon gondolkodsz, akkor fontold meg, hogy milyen lenne az a konyhabútor, amiben hosszú távon is örömödet leled. Ez akkor is fontos, hogy...

bővebben