Tarts rendet a konyhában megfelelő tárolókapacitás kialakításával!

Akár teljesen új konyhát tervezünk, akár a meglévőt szeretnénk felújítani, fordítsunk kiemelt figyelmet a tárolókapacitás megtervezésére! Ez is egy olyan mozzanat, amit utólag már nagyon nehéz korrigálni, ezért érdemes inkább előre átgondolni, hogy milyen tárolási megoldásokra lesz szükségünk.

Zárt konyhaszekrények

Amikor a konyhabútorra gondolunk, akkor a legtöbbek számára az alsó- és felső szekrénysor jut eszébe. Egyik legfőbb erényük, hogy „mindent elnyelnek”, a zárt konyhaajtók mögé bármint elrejthetünk. Még akkor sem kell szégyenkeznünk a kíváncsi szemek tulajdonosai előtt, ha a rendszerezés nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé.

Fontos, hogy elegendő mennyiségű szekrény legyen a konyhánkban, de mivel ezek a leghangsúlyosabb dizájnelemek a helyiségben, fordítsunk figyelmet a megfelelő stílus megtalálására is! Ha az egyszínű variációkat részesítjük előnyben, a lehetőségek tárháza még így is végtelen. Választhatunk matt vagy magasfényű, világos vagy sötét bútorokat, fogantyús vagy push-open megoldással nyíló ajtókat, és a hátfal színe és minősége is nagyon meghatározó lehet.

A képen a Mobilan Simple egyik összeállítását láthatod. Kattints a részletekért!

Kéttónusú konyhabútor esetén jobban játszhatunk a színvariációkkal. Figyeljük meg, hogy ugyanaz az összeállítás mennyire más hatást vált ki akkor, ha más-más színekben pompázik.

A képen a Mobilan Simple egyik összeállítását láthatod. Kattints a részletekért!
A képen a Mobilan Simple egyik összeállítását láthatod. Kattints a részletekért!

Polcos megoldások

A túlzsúfolt érzetet finomíthatjuk polcos elemek beillesztésével. Ennél az összeállításnál például dupla felső szekrénysort terveztünk, hogy a lehető legtöbb tárolókapacitáshoz jussunk. Ennek kompenzálására megfelelő mennyiségű polcot is behoztunk a kompozícióba, melyek egyrészt további tárolásra szolgálnak, másrészt a kiegyensúlyozott dizájn szempontjából mindenképpen szükségünk volt rájuk. Figyelem! A polcok nem valók mindenkinek. A polcokon lévő tárgyakat nem védi semmi a porosodástól, ezért érdemes azokat gyakrabban letörölgetni. Ha ízlésesen helyezzük el rajta a dolgokat, akkor viszont megéri a fáradtságot, ráadásul a rajta lévő dolgokat egy pillanat alatt lekaphatjuk róla, így a napi tevékenységeinket is megkönnyítheti.

A képen a Mobilan Simple egyik összeállítását láthatod. Kattints a részletekért!

Kihúzható polcos elemek

Egy jól megválasztott, vertikális, kihúzható polcos elem nagyon jó szolgálatot tehet egyrészt a tökéletes helykihasználás területén, másrészt nagyon jól lehet rendszerezve elpakolni bele.  Tárolhatunk benne kisebb, magasabb dolgokat, pl. fűszereket, takarítószereket, főzéshez szükséges eszközöket, vagy akár szétválogatva bizonyos alapanyagokat is. Arra számítani kell, hogy valamivel megnövelik a teljes konyhabútor árát, de hidd el, hogy megéri. Konyhát hosszú távra vásárolunk, így érdemes olyan dolgokba ruházni, amelyek sok-sok évig megkönnyítik az életünket.

Ebben a modellben például kiváló minőségű, világos, króm vasalat található, amit bár első ránézésre nem látsz, de használat közben imádni fogod!

A képen a Mobilan Simple egyik összeállítását láthatod. Kattints a részletekért!

A konyhai tárolás megtervezése nem olyan egyszerű, mint ahogyan elsőre gondolnánk. Ezért is érdemes a konyhabútor tervezését profi szakemberre bízni. Az is nagyszerű megoldás, ha már előre megtervezett összeállításokban gondolkodunk, ilyen például a Mobilan Simple kollekciója, melyet kifejezetten első lakásvásárlók számára fejlesztettünk ki. A fenti konyhák mindegyike ebből a válogatásból való, ha érdekel a többi darab is, IDE kattintva megtekintheted. Ha teljesen egyedi megoldásra vágysz, akkor pedig keress minket bátran elérhetőségeinken!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet: