fbpx

Ötletek kis konyha tervezéséhez II.

Egy kis konyhát is lehet imádni, főként, ha a kivitelezést gondos tervezés előzi meg. Nagy előnye, hogy minden kéznél van, és mivel alaposan át kell gondolnunk, hogy mi fog elférni, és mi nem, így ritkábban vásárolunk meg olyan eszközöket, amelyekre valójában semmi szükségünk. Összeírtunk egy-két ötletet, mit lehet, hogy te is be tudsz majd építeni a terveidbe.

Mindennek legyen meg a helye

A konyhaszekrények rengeteg helyet foglalnak el a térben, ezért érdemes jól átgondolni, hogy mennyi és milyen típusú tárolóra lesz szükségünk. Fontos, hogy mindennek meglegyen a helye, egy kis konyhában nagy szerepet kapnak a speciális fiók és szekrényrendezők. Ez a tervezési munka talán legnehezebb része, szánjunk rá elegendő időt, mert utólag nagyon bosszantó, ha valamit egyszerűen sehogy sem tudunk elhelyezni.

Ideiglenes munkafelület

Nem mindig lesz szükségünk hatalmas munkafelületre, viszont egy-egy nagyobb főzés esetében jól tud jönni egy kis plusz munkalap vagy pakolófelület. Erre nagyon jól jöhetnek a kihajtható, kihúzható, vagy ezeknél sokkal modernebb, push open megoldással felvértezett „pultok”.

Mozgatható konyhasziget

Az előző megoldáshoz hasonlóak a mozgatható, elrejthető konyhaszigetek, melyek többfunkciós, kompakt alternatívát jelentenek a fix konyhaszigetekkel szemben. Többféle funkciót is elláthat, növelhetjük vele a konyhánk tárolókapacitását, plusz munkafelületet kaphatunk, illetve, ha egy – összecsukható – székkel párosítjuk, akkor akár még egy gyors étkezés is beleférhet mellette. Ezeknek a konyhaszigeteknek kereket szerelnek az aljára, és ahogyan a képen is láthatjuk, akár még a konyhaszekrénybe is rejthetjük őket, amikor éppen nem használjuk.

Használd ki a vertikális teret

Duplázzuk meg a felső szekrénysort, vagy akár legyen egyetlen magas szekrényünk, lényeg, hogy minden elférjen. A legfelső szekrényekben, polcokon kizárólag olyan dolgokat tároljunk, amelyekre nem lesz napi szinten szükségünk, mivel ez rengeteg bosszúságot okozhat a hétköznapokban. Kis konyhák esetében arra is figyeljünk, hogy azért ne zsúfoljunk tele minden egyes négyzetcentimétert, mert a tér teljesen elveszíti a légiességét, és raktárszerű érzésünk lesz tőle. Ezt kiküszöbölhetjük polcos elemek beépítésével, illetve üvegajtós konyhaszekrényekkel.

Akasztós elemek

A kihasználatlan falfelület hasznosításának egyik legegyszerűbb módja, ha olyan síneket szerelünk a falra, melyre egy kampóval bármit felakaszthatunk. Fontos, hogy ezek a tárgyak mindig szem előtt lesznek, így szép, az enteriőrhöz passzoló darabokat válasszunk, hiszen, ha így teszünk, akkor dekorációs funkciót is ellátnak. Ha ez nem valósul meg, akkor viszont a teljes konyát elcsúfíthatják.

Egy kis konyha tervezése nagy odafigyelést igényel, érdemes azt szakemberre bízni. Az egyedi konyhabútor segítségével minden rendelkezésre álló apró szegletet kihasználhatunk, így biztosak lehetünk benne, hogy a legtöbbet hozzuk ki a térből. Amennyiben megvannak az alap elképzelések, szeretettel várunk konyhastúdiónkba, ahol tapasztalt szakemberink megtervezik és ezt követően megvalósítják álmaid konyhabútorát. Kérj időpontot elérhetőségeinken!

FIGYELEM! Szabad kapacitásainkat figyelembe véve van még lehetőség az otthonteremtési támogatás kihasználására, így ha ebben gondolkodsz, ne késlekedj, kérj időpontot mihamarabb konyhastúdiónkba, nehogy lemaradj a lehetőségről!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben