fbpx

Skandináv tippek konyhatervezéshez

A skandináv dizájn alapelve: a kevesebb néha több. A minimalizmusra való törekvés szép lassan átszövi az életünket, ami az enteriőr szempontjából csak az előnyünkre válhat. A letisztult terekben sokkal nyugodtabbak vagyunk, minden kézre esik, tehát szép a szemnek, és jót tesz a léleknek. Ebben az írásunkban összegyűjtöttük, hogy mire érdemes odafigyelned, ha egy konyhát skandináv stílusban szeretnél berendezni.

Válaszd a fehéret!

A kisebb helyiségeket azért nehéz berendezni, mert sokkal aprólékosabb tervezést igényel. Egy profi szakember segítségével persze nem nehéz kihozni a legtöbbet a rendelkezésre álló térből. A belsőépítészek előszeretettel alkalmazzák ilyenkor a fehéret, illetve a világos színeket, mert ezzel optikailag nagyobbnak lehet láttatni a teret. Ezek az árnyalatok a természetes és a mesterséges fényt is sokkal jobban visszaverik, mint a sötétebb tónusok, így ragyogóbbá válik a helyiség, ráadásul bármilyen színnel kiegészíthető. A fehér természetesen a nagyobb alapterületű konyháknak is jól áll, válaszd bátran, ha időtálló megoldást keresel!

Faanyagok beépítése

A skandináv életérzés szerves részét képezi a természet közelsége, amelyet az otthonunkba is könnyedén becsempészhetünk. Egy jó minőségű fa padló, fa asztalok és székek, esetleg egy fahatású munkalap nagyon barátságossá teszi a környezetet. A fa kiegészítők melegséget sugároznak, nem véletlen, hogy a skandináv konyhák alppillérét képezik. Kiválóan kombinálható az előbb kiemelt fehér színnel, de a bézs különböző árnyalatai is jól állnak neki.

Színes kiegészítők

Azt nem javasoljuk, hogy minden fehér legyen a konyhában, mert az könnyedén rideg, orvosi rendelő jellegű érzést kelthet. Ezért mindenképpen érdemes színekkel feldobni az enteriőrt. Lehet ez egy élénk színű étkező vagy székek, esetleg egy színes hűtőszekrény, ha pedig a visszafogottabb dizájnt részesítjük előnyben, akkor akár egy pasztellszínű kenyérpirítót vagy botmixert is választhatunk.

Egyszerű, mégis modern

A skandináv emberek szeretik a technológiai újításokat, ami a konyhájukon is meglátszik. Nem ritka, hogy akár távirányítóval / mobiltelefonos applikációval is tudják vezérelni a hőmérsékletet és világítást a lakásba, de az okoseszközök sorából a konyhai eszközök sem maradhatnak ki. Szeretnek minden olyan kütyüt, ami egyszerűbbé teszi a hétköznapjaikat, és ezek jól megférnek egy minimalista konyhában.

A tapéta még nem ment ki a divatból

Ha úgy érzed, hogy konyhád túlságosan steril sok fehértől vagy a zárt konyhaszekrényektől, akkor akár egy ízléses tapétával is feldobhatod a helyiséget. A skandinávok imádják a tapétákat, de arra mindenképpen figyelj oda, hogy olyan helyre helyezd el, ahol nem tud könnyen megsérülni – tehát mondjuk ne a hátfal helyélt foglalja el a díszítést.

A skandináv építészet reneszánszát éli, ami nem véletlen. Ízléses, légies, kifinomult, praktikus, és ezek a tulajdonságok nagyon jól jönnek egy konyha esetében is. Amennyiben ilyen stílusú konyhát szeretnél, keress minket bátran elérhetőségeinken, és megtervezzük, valamint megvalósítjuk álmaid konyhabútorát, amihez a konyhagépeket is beszerezzük. További inspirációkért és hasznos konyhatervezési ötletekért böngészd át a Mobilan Magazint, és kövesd Facebook oldalunkat!

FIGYELEM! Szabad kapacitásainkat figyelembe véve van még lehetőség az otthonteremtési támogatás kihasználására, így ha ebben gondolkodsz, ne késlekedj, kérj időpontot mihamarabb konyhastúdiónkba, nehogy lemaradj a lehetőségről!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben