Természetes konyhainspirációk

A mai trendek szerint a modern konyha egyre inkább a természetes konyhát jelenti. Az, hogy valaki szeretné élvezni a városi infrastruktúra előnyeit, és hogy mindemellett minél természetközelibb lakókörnyezetre vágyik, nem feltétlenül zárja ki egymást. Most olyan konyhákat szeretnénk bemutatni, amelyek egy kis természetességet csempésznek otthonunkba.

Fa minden mennyiségben

A természetességről mi más jutna először eszünkbe, mint a fa bútorok. Ez egy tradicionális, fahatású anyagból készült, mart konyhabútor, melyet fehér színű hátfallal és pulttal kereteztek. A padló is fából készült, ami tovább erősíti a természetes hatást. A fekete, egységes fogantyúk karaktert adnak a kompozíciónak, a rozsdamentes acél kiegészítők pedig szépen kiegészítik a bútorokat.

A modern formák kedvelőinek

Egy konyhabútor lehet egyszerre természetes és modern, ahogyan ezt ez az összeállítás is bizonyítja. A főként fehér frontokkal rendelkező konyhaszekrényeket fából készült felső szekrénysor egészíti ki. Ami egyébként nagyon praktikus, a konyhabútor felér a plafonig, így kihasználva a teljes falfelületet, és rengeteg tárolókapacitást biztosítva.  Nyitott konyha révén a konyhasziget sem maradhatott ki, mely szintén a természetesség jegyében lett megtervezve fa anyaghasználattal és munkafelületként kővel.

Tisztaság és rendezettség

A természetes konyhának sem kell egysíkúnak lennie, feldobhatjuk például egy ilyen gyönyörű hátfalmintázattal. Ennek a konyhának a további különlegessége, hogy a felső szekrénysor helyét nyitott polcok foglalják el. Ezt csak azoknak javasoljuk, akik inkább minimalista szemléletűek, nincs olyan sok tárgyuk, és azok is egységesek és szépek, melyeket szívesen közszemlére tesznek. Egy ilyen konyhában nem fér meg a rendezetlenség, mindig mindennek rendben kell sorakoznia, és a szinte napi szintű portörlés sem maradhat el.

Elképesztően sok tárolóhely

Ebben a konyhában rengeteg szekrény található, így tulajdonosának biztosan lesz hova pakolni. Ahogyan láthatjuk, az egymással szemközti szekrénysor fahatású, míg a rájuk merőleges már fehér színben pompázik. Ennek azért is van jelentősége, mert azonos színnel meglehetősen bútorraktár hatása lett volna a helyiségnek, ami így viszont jól elkülöníthető egységekre oszlik.

A szürke szín is jól választás

Végül azt szeretnénk bemutatni, hogy a szürke szín milyen jól passzol a természetes közegbe. Ahogyan itt is láthatjuk, nagyon jól megállja a helyét önállóan is, kiegészítve fa elemekkel.

De különösen egy nagy alapterületű konyhában vegyíthetjük is a különböző színű bútorokat. Itt a konyhaszekrények szürke színt kaptak, míg a konyhasziget fahatású megjelenésével és a fa padló igazán otthonossá teszi az összképet.

Egyéként a szürke színű, kőhatású anyagokat hátfalként és munkalapként is alkalmazhatjuk.

Ha további inspirációkra vágysz, böngészd át a Mobilan Magazin további cikkeit. Ha már kigondoltad, hogy mit szeretnél, keresd bátran a Mobilan munkatársait, akik megtervezik és akár 3 hét alatt megvalósítják álmaid konyhabútorát!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Referenciamunkáink bemutatását ezzel a bérbeadásra szánt ingatlannal folytatjuk. A teljes lakás berendezésével bíztak meg bennünket, ráadásul nem túl magas büdzsével dolgoztunk, de úgy gondoljuk, hogy egy igazán esztétikus és harmonikus megoldás született. A...

bővebben
Konyhapult-világítás LED technológiával

Konyhapult-világítás LED technológiával

A konyhai világítás alapos megtervezése fontosabb, mint gondolnánk. Az sem jó, ha túl kevés fényforrással dolgozunk, hiszen ez balesetveszélyes is lehet, és fölöslegesen sem érdemes túlzottan sok világítótestet betervezni. Ebben a cikkben a konyhapult-világítás...

bővebben
Hogyan tervezz időtálló konyhát?

Hogyan tervezz időtálló konyhát?

A trendek jönnek-mennek, és természetes, hogy egy-egy divathullám időnként elkap minket. Mégis azt gondoljuk, hogy ha konyhafelújításon gondolkodsz, akkor fontold meg, hogy milyen lenne az a konyhabútor, amiben hosszú távon is örömödet leled. Ez akkor is fontos, hogy...

bővebben