fbpx

Unalmasnak tartod a szürke konyhabútort? Bebizonyítjuk, hogy nem az!

Nem is igazi szín, mondják sokan. Borongós, depresszív hangulatot társítanak hozzá. Lehet, hogy ezek a kijelentések sok területen megállják a helyüket, de biztosan nem a modern építészetben, ahol a szürke nemzetközi trend. Ha végigböngészed összeállításainkat, nagy eséllyel megjön majd a kedved ehhez az elegáns, letisztult színválasztáshoz.

A szürke szín a kis és nagy konyhákban is jól mutat

 

A nagy belmagasságnak és a szürke megfelelő színkombinációjának köszönhetően ez a szürke konyhabútor egyáltalán nem nyomja össze a teret. Amerikai konyhás nappali megoldást láthatunk, ahol a szürke színű konyhasziget – világos munkalappal – több funkcióval is bír. Itt kapott helyet a mosogatótálca és a főzőlap, valamint reggeliző, étkező területnek is használható. Bár a hozzá való bárszékek nem arra lettek kitalálva, hogy a 3 fogásos vasárnapi ebédet itt fogyasszuk el, de egy gyors uzsonna vagy vacsora még kényelmesen belefér. A sötétszürke konyhaszekrényeket világosszürke felső szekrénysor egészíti ki, mely által úgy kapunk rengeteg tárolófelületet, hogy nem tűnik zsúfoltnak a falfelület. A fahatású padló tovább árnyalja és finomabbá teszi az összhatást, tökéletesen passzol a szürke, matt felületekhez. Ha megfigyeljük, még a függöny is szürke színben pompázik, de az anyagválasztásnak köszönhetően nem akadályozza meg a természetes fény bejutását a hatalmas ablakokon.

 

 

Kis konyhába leginkább a szürke világosabb árnyalatait javasoljuk. Természetesen ez alól lehetnek kivételek, például, ha sok-sok természetes fény árad a helyiségbe, de ez a magyar piacon sajnos ritkán valósul meg. Sebaj, a világos színekkel is fantasztikusan szép eredményeket lehet elérni. Ebben az U-alakú konyhában a világosszürke konyhabútorokat fahatású munkalappal, világos falakkal és hátfallal kombinálták. A modern padló igazán különlegessé teszi a kompozíciót.

 

Magasfényű, mégis barátságos

 

 

Portfóliónkban a visszafogottabb matt felületek mellett megtalálhatóak a feltűnőbb, magasfényű anyagok is. Ne féljünk ezektől, nagyon egyszerűen tisztíthatók, és csodaszépek. Ahogyan ez a konyhabútor is mutatja, nem kell egyből valami ultramodern, rideg helyiségre asszociálni, ha magasfényű felületről beszélünk. Fahatású padlóval és munkalappal kombinálva otthonos, de mégis extra végeredményre számíthatunk. A fehér színnel történő kiegészítés nem csupán melegebbé, világosabbá is varázsolja a konyhánkat.

 

Fahatású anyagok és a szürke kombinációja

A szürke színű és a fahatású anyagok kombinációja harmonikus, elegáns, meleg, barátságos összhatást eredményez. A fa kiegészítőket számtalan helyen használhatjuk: a konyhai munkalapon, a hátfalon, a padlón, az étkezőasztalon, a székeken és – ahogyan a középső konyha – akár még a plafonon is. A lehetőségek tárháza végtelen.

Ahogyan a fenti példákon is láthatjuk, nem kell félni egy-egy színtől, hiszen az, hogy milyen hatást érünk el vele, azon múlik, hogy hogyan alkalmazzuk. Ha látsz egy olyan konyhát, ami tetszik, de nem tudod, hogy hogyan tudnál hasonló hangulatot teremteni a sajátodban, akkor keresd bátran a Mobilan szakembereit, akik megtervezik és megalkotják számodra álmaid konyhabútorát. További inspirációkért böngészd a Mobilan Magazint, és kövesd Facebook oldalunkat.

 

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Mire figyelj oda egy minimalista konyhabútor tervezésekor?

Mire figyelj oda egy minimalista konyhabútor tervezésekor?

A minimalista építészet lényege az egyszerűség és a tisztaság iránti törekvés. Ez a tervezési filozófia arra összpontosít, hogy csökkentse a felesleges részleteket és díszítéseket, és inkább hangsúlyozza a tiszta formákat, sík felületeket és a funkcionalitást. Ezek az...

bővebben