fbpx

Modern konyhabútort szeretnék, milyen színeket válasszak?

A modern konyhabútorról sokaknak a rideg, unalmas egyhangúság jut eszébe. Ennek nem feltétlenül kell így lennie! Attól, hogy szeretnél újszerű, friss megjelenést kölcsönözni a konyhádnak, nem kell arról lemondanod, hogy megfűszerezd azt valami olyannal, ami a személyiségedet jellemzi. Sorozatunkban bemutatunk néhány színkombinációt, hátha te is ihletet merítesz belőle.

Szürke

Ez az a szín, ami soha nem megy ki a divatból, a modern konyhabútorok szerelmeseinek körében még mindig nagy népszerűségnek örvend. Nyugodtan ötvözd a szürke különböző árnyalatait, ráadásul a textúrával is lehet játszani, hiszen magasfényű és matt felületek egyaránt nagyon divatosak. Ha megfelelő kiegészítőket használsz, kombinálod esetleg fával, vagy valamilyen szürkétől eltérő munkalappal vagy hátfallal egyáltalán nem kell ridegnek lennie.

 

Légies fehér

Ha szereted a fehéret, de nem szeretnél steril végeredményt, kombináld valamilyen visszafogott kiegészítő színnel. Ennél a konyhabútornál fehér, magasfényű, akril frontokat választottunk, amihez igazán passzol az egységes, fa hatású munkalap és hátfal. Az ezüst színű fogantyúk és vasalatok még a csapteleppel is harmonizálnak, ami igazán letisztulttá tesz az összképet. A végeredmény anélkül lesz légies, hogy minden fehér lenne.

 

 

Piros, fehér, kék

Első hangzásra úgy tűnik, mintha nem is egy konyhabútorról beszélnénk, hanem egy gyerekszobáról. Sok múlik azon, hogy milyen árnyalatokat választunk. A hűvös kéknek a kombinációi itt lehetővé tették, hogy a végeredmény modern és vidám legyen, ahelyett, hogy harsány és hivalkodó hatást keltene. Azért szükség van itt is a színek közötti egyensúlyba, ahogy látjuk, mindenhova jut egy kis fehér, ami kiegyensúlyozza a kompozíciót.

 

 

Csiszolt pala, méz és cseresznyevörös

Ez a telt színekkel készült meleg és barátságos kombináció az otthonosság érzetét kelti. A határozott színválasztás ellenére is nyugalmat áraszt. Ezeket az árnyalatokat olyan konyába ajánljuk, ahol viszonylag sok természetes fény éri a helyiséget, mesterséges megvilágítással kevésbé működik. A természetes fa bútorok helyett fa hatású modern anyagokat is alkalmazhatunk.

Egy kis narancsosvörös dekoráció

Az alapvetően „semmiextra” színvilággal rendelkező konyhát is fel lehet dobni élénk színű kiegészítőkkel. A helyiség még a fekete konyhasziget és a nemesacél kiegészítők ellenére sem lenne barátságtalan, hiszen hívogatóvá teszik a fa polcos elemek és szekrények. A hatalmas ablakokból érkező természetes fény, a keskeny, szürke ablakkeretek még különlegesebbé teszik az összhatást. A fa padló tovább növeli az otthonosság érzetét. Ki gondolta volna, hogy ennyire passzol ide egy narancsosvörös székekkel rendelkező étkezőgarnitúra. Azért, ha az asztal is ilyen színben pompázna, az már biztosan túl sok lenne. Így viszont még tökéletesen megfér a térben a narancssárga lámpa, és az egészet egységbe hozza a konyhaszigetre helyezett hasonló színű futó. Modern, friss, élénk, erről a konyháról ezek a szakvak jutnak elsőre eszünkbe.

 

Ha szeretnétek még több inspirációt gyűjteni, olvasgassátok a blogunkat, és kövessétek Facebook oldalunkat, ahol folyamatosan frissülő tartalommal, rengeteg ötlettel és nem utolsósorban akciókkal várunk benneteket. Amennyiben pedig profi szakember tanácsát szeretnétek kikérni, keressétek bátran a Mobilan munkatársait!

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Mire figyelj oda egy minimalista konyhabútor tervezésekor?

Mire figyelj oda egy minimalista konyhabútor tervezésekor?

A minimalista építészet lényege az egyszerűség és a tisztaság iránti törekvés. Ez a tervezési filozófia arra összpontosít, hogy csökkentse a felesleges részleteket és díszítéseket, és inkább hangsúlyozza a tiszta formákat, sík felületeket és a funkcionalitást. Ezek az...

bővebben