fbpx

Pro és kontra: a matt konyhabútor

A matt konyhaszekrények és konyhai munkalapok csodaszépek! De biztosan jól döntünk, ha ezt választjuk az új konyhánkba? Írásunkkal egy kis útmutatót szeretnénk adni, felsorolva az előnyöket és a buktatókat, hogy a számodra lehető legjobb legyen a konyhafelújítás végeredménye.

Kezdjük a pozitívumokkal!

A matt konyhaszekrények és munkalapok mindig is jelen voltak a konyhatervezésben, de pár éve nagyon felkapták őket. Tündöklésük azóta is töretlen, ami nem csoda: elegáns és modern hatást tudunk elérni velük.

Mivel a fényes felületeken minden meglátszik – legyen szó foltokról, ujjlenyomatkról vagy karcolásokról -, a matt konyhabútorok nagy népszerűségnek örvendenek mindazok körében, akik nem szeretnék napi szinten a konyhaszekrényt takarítani. Természetesen fontos indok az is, hogy gyönyörű: sima tapintású, ráadásul finom és természetes megjelenést kölcsönöz a konyhánknak. A matt felületek nem tükrözik vissza a fényt, így sokkal könnyebben elrejtőzhetnek az apróbb tökéletlenségek.

A matt felületekkel textúrát is adhatunk az enteriőrnek. Azokban a konyhákban, ahol sok fény jut a térbe, egy magasfényű bútor akár zavaró is lehet, hiszen az visszaveri a fényt, és már túlzó mértékben válhat ragyogóvá a helyiség. Egy matt konyhaszerkrénnyel vagy munkalappal máris megtörhetjük ezt a csillogást, és letisztultabbá, elegánsabbá tehetjük az összehatást.

Lássuk a hátrányokat!

Amennyiben kisebb konyhánk van, akkor nem biztos, hogy a matt konyhabútorot javasoljuk, az ugyanis elnyeli a fényt és ezáltal nem fogja nagyobbnak érzékeltetni a teret, mint a magasfényű társai. Kisebb térbe leginkább a világos, és a fényesebb felületeket javasoljuk.

A matt konyhabútorok és munkalapok talán legnagyobb hátránya az, hogy nem a legegyszerűbb őket valóban tisztán tartani. Bár a fény tükröződésének a hiánya miatt az esetleges szennyeződések optikailag kevésbé szembetűnőek, de az nem azt jelenti, hogy nincsenek ott. Nem olyan könnyű eltűntetni ezeket a foltokat, hiszen a matt felület magába szívja a szennyeződéseket, és a karcokat sem lehet annyira könnyedén eltűntetni róluk, mint a magasfényű felületekről.

Természetesen senkit sem szeretnénk lebeszélni ezekről a csodákról, csupán a tévhitekről szerettük volna lerántani a leplet. Ami a legfontosabb: mérjük fel igényeinket, életformánkat, és tárjuk őszintén a konyhatervező szakértőnk elé a legfontosabb információkat. Egy jó szakember azt szeretné, hogy az ügyfele hosszú távon elégedett legyen, így el fogja mondani, hogy mit javasol, és mi az, ami szerinte nem nekünk való. A döntés persze mindig a vevő kezében van.

Amennyiben egyedi konyhabútort szeretnél, keresd bátran a Mobilan munkatársait, akik megtervezik és megvalósítják álmaid konyhabútorát. Kérj időpontot konyhastúdiónkba, és hozd magaddal konyhád alaprajzát, valamint az elképzeléseidet. A többi a mi dolgunk.

TUDTAD? 2021. január 1-jét követően 50%-os vissza nem térítendő állami támogatást igényelhetsz, ami konyhafelújításra is felvehető! A Maximum 3 millió forintig terjedő hozzájárulás az anyaköltségre és a munkálatokra is vonatkozik, további részleteket olvashatsz az erről szóló tájékoztató cikkünkben. Kattints IDE a megtekintéshez

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben