Skandináv tippek konyhatervezéshez

A skandináv dizájn alapelve: a kevesebb néha több. A minimalizmusra való törekvés szép lassan átszövi az életünket, ami az enteriőr szempontjából csak az előnyünkre válhat. A letisztult terekben sokkal nyugodtabbak vagyunk, minden kézre esik, tehát szép a szemnek, és jót tesz a léleknek. Ebben az írásunkban összegyűjtöttük, hogy mire érdemes odafigyelned, ha egy konyhát skandináv stílusban szeretnél berendezni.

Válaszd a fehéret!

A kisebb helyiségeket azért nehéz berendezni, mert sokkal aprólékosabb tervezést igényel. Egy profi szakember segítségével persze nem nehéz kihozni a legtöbbet a rendelkezésre álló térből. A belsőépítészek előszeretettel alkalmazzák ilyenkor a fehéret, illetve a világos színeket, mert ezzel optikailag nagyobbnak lehet láttatni a teret. Ezek az árnyalatok a természetes és a mesterséges fényt is sokkal jobban visszaverik, mint a sötétebb tónusok, így ragyogóbbá válik a helyiség, ráadásul bármilyen színnel kiegészíthető. A fehér természetesen a nagyobb alapterületű konyháknak is jól áll, válaszd bátran, ha időtálló megoldást keresel!

Faanyagok beépítése

A skandináv életérzés szerves részét képezi a természet közelsége, amelyet az otthonunkba is könnyedén becsempészhetünk. Egy jó minőségű fa padló, fa asztalok és székek, esetleg egy fahatású munkalap nagyon barátságossá teszi a környezetet. A fa kiegészítők melegséget sugároznak, nem véletlen, hogy a skandináv konyhák alppillérét képezik. Kiválóan kombinálható az előbb kiemelt fehér színnel, de a bézs különböző árnyalatai is jól állnak neki.

Színes kiegészítők

Azt nem javasoljuk, hogy minden fehér legyen a konyhában, mert az könnyedén rideg, orvosi rendelő jellegű érzést kelthet. Ezért mindenképpen érdemes színekkel feldobni az enteriőrt. Lehet ez egy élénk színű étkező vagy székek, esetleg egy színes hűtőszekrény, ha pedig a visszafogottabb dizájnt részesítjük előnyben, akkor akár egy pasztellszínű kenyérpirítót vagy botmixert is választhatunk.

Egyszerű, mégis modern

A skandináv emberek szeretik a technológiai újításokat, ami a konyhájukon is meglátszik. Nem ritka, hogy akár távirányítóval / mobiltelefonos applikációval is tudják vezérelni a hőmérsékletet és világítást a lakásba, de az okoseszközök sorából a konyhai eszközök sem maradhatnak ki. Szeretnek minden olyan kütyüt, ami egyszerűbbé teszi a hétköznapjaikat, és ezek jól megférnek egy minimalista konyhában.

A tapéta még nem ment ki a divatból

Ha úgy érzed, hogy konyhád túlságosan steril sok fehértől vagy a zárt konyhaszekrényektől, akkor akár egy ízléses tapétával is feldobhatod a helyiséget. A skandinávok imádják a tapétákat, de arra mindenképpen figyelj oda, hogy olyan helyre helyezd el, ahol nem tud könnyen megsérülni – tehát mondjuk ne a hátfal helyélt foglalja el a díszítést.

A skandináv építészet reneszánszát éli, ami nem véletlen. Ízléses, légies, kifinomult, praktikus, és ezek a tulajdonságok nagyon jól jönnek egy konyha esetében is. Amennyiben ilyen stílusú konyhát szeretnél, keress minket bátran elérhetőségeinken, és megtervezzük, valamint megvalósítjuk álmaid konyhabútorát, amihez a konyhagépeket is beszerezzük. További inspirációkért és hasznos konyhatervezési ötletekért böngészd át a Mobilan Magazint, és kövesd Facebook oldalunkat!

FIGYELEM! Szabad kapacitásainkat figyelembe véve van még lehetőség az otthonteremtési támogatás kihasználására, így ha ebben gondolkodsz, ne késlekedj, kérj időpontot mihamarabb konyhastúdiónkba, nehogy lemaradj a lehetőségről!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet: